Václavky na smetaně
Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 5 309 kJ / 1 269 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,72 g |
Tuky | 101,88 g |
Vláknina | 21,67 g |
Cholesterol | 309 mg |
Sodík | 445 mg |
Sůl | 1,26 g |
Sacharidy | 55,41 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept je z časopisu Reva asi 20 let.
Původní recept je bez udání množství surovin.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 10. 2015 20:58
23. 10. 2010 21:04
23. 10. 2010 12:37
26. 9. 2010 18:53
26. 9. 2010 16:18
Magdalenko,já zatím 40 let bez problémů a tenkrát by mě to ani nenapadlo že mi může být zleale kolegyně z práce roky je sbírala a jednou se jí tam dostal podobný hřib,ona i chlap křeče a střevní potíže 2 dny a zkušená houbařkataky je nakládám do octu a diky za tip kam je přidat,jen aby rostly
26. 9. 2010 15:52
Ja som podpňovky iba nakladala do octu a robila som knedlíky - povarené, posekané do zemiakového cesta, uvariť a s osmaženou cibuľkou. A kdesi mám recept na podpňovky nakladané s kapustou - zelím, nastrúhaná kapusta s povarenými hubami a nakladač, klasický spôsob konzervovania.
Teraz som sa zapozerala do svojej hubárskej knihy a tam píšu, že václavky = podpňovky za surova spôsobujú tráviace ťažkosti, niektorým jedincom aj dôkladne tepelne upravená huba. Predpokladá sa, že niektorý z druhov podpňoviek, môže byť mierne jedovatý. Ohraničenie a taxonomické zhodnotenie týchto druhov nie je ešte definitívne...
Ja patrím k jedincom, ktorým zatiaľ podpňovka neublížila. Takže zbieram veselo ďalej.
26. 9. 2010 15:22
26. 9. 2010 15:15
Měli jsme sousedku pocházela z Ruska a ta je navlékala na niť,takové korále z toho dělala a sušila to pověšené nad sporákem v kuchyni,když jsme k ní přišli tak celý dům voněl houbami.Dávala to do krup a pohanky a s něčím zapékala v troubě
26. 9. 2010 13:35
26. 9. 2010 13:26
Tejajo, malinko ti budu oponovat, nejlepší polévka, co se hub týče je ze špiček, mají takovou hovězí chuť a je to uváděné i v knížkách a můžu to potvrdit
26. 9. 2010 12:38
Holky všem díky
26. 9. 2010 11:13
26. 9. 2010 08:53
26. 9. 2010 07:15
26. 9. 2010 00:46
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 9 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 17 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 19 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Sachr dort z jablek
marie.ledlova@email.cz uvařil před 4 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 5 hodinami
Polévka z kuřecích hřbetů
Gregusa uvařila před 6 hodinami
Těsto na pizzu
sarahaj uvařil před 7 hodinami
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 10 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 10 hodinami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 11 hodinami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 11 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 12 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Sachr dort z jablek: Dokonale vláčná a úžasně šťavnatá varianta rakouské klasiky ozdobená ořechy chutná božsky
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Jak připravit skvělou vajíčkovou pomazánku, tentokrát bez majonézy
Další recepty
Tématické fráze: vaclavky jak dlouho vařit václavky václavky recept václavky recepty recepty na václavky nakládané václavky recepty na houby václavky václavka obecná recept václavky nakládané příprava václavek recept vaclavky recept na vaclavky recepty z vaclavek recepty z hub vaclavky jak upravit vaclavky jedlé houby václavka recepty houby václavky polévka z václavek omacka z vaclavek václavky příprava
Suroviny: houby václavky, smetana na vaření, máslo, bujón drůbeží, paprika sušená sladká, škrob kukuřičný, šťáva citronová, cukr moučkový, sůl
Václavky na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l7Xg
16 názorů