Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 051 kJ / 490 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,10 g |
Tuky | 42,80 g |
Vláknina | 7,58 g |
Cholesterol | 35 mg |
Sodík | 815 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 18,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z patizonu odkrojíme svrchu pokličku (jde to hodně ztuha, protože je dost tvrdý), vydlabeme semínka, vnitřek vyložíme plátky slaniny, naplníme směsí, přiklopíme pokličkou, celé zabalíme do alobalu a na plechu pečeme při teplotě 250° zhruba 1 hodinu.
Krok 2: Směs: na trošce tuku zpěníme cibuli, česnek, na kousky nakrájené maso z uzeného stehna, na nudličky nakrájenou papriku. Přidáme fazole i s nálevem a vaříme asi 10 minut, osolíme, opepříme, přidáme koření (já jsem dala Koření 5 vůní a trošku chilli). Solíme a kořeníme dostatečně, protože dužnina patizonu je vlastně bez chuti a něco pojme do sebe. Servírujeme vcelku a s čerstvým pečivem.
Zveřejněno 16. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Patizon po mexicku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2W9M
Moje poznámka
Patizon po mexicku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2W9M
Nejnovější recepty
Kuskus s restovanou zeleninou a žampiony
Přidáno před 1 hodinou
Krém z pečeného květáku
Přidáno před 13 hodinami
Divoká kachna pečená na zelenině
Přidáno před 21 hodinami
Krkovička na česneku
Přidáno 16. 10. 2025 17:09:02
Liptovská pomazánka
Přidáno 16. 10. 2025 15:07:03
Šťouchané brambory se zelím a škvarky
Přidáno 16. 10. 2025 11:02:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablkový perník
collins před 1 hodinou
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 3 hodinami
Vepřový pörkölt s nokedli
caprioli před 4 hodinami
Zeleninová polévka s fazolemi a špenátem
Kajkajak před 6 hodinami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
karfil@post.cz před 6 hodinami
Uzená žebra pomalu pečená
Monika28 před 7 hodinami
Cibulová polévka
drutek73 před 8 hodinami
Jemná banánová bábovka
Borinka před 8 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Romecka7 před 8 hodinami
Řecká musaka
verahromadkova@seznam.cz před 9 hodinami
Tématické fráze:
patizon,
patizon recepty,
nejlepší recepty z patizonu,
patizon nejlepsi recepty,
recepty z patizonu,
vaříme z patizonu,
patyzon,
recepty patizon,
patizon a zdraví,
patizon recept,
recept z patizonů,
co z patizonu,
recept patizon,
patizon nejlepší recept,
patizon polévka,
polévka z patizonu,
patizon top recepty,
patizon a recepty,
varime patizon,
patizon recepty polévka
Suroviny:
patizon,
slanina anglická,
stehno kuřecí uzené,
fazole v tomatové omáčce,
paprika čerstvá červená,
cibule,
česnek,
sůl,
pepř,
chilli
Komentáře (15)
Dívala jsem se na Tvé recepty, je škoda, že už se s námi o ty dobrůtky nedělíš
Nakrájím od středu na plátky cca 1,5 cm silné.Hodím na středně rozpálenou pánev a smažím,až střed začne sklovatět.Otočím,posypu jemně krájenou cibulí a rozhrnu jí tak,aby tvořila hradbu po okraji.Doprostřed OPATRNĚ vyklepnu vajíčko,osolím,okořením a pod pokličkou dělám jen tak dlouho,až je vejce nahniličko.Poleju Cikánkou a podávám s bramborem.
Ti,kterým se to zdá moc dietní,mohou po otočení dát šunku,salám...a postupovat podle receptu.
Jiná varianta:Plátek jenom posypat strouhanou Nivou.
DOBROU CHUŤ !!!