Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Segedínský guláš

Klenot pocházející z Maďarska, který jsme si u nás rychle oblíbili – to je segedínský guláš. Šťavnaté vepřové maso a kyselé zelí dodávají jídlu charakteristickou chuť. Každá rodina má určitě svůj vlastní recept, my si tentokrát ukážeme tradiční postup "jako od maminky".

Hodnocení receptu je 5,0 (94×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 50 min platí pro přípravu v tlakovém hrnci

65 min (15 min příprava + 50 min tepelná úprava, platí pro přípravu v tlakovém hrnci)

25. 3. 2008 22:36

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Nutriční hodnoty

Energie4 505 kJ / 1 077 kcal
Bílkoviny116,89 g
Tuky34,16 g
Vláknina26,74 g
Cholesterol 361 mg
Sodík 4,31 g
Sůl10,60 g
Sacharidy65,65 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Podáváme s knedlíkem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

spagetka spagetka

8. 9. 2014 11:05

Dada :V gastronomii jsem se fakt nikdy nesetkala s výrazem "amerika", záklechtka se v Česku používá od pradávna od dob našich prapra předků ;-);-);-)

Dada

8. 9. 2014 10:57

v gastronomii se používa místo zaklchtka ,,amerika´´ nemelo by se ve veřejnem stravování vube používat :) ale doma je to super :)

dan

28. 6. 2014 13:36

ujde to:-(:-D;-(;-(;-(;-(;-(;-(;-(:no::no::no::no::no::-((:-((:-((:-((:-((:-((

spagetka spagetka

20. 6. 2014 11:46

Ksmils: Je to směs vody a hladké mouky na zahušťování polévek a omáček. Používá se místo jíšky. Je nejen méně kalorická, ale i na výrobu jednodušší a rychlejší. Běžný výraz z gastronomie;-);-)

Ksmils

20. 6. 2014 11:38

Boze muj, co to je ZAKLECHTKA? Co to je za priserny slovo, to vymyslel kdo? :-// :no:

misa

17. 5. 2014 08:31

Paprika aby byla paprikou a ne cihlou se nejlip kupuje v madarsku ja ji tam furt kupuju a je uzasna;-)

honza

17. 4. 2014 19:00

Josef: guláš z konzervy? :-((:no:

Gordias

6. 4. 2014 21:00

Paráda!
Rychlé..snadné..výýborné.
Díky :yes::yes::yes:

jirik

27. 3. 2014 22:13

podle obrasku to vypada ridky a vlastne proc to varis v pepinovim hrnci.skus delat zaklad gulase a pak tam dej kysany zely az vse bude meke tak paliva paprika a dohustit podle kazdeho zahustit moukou nebede ani potreba jelikos maso pusti stavu a zeli domaci dochuti zbytek jinak dobry ale to j za 3

moravačka

16. 3. 2014 12:52

jirka: prosimvás a kolikrát ste byl na Moravě? :D jednou prstem na mapě? a jste si jist, ze jste ji hledal vůbec tím správným směrem? vy zákletko :D

jirka

28. 2. 2014 20:58

Saska Radek:Máš pravdu zaklechtka je trochu ujetá , vím , že na Moravě se říká zákletka , teda bez toho ch.:-)

jiří

11. 9. 2013 14:54

ja dusim kratce a uplne na konec.Ze zacatku necham vodu 2x vyvařit a az pak dam zelí.A DO SEGETÍNU PATŘÍ SAMOZŘEJMĚ BŮŮČÉÉK.Plecko je přece jen trochu suché.A chilli v něm taky můžu:-)

Hanka

9. 7. 2013 10:37

Mně tam pořád něco chybělo.. přidala jsem kostku masoxu, stroužek česneku a výýýbornééé :yes: :-p

Martina

8. 7. 2013 12:59

no můj táta segedín má rád ale já ne bleee:no::no::no::no::-//:-K

eliss eliss

6. 6. 2013 20:13

Také dělám zelí rovnou s masem a malinko přislazuji :-)

1 3 4 5 6 7 10

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: segedínský guláš segedínský guláš segedínský guláš z vepřového segedinský guláš z vepřového masa segedinsky gulas recept segedínský guláš recept segedynsky gulas recept na segedínský guláš recept na segedínský guláš segedin recept segedín segedinský guláš se smetanou jak se děla segedinský guláš recept na dobrý segedínský guláš segedínský guláš recept z vepřoveho masa segedínský guláš recepty recept segedínský guláš recept segedínský guláš segedínský guláš -recept szegedinský guláš

Suroviny: plecko vepřové, cibule, kmín celý, paprika sušená sladká, olej, sůl, pepř mletý, zelí kysané, mouka hladká, smetana

TopRecepty.cz

Segedínský guláš

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wLJ