Lasagne II.
Italskou specialitu připravíme z plátů těstovin, bešamelu a směsi z mletého masa a rajčatového protlaku, kterou ochutíme voňavými bylinkami. Povrch zasypeme sýrem a pečeme v troubě dozlatova.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 224 kJ / 3 161 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 141,49 g |
Tuky | 84,00 g |
Vláknina | 28,58 g |
Cholesterol | 255 mg |
Sodík | 1,28 g |
Sůl | 2,80 g |
Sacharidy | 446,96 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme hranatější zapékací mísu anebo pekáč. Uvaříme bešamel. Máslo necháme rozpustit, metličkou přimícháme hladkou mouku, krátce orestujeme a připravíme světlou jíšku. Zalijeme studeným mlékem, sůl, pepř, nastrouháme trochu muškátového oříšku a nakonec přisypeme sýr.
Krok 2: Stále mícháme, ale nevaříme. Druhy sýrů můžeme libovolně kombinovat.
Krok 3: Připravíme masovou směs. Oloupanou a na kostičky nakrájenou cibuli osmahneme na troše oleje, přidáme prolisovaný česnek, mleté maso a orestujeme.
Krok 4: Zalijeme rajčatovým protlakem nebo kečupem. Podlijeme trochou vody a ještě chvíli dusíme. Přidáme oregano, tymián, pepř, sůl.
Krok 5: Začneme vrstvit na lasagne. Začneme vrstvou bešamelu, potom rozložíme lasagne, další patro je masová směs. Na povrchu musí být pláty lasagní zasypané strouhaným sýrem.
Krok 6: Vrstvy lehce přimáčkneme, aby se lasagne nasákly a změkly. Pečeme asi 30 minut při 160 °C. Pokrm by měl být zlatavý, ne spálený, pro kontrolu ho trochu propíchneme nožem a zjistíme tak, jak je měkký.
Zveřejněno 20. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lasagne II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wzw
Moje poznámka
Lasagne II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wzw
Nejnovější recepty
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 4 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 4 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 4 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 4 hodinami
Bramborák s masovou haší
Přidáno před 4 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Hankadr před 7 minutami
Maso po Sečuánsku
DagmaRaba před 10 minutami
Bábovka bez vajec
Vladour před 21 minutami
Jogurtový koláč s drobenkou
Noumik před 27 minutami
Klasický rybí salát ze zavináčů
ricci před 1 hodinou
Citronová bábovka
petr.bernatik@centrum.cz před 1 hodinou
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 5 hodinami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 18 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 18 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 19 hodinami
Tématické fráze:
lasagne z mletého masa,
lasagne,
lasagne s mletým masem,
mleté maso recepty,
lasagne recept,
recept na lasagne,
lasagne s mletým masem recept,
lasagne recepty,
recept lasagne,
lasagne z mletého masa recepty,
lasagne s bešamelem,
recepty lasagne,
bešamel na lasagne recept,
lasagne z mletého masa recept,
jak vrstvit lasagne,
jak uvařit lasagne,
top recepty lasagne,
recepty na lasagne,
vaření lasagní,
lasagne foto
Suroviny:
těstoviny lasagne,
maso mleté,
cibule,
česnek,
olej,
sůl,
pepř mletý,
koření oregáno,
tymián,
protlak rajčatový,
sýr nastrouhaný,
máslo,
mouka hladká,
mléko,
sůl,
pepř mletý,
ořech muškátový,
sýr nastrouhaný
Komentáře (18)
http://lasagnerecept.cz/
Dnes zblajzla porci z obrázku a ještě si zhruba poloviční přidala...
Oproti tomuto receptu nekončím vrstvení těstovinou, ale vydatně ji potřu bešamelem a sýrem již nesypu.
Dovolím si přidat fotku...