Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 490 kJ / 1 551 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 36,75 g |
| Tuky | 56,15 g |
| Vláknina | 10,20 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 219,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vodě rozmícháme malou lžičku cukru, droždí a lžíci odměřené mouky.
Krok 2: Necháme kvásek probudit a pak vmícháme ostatní suroviny - výsledkem je pevné, ale tvárné těsto. (Pokud je třeba, můžeme po kapkách vodu přidat.)
Krok 3: Těsto rozdělíme na dva díly, každý vyválíme do dlouhého válečku a nakrájíme na dílky - celkem by jich mělo být 80-100 kusů. Na vále je necháme hodinu nakynout.
Krok 4: Pracovní plochu si sypneme krystalovým cukrem a na něm vyválíme jednotlivé kousky těsta. (Cukr budou mít jen na jedné straně)
Krok 5: Naskládáme je na plech s pečícím papírem cukrovou stranou nahoru a asi po 20 minutách odpočinku je prudce upečeme ve vyhřáté troubě (220°C/asi 10 min).
Zveřejněno 7. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šlupky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WQDQ
Moje poznámka
Šlupky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WQDQ
Nejnovější recepty
Vepřové kung-pao
Přidáno před 8 hodinami
Tvarohový chlebíček se švestkami
Přidáno před 8 hodinami
Šunkoflekozelo
Přidáno před 11 hodinami
Dýňový chlebíček - muffiny
Přidáno před 13 hodinami
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 15 hodinami
Omeleta se žampiony
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smažená rýže
Kajkajak před 1 hodinou
Recept na lehký letní salát
Kajkajak před 1 hodinou
Jablečné lívance
Brumaire před 2 hodinami
Koláč kynutý litý s ovocem
brtna před 2 hodinami
Domácí houskový knedlík
Maestra před 2 hodinami
Mufiny z jablečného těsta
Cinderka před 3 hodinami
Černé jeřabiny - aronie - na způsob brusinek
jarmilasch před 4 hodinami
Obyčejné domácí rohlíky
hufak před 4 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Petulino před 4 hodinami
Banánový chlebíček II
Krize před 5 hodinami
Tématické fráze:
šlupky,
jak probudit kvásek,
trvanlivé slané suchary recepty,
sladké šlupky recept,
kynuté šlupky, recept,
trvanlive suchary recepty,
odměřené díly těsta,
zakusek z kynuteho testa suchary,
cathleen recepty,
kynuté těsto vyválet v cukru šlupky,
probudit kvasek,
trvanlivé sušenky slané recept,
slupky v cukru,
moučník "šlupky",
recept na trvanlivé suchary,
recept na trvanlivé domácí suchary,
krabička na slupky,
sušené jablečné šlupky,
jablečné šlupky,
recept_na_trvanlivé_slané_sušenky
Suroviny:
voda,
kvásek,
droždí čerstvé,
mouka hladká,
olej,
sůl,
cukr krystal
Komentáře (25)
Nebolo mi jasné, na akú hrúbku vyvaľkať. Asi ich mám hrubšie ako ty a mám ich aj väčšie, celkovo cca 60 ks. Určite som nepiekla dnes naposledy! Pridávam foto.
Moc mě těší, že chutnají i u vás
Magdalenko, je to trvanlivé, jako suchary. Myslím, že když šlupky uzavřeš v krabičce, vydrží klidně i týden (nemám ale vyzkoušeno, u nás nevydrží
Yanull, taky jsem přemýšlela, jak šlupky udělat trochu jiné - napadla mě i skořice nebo vanilka....určitě to půjde, jen bych to "voňavé" dala do těsta, ne do cukru, aby se při pečení nespálilo.
Michsamant, těsto samo o sobě nemá nějakou chuť. Soli je tam opravdu špetka, cukr jen v kvásku. Celou výslednou sladkou chuť dělá cukr, ve kterém je těsto vyváleno a pak karamel, který se z něj na okrajích udělá.
Vyzerá to veľmi pekne a zaujímavo.
+