Sýrová omáčka k čemukoli
Jednoduchá a chutná sýrová omáčka spočívá v sýru rozvařeném ve smetaně a ochuceném kořením nebo bylinkami. Podávat ji můžeme s masem, zeleninou, výborná bude k těstovinám nebo novým bramborům.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 116 kJ / 1 462 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 74,00 g | 
| Tuky | 121,67 g | 
| Vláknina | 0,00 g | 
| Cholesterol | 380 mg | 
| Sodík | 2,51 g | 
| Sůl | 6,00 g | 
| Sacharidy | 17,67 g | 
Postup přípravy
Zveřejněno 12. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Sýrová omáčka k čemukoli
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G885
Moje poznámka
					 
				
Sýrová omáčka k čemukoli
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G885
Nejnovější recepty
	
			 
	
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 1 hodinou
	
			 
	
Kuře na brusinkách
Přidáno před 3 hodinami
	
			 
	
	
Pizza s plněným okrajem
Přidáno před 7 hodinami
	
			 
	
Cibulačka s vínem
Přidáno před 15 hodinami
	
			 
	
Pikantní krémová dýňovka s mrkví a chilli
Přidáno před 19 hodinami
	
			 
	
Špagety s olivami a parmazánem
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Buchta bez vajec
DenaS před 8 minutami
	
			 
	
	
Mazanec
[email protected] před 42 minutami
	
			 
	
Langoše z kyšky
Ivetafrankova před 1 hodinou
	
			 
	
	
Kuře à la husa
Alesik před 2 hodinami
	
			 
	
Dršťková polévka z předvařených drštěk
milan.pohy před 2 hodinami
	
			 
	
	
Borůvkový koláč s tvarohem
soumar99 před 3 hodinami
	
			 
	
Mechové muffiny
[email protected] před 3 hodinami
	
			 
	
	
Fazolová polévka rychlá
Jirka33 před 3 hodinami
	
			 
	
Frankfurtská polévka s bramborami
Eva z HK před 3 hodinami
	
			 
	
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
Diesel před 4 hodinami
						Tématické fráze:
						
							sýrová omáčka k masu, 
						
						
							sýrová omáčka, 
						
						
							sýrová omáčka recept, 
						
						
							teplá sýrová omáčka, 
						
						
							sýrová máčka, 
						
						
							sýrová omáčk, 
						
						
							studená sýrová omáčka, 
						
						
							recept syrova omacka, 
						
						
							top recepty syrova omacka, 
						
						
							sýrová o, 
						
						
							sýrová omáčka z tvrdého sýra, 
						
						
							teplá sýrová omáčka k masu, 
						
						
							recept na sýrovou omáčku, 
						
						
							sýrová omčka, 
						
						
							sýrová omáčka ze šlehačky, 
						
						
							sýrová omáčka studená, 
						
						
							sýrová omáčka na testoviny, 
						
						
							sýrová omačka jako příloha, 
						
						
							jednoducha syrova omacka, 
						
						
							syrova omacka na maso
						
					
						Suroviny:
						
							sýr tvrdý, 
						
						
							sýr tavený, 
						
						
							šlehačka, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							bazalka čerstvá, 
						
						
							tymián, 
						
						
							mléko, 
						
						
							mouka hladká
						
					
 
	 
 
 
 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
	 
	 
 
 
 
 
	 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (12)
Již jsem pochopil že se nemusím držet receptu jako něčeho vytesaného do kamene, ale rozhodil mně např. návod "250 ml šlehačky" - to nevím co je, dal jsem tam smetanu na vaření; pak mně šokuje, že bazalku a tymián v receptu jsem měl zázrakem po ruce, ale na videu čumím, že tam sází něco zelené, tedy čerstvé, to u mně nehrozí, nasypal jsem tam ty suché ze sámošky.
Sýr jsem tam nasypal jenom jemně nastrouhaný tvrdý Gouda 200 g (ty alternativy, že ještě 100 g tavený mně dovádí k depresi, to ani nevím co je), bál jsem se že to bude husté tak jsem dolil mléko, pak to bylo to řídké tak jsem dolil mouku rozmíchanou v mléce, pak to bylo husté tak jsem zase dolil trochu mléka, no a nakonec boj total amatéra chuť těstovin nezmršil.
Tož jo, děkuji za vodítko