Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená rajčata ve vlastní šťávě

Máte rádi pečená rajčata, ale ta přesušená kupovaná nechcete ani vidět? Máme pro vás jednoduchý recept, podle kterého si snadno připravíte lahodná rajčata sami doma. Lahůdku z nich dělají především bylinky, česnek, balzamiko a třtinový cukr.

Hodnocení receptu je 5,0 (92×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 220 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 180 min pečení dle velikosti rajčat

220 min (40 min příprava + 180 min tepelná úprava, pečení dle velikosti rajčat)

7. 8. 2010 12:58

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

suzanna

9. 8. 2010 14:34

Děkuji za dovysvětlení, nedošlo mi, že nebudou úplně vysušená. Určitě vyzkouším, díky:-K

jahoda jahoda

9. 8. 2010 14:20

Suzanno, po upečení je jen natlačíš do sklenic a nic jiného tam už nepřijde!. Mají šťávy v sobě dost. Ten olej je v popisu - vytřeš oliv. olejem plech a potom také pokapeš oliv. olejem+balzamico octem jednotlivá rajčata. Potom viz 2 způsoby uskladnění - já jsem je lehce zavařila, aby se chytlo víčko- více tomu věřím. Ten první postup byl v původním receptu, tak bude nejspíš také O.K.
Úplně usušená nejsou - to je vidno z fotek, ale můžeš to zkusit pomalu péci déle.. Nám vyhovuje tento 3hodinový způsob, jsou pěkně nasládlá a pikantní - z obchodu se mi zdají taková bez chuti.;-) Jen co dozraje další várka, půjdu opět do toho:-). Manžel mi zásoby vesele ujídá. Ať chutnají;-)

suzanna

9. 8. 2010 12:32

Jahodo, nádhera! Jestli nám dozrají rajčata, tak vyzkouším. Sušená rajčátka milujeme, ale jsou docela drahá, tak tohle je ideální varianta:-p Jen ještě maličkost, kdyz je naskládáš do sklenic, tak je ještě zalíváš olejem nebo nečím? Nebo jen naskládáš, uzavřeš a uskladníš? Podle fotek mi přijde, že tam nějaký olej je, ale v postupu neni. Předem díky za odpověď:-K

rebeka rebeka

7. 8. 2010 19:17

jahůdko,díky za info:yes:a ještě jednou smekám před tvým aranžmá a fotografickou dokonalostí:yes::-K

maris maris

7. 8. 2010 17:02

Receptík si ukládám a vyzkouším. Já už jsem je jednou před lety zkoušela, ale nějak mě to nenadchlo a vrátila jsem se ke kupovaným. Toto se mi moc líbí, že jsou ochucená.
Na sušených rajčatech ujíždím a mohla bych je dávat do všeho;-):yes:+

magdalenka magdalenka

7. 8. 2010 16:48

jahoda, za tento recept by som ti najradšej napísala ódu...škoda, že mňa múzy nebozkajú...
+

olca spickova olca spickova

7. 8. 2010 16:31

Tohle vypadá opravdu moc dobře!:-p:-p Určitě vyzkouším! Bodíček pro tebe!!:-K:yes:

jahoda jahoda

7. 8. 2010 15:16

Jano R., nám loni sklidily úrodu kroupy, slimáky úspěšně likviduji na pivo:-)), a rajčata pěstuji jen ve skleníku, tak jsem letos tak nějak v pohodě. A plíseň ne a ne přijít:-O,proto se předzásobím, protože bůhví, co nám přinese příští rok:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 8. 2010 14:50

No, rajčata máme nasazené a jiné roky už dělám kečup a všechno, co se dá dělat z rajčat, vždycky jich máme tolik, že nevíme, co s nimi. Letos je fakt blbý rok:-(, okurky tak, tak, že rostou, rajčata nečervenají, na dýni si pochutnali slimáci, jablka nejsou, jahody nic moc, tak uvidíme, z čeho to uděláme. Plus;-):yes::yes:

jahoda jahoda

7. 8. 2010 14:03

rebeko, výborné jsou zatepla i zastudena - k těstovinám, do salátů, pod maso, do závitků (třeba rajčata+mozarella, nebo jiný sýr+špenát). Teď honem nevím, ale když si zadáš do vyhledávače suš rajč a zatrhneš i suroviny, můžeš vybírat. Hodně je používá Eliza, co jsem si všimla. Ale někdo to může jen tak samostatné:-)
Ivano Ch, pokud děláš přesně podle receptu, tak jsou nasládlá s karamelovou příchutí a lehce pikantní díky česneku.

spagetka spagetka

7. 8. 2010 14:03

Rebi, absolutně ve všem i v rajské omáčce, na studené mísy atd....podle chuti sama poznáš, kde je chceš mít,vyzkoušej :yes::yes::yes:

Ivana Ch

7. 8. 2010 13:56

Už jsem je dělala několikrát, ale jak chutnají nevím, vždycky zmizí a nikdo si nic nevzal, tak nevím, asi nějaký skřítek nepořádníček.

Danca Danca

7. 8. 2010 13:37

Mňaaaam,to musí být lahůdka!!!Rajčata mi teprve začínají dozrávat,všichni jsou na ně natěšení ( protože není nad ta domácí, vyzrálá na sluníčku), ale snad nějaká pro tuto dobrůtku zachráním - musím, protože to vypadá fakt úžasně.:-p:-p:-p +3

rebeka rebeka

7. 8. 2010 13:37

výborný nápad:yes:láká k vyzkoušení;-)jak a v čem se potom dají použít:-?:-O moc se mě líbí ty fotečky,složité ti nijak není,ale co pak s nimi:-?:-Dděkuji:-K

yanull yanull

7. 8. 2010 13:26

Toto vidím poprvé, ale je to jedním slovem "bombice" ;-):-p:yes:
+2 :yes:

1 6 7 8 9

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: pečená rajčata rajčata pečená v troubě rajcata ve vlastni stave pečená rajčata recept pečená rajčata v oleji jak na pečená rajčata uskladnění rajčat co z rajčat pečené rajčata recept na pecena rajcata sušení rajčat, pečená rajčata rajčata ve vlastní šťávě recept pecena cherry rajcata rajčatová šťáva recept pečená rajčata v troubě rajčata recepty pečená rajčata, recept rajcata uskladneni rajče fotky štáva z rajčat

Suroviny: rajče, tymián, cukr hnědý, česnek, ocet balsamiko, olej olivový

TopRecepty.cz

Pečená rajčata ve vlastní šťávě

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YyGM