Sýrová omáčka k čemukoli
Jednoduchá a chutná sýrová omáčka spočívá v sýru rozvařeném ve smetaně a ochuceném kořením nebo bylinkami. Podávat ji můžeme s masem, zeleninou, výborná bude k těstovinám nebo novým bramborům.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 116 kJ / 1 462 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,00 g |
Tuky | 121,67 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 380 mg |
Sodík | 2,51 g |
Sůl | 6,00 g |
Sacharidy | 17,67 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 12. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sýrová omáčka k čemukoli
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G885
Moje poznámka
Sýrová omáčka k čemukoli
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G885
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 16 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 17 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 18 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky s džemem
kacaba10 před 16 minutami
Krkovička na česneku
Ostluzina před 1 hodinou
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Vladik. před 1 hodinou
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
káťa před 9 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 12 hodinami
Ostravská kapustnice
Kajkajak před 13 hodinami
Brambory s brynzou a smetanou
Ana_Kreb před 14 hodinami
Velikonoční hlavička
ivka315 před 15 hodinami
Zapečené žampiony s nivou
oligarda před 16 hodinami
Tématické fráze:
sýrová omáčka k masu,
sýrová omáčka,
sýrová omáčka recept,
teplá sýrová omáčka,
sýrová máčka,
sýrová omáčk,
studená sýrová omáčka,
recept syrova omacka,
top recepty syrova omacka,
sýrová o,
sýrová omáčka z tvrdého sýra,
teplá sýrová omáčka k masu,
recept na sýrovou omáčku,
sýrová omčka,
sýrová omáčka ze šlehačky,
sýrová omáčka studená,
sýrová omáčka na testoviny,
sýrová omačka jako příloha,
jednoducha syrova omacka,
syrova omacka na maso
Suroviny:
sýr tvrdý,
sýr tavený,
šlehačka,
sůl,
pepř mletý,
bazalka čerstvá,
tymián,
mléko,
mouka hladká
Komentáře (14)
Již jsem pochopil že se nemusím držet receptu jako něčeho vytesaného do kamene, ale rozhodil mně např. návod "250 ml šlehačky" - to nevím co je, dal jsem tam smetanu na vaření; pak mně šokuje, že bazalku a tymián v receptu jsem měl zázrakem po ruce, ale na videu čumím, že tam sází něco zelené, tedy čerstvé, to u mně nehrozí, nasypal jsem tam ty suché ze sámošky.
Sýr jsem tam nasypal jenom jemně nastrouhaný tvrdý Gouda 200 g (ty alternativy, že ještě 100 g tavený mně dovádí k depresi, to ani nevím co je), bál jsem se že to bude husté tak jsem dolil mléko, pak to bylo to řídké tak jsem dolil mouku rozmíchanou v mléce, pak to bylo husté tak jsem zase dolil trochu mléka, no a nakonec boj total amatéra chuť těstovin nezmršil.
Tož jo, děkuji za vodítko