Pečená rajčata ve vlastní šťávě
Máte rádi pečená rajčata, ale ta přesušená kupovaná nechcete ani vidět? Máme pro vás jednoduchý recept, podle kterého si snadno připravíte lahodná rajčata sami doma. Lahůdku z nich dělají především bylinky, česnek, balzamiko a třtinový cukr.
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 8. 2010 14:34
Děkuji za dovysvětlení, nedošlo mi, že nebudou úplně vysušená. Určitě vyzkouším, díky
9. 8. 2010 14:20
Suzanno, po upečení je jen natlačíš do sklenic a nic jiného tam už nepřijde!. Mají šťávy v sobě dost. Ten olej je v popisu - vytřeš oliv. olejem plech a potom také pokapeš oliv. olejem+balzamico octem jednotlivá rajčata. Potom viz 2 způsoby uskladnění - já jsem je lehce zavařila, aby se chytlo víčko- více tomu věřím. Ten první postup byl v původním receptu, tak bude nejspíš také O.K.
Úplně usušená nejsou - to je vidno z fotek, ale můžeš to zkusit pomalu péci déle.. Nám vyhovuje tento 3hodinový způsob, jsou pěkně nasládlá a pikantní - z obchodu se mi zdají taková bez chuti. Jen co dozraje další várka, půjdu opět do toho. Manžel mi zásoby vesele ujídá. Ať chutnají
Úplně usušená nejsou - to je vidno z fotek, ale můžeš to zkusit pomalu péci déle.. Nám vyhovuje tento 3hodinový způsob, jsou pěkně nasládlá a pikantní - z obchodu se mi zdají taková bez chuti. Jen co dozraje další várka, půjdu opět do toho. Manžel mi zásoby vesele ujídá. Ať chutnají
9. 8. 2010 12:32
Jahodo, nádhera! Jestli nám dozrají rajčata, tak vyzkouším. Sušená rajčátka milujeme, ale jsou docela drahá, tak tohle je ideální varianta Jen ještě maličkost, kdyz je naskládáš do sklenic, tak je ještě zalíváš olejem nebo nečím? Nebo jen naskládáš, uzavřeš a uskladníš? Podle fotek mi přijde, že tam nějaký olej je, ale v postupu neni. Předem díky za odpověď
7. 8. 2010 19:17
jahůdko,díky za infoa ještě jednou smekám před tvým aranžmá a fotografickou dokonalostí
7. 8. 2010 17:02
Receptík si ukládám a vyzkouším. Já už jsem je jednou před lety zkoušela, ale nějak mě to nenadchlo a vrátila jsem se ke kupovaným. Toto se mi moc líbí, že jsou ochucená.
Na sušených rajčatech ujíždím a mohla bych je dávat do všeho+
Na sušených rajčatech ujíždím a mohla bych je dávat do všeho+
7. 8. 2010 16:48
jahoda, za tento recept by som ti najradšej napísala ódu...škoda, že mňa múzy nebozkajú...
+
+
7. 8. 2010 16:31
Tohle vypadá opravdu moc dobře! Určitě vyzkouším! Bodíček pro tebe!!
7. 8. 2010 15:16
Jano R., nám loni sklidily úrodu kroupy, slimáky úspěšně likviduji na pivo, a rajčata pěstuji jen ve skleníku, tak jsem letos tak nějak v pohodě. A plíseň ne a ne přijít,proto se předzásobím, protože bůhví, co nám přinese příští rok
7. 8. 2010 14:50
No, rajčata máme nasazené a jiné roky už dělám kečup a všechno, co se dá dělat z rajčat, vždycky jich máme tolik, že nevíme, co s nimi. Letos je fakt blbý rok, okurky tak, tak, že rostou, rajčata nečervenají, na dýni si pochutnali slimáci, jablka nejsou, jahody nic moc, tak uvidíme, z čeho to uděláme. Plus
7. 8. 2010 14:03
rebeko, výborné jsou zatepla i zastudena - k těstovinám, do salátů, pod maso, do závitků (třeba rajčata+mozarella, nebo jiný sýr+špenát). Teď honem nevím, ale když si zadáš do vyhledávače suš rajč a zatrhneš i suroviny, můžeš vybírat. Hodně je používá Eliza, co jsem si všimla. Ale někdo to může jen tak samostatné
Ivano Ch, pokud děláš přesně podle receptu, tak jsou nasládlá s karamelovou příchutí a lehce pikantní díky česneku.
Ivano Ch, pokud děláš přesně podle receptu, tak jsou nasládlá s karamelovou příchutí a lehce pikantní díky česneku.
7. 8. 2010 14:03
Rebi, absolutně ve všem i v rajské omáčce, na studené mísy atd....podle chuti sama poznáš, kde je chceš mít,vyzkoušej
7. 8. 2010 13:56
Už jsem je dělala několikrát, ale jak chutnají nevím, vždycky zmizí a nikdo si nic nevzal, tak nevím, asi nějaký skřítek nepořádníček.
7. 8. 2010 13:37
Mňaaaam,to musí být lahůdka!!!Rajčata mi teprve začínají dozrávat,všichni jsou na ně natěšení ( protože není nad ta domácí, vyzrálá na sluníčku), ale snad nějaká pro tuto dobrůtku zachráním - musím, protože to vypadá fakt úžasně. +3
7. 8. 2010 13:37
výborný nápadláká k vyzkoušeníjak a v čem se potom dají použít moc se mě líbí ty fotečky,složité ti nijak není,ale co pak s nimiděkuji
7. 8. 2010 13:26
Toto vidím poprvé, ale je to jedním slovem "bombice"
+2
+2
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Sýrový chléb
Přidáno před 45 minutami
Jablečný donut
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 17 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 18 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dršťková polévka z hlívy
Fitulka uvařil před 4 minutami
Vepřový řízek naruby
katka.zaple uvařila před 13 minutami
Brambory zapečené s uzeným masem a sýrem
sm57@seznam.cz uvařila před 34 minutami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 5 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 11 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 11 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 12 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 13 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Co připravit z rajčat. Hodí se na saláty, k vaření i zavařování
Jak připravit nejlepší pečenou zeleninu: Díky snadným tipům získají dýně i červená řepa vynikající chuť
Jak na domácí kečup: Dokonalý je z pečených rajčat se skořicí a třtinovým cukrem. Podle našeho receptu jej zvládnete taky
Další recepty
Tématické fráze: pečená rajčata rajčata pečená v troubě rajcata ve vlastni stave pečená rajčata recept pečená rajčata v oleji jak na pečená rajčata uskladnění rajčat co z rajčat pečené rajčata recept na pecena rajcata sušení rajčat, pečená rajčata rajčata ve vlastní šťávě recept pecena cherry rajcata rajčatová šťáva recept pečená rajčata v troubě rajčata recepty pečená rajčata, recept rajcata uskladneni rajče fotky štáva z rajčat
Suroviny: rajče, tymián, cukr hnědý, česnek, ocet balsamiko, olej olivový
Pečená rajčata ve vlastní šťávě
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YyGM
122 názorů