Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štrúdlíci ze zakysané smetany

Nejlepší štrúdly pekly naše babičky, které si daly práci s poctivým taženým těstem. V dnešní uspěchané době se často sahá spíše po kupovaném listovém. Ale už jste zkoušeli péct ze zakysané smetany? Těsto je velmi jednoduché, krásně se s ním pracuje a naplnit ho můžete nejen jablky.

Hodnocení receptu je 5,0 (173×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava)

28. 9. 2010 17:26

Suroviny pro 9 kusů

9 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 806 kJ / 2 344 kcal
Bílkoviny48,60 g
Tuky103,00 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 72 mg
Sodík 236 mg
Sůl0,58 g
Sacharidy299,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Z odřezků je možné připravit malé štrůdly o dvou patkách. Pochutnají si ti, kdo mají na štrúdlu nejraději právě patky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

marcela

20. 3. 2016 19:39

...supér ...moc jste mě pobavili taky jsme prdelkoví a miništrůdlíky milujeme :-K:-8:-))

kustka kustka

19. 3. 2016 14:02

Vypadají nádherně.Ukládám a určitě vyzkouším.;-):-p

hanislava hanislava

13. 3. 2016 17:33

Hana CHlumecká::yes::-K

Erik Fabián

2. 3. 2016 21:25

Hana CHlumecká: Chtěl bych Vám opravdu ze srdce poděkovat za recept na závin, který jste tu uveřejnila. Po létech hledání, zkoušení a už i trápení, že se závin snad nikdy nenaučím, mám konečně těsto, které je přímo jedinečné. Tak dobrý závin jsme snad ještě nejedli!!! Výborný, úžasný. Doma sklidil neuvěřitelný úspěch a já na Vás vzpomínal, že mi Vás seslalo samotné nebe!:-)
Teď ještě doladit to proklété kynuté těsto, které se mi stále ne a ne podařit.
Ještě jednou opravdu moc děkuji a všem dalším čtenářům mohu jen a jen doporučit.
S pozdravem a přáním všeho nejlepšího,
Erik

Hana CHlumecká

21. 12. 2015 20:13

Líba:Dovolím si Vám napsat muj recept na štrudl.Je velice jednoduchý a moc dobrý.20 dkg hl.mouky,14 dkg hery,3 lžice studené vody,1 žloutek.Vypracujeme těsto,rozdělíme na 4 díly,rozválíme obdelník,prostředek posypeme strouhankou,jablka struhaná,posypeme skořicovým cukrem a jen přeložíme.Potírám rozšlehaným vejcem .Peču na 200 stupnu v el. troubě do zlatova.Tento štrůdl peču už 45 let s velkým úspěchem.Přeji hodně štěstí,jestli ho budete zkoušet.:-) Hana.

Drahaska

18. 12. 2015 21:44

Proboha, kdo vymyslel tohle těsto??? Na oko je to krásné ale chuť těsta o ničem. Už nikdy víc...zůstanu u svého oblíbeného křehkého, nejluxusnější co znám.

Helena Polášková

14. 12. 2015 17:45

Chyba je v tom, že štrůdl z listového těsta se peče na 220 stupňů nebo i na max., musí být upečen co nejrychleji, jinak se listové těsto znehodnotí. Jinak musíte těsto taky správně rozválet, tzv. po vláknu, aby se nenarušily tukové vrstvy. Jinak se tam nedá nic zkazit...

Líba

6. 12. 2015 16:31

Jsem na štrůdly antitalent, i když mi hrozně chutnají.
Minule jsem se po dlouhé době odhodlala, koupila lístkové těsto a dala jksem se péct štrůdl.
A opět nic moc - spíš hrůza.
Uprostřed místo aby se těsto lístkovalo, opět "zákalec".
Pečeno na 180 stupňu 45 minut.
Zkusila bych tvůj recept, ale mám obavy, že to dopadne stejně.
Holky, čím to je - rukama?

Jana

6. 10. 2015 21:27

dělám štrůdl trochu podobný a je vynikající, jako z listového těsta.
40 dkg hladké mouky, 15 lžic piva nebo půl lahve a zt tuk nastrouhaný nebo jiný tuk na pečení. Jsou z toho 3 velké štrudle. Potírám dospodu tvarohem a pak ještě navrch cokoliv. :-))

babča

6. 10. 2015 17:29

Pudink:Řekla bych,že pouze z polohrubé by byl křehčí;-)

Dami

5. 10. 2015 21:47

Dělám již léta podobně. 400g hladké mouky,250g Omegy či Ivy, 250 tvarohu ( ne vanička) 1 vejce. Mouka + rozstrouhaný tuk + tvaroh + vejce- vypracovat těsto. Rozdělíme na 6 dílů a pak postupujeme klasicky - obdélník, podsypeme strouhankou + jablka( skořice, rozinky....) zabalíme a potřeme máslem- pečeme- po vytažení potřeme máslem. 3 plechy- 6 štrůdlů

Helena

2. 9. 2015 20:24

Tento recept znám,a mám vyzkoušený už roky,jen dávám 400 g hladké mouky a místo smetany dávám bílý jogurt

Joskob

29. 5. 2015 13:32

:-):yes:

bberi bberi

12. 10. 2014 20:28

Výborní štrůdlíci,že jsou bez cukru nám maximálně vyhovuje. Příště zkusím naslano.:-K

Jiřina

7. 8. 2014 19:29

:-*výborné,jednoduché,skvělé,mnam:-pjirinahubackovavá@seznam.cz

1 2 3 4 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: těsto na štrůdl ze zakysané smetany závin ze zakysané smetany zakysaná smetana recepty těsto ze zakysané smetany zakysaná smetana recepty ze zakysané smetany těsto na štrůdl se zakysanou smetanou závin z kysané smetany strudl se zakysanou smetanou moučníky ze zakysané smetany jablecny zavin ze zakysane smetany moučníky se zakysanou smetanou záviny ze zakysané smetany závin z zakysaný smetany listové těsto ze zakysané smetany těsto se zakysanou smetanou zakysaná smetana recept těsto na závin ze zakysané smetany ze zakysané smetany recept ze zakysané smetany

Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, tuk hera, smetana zakysaná, jablko, cukr skořice, strouhanka, vejce

TopRecepty.cz

Štrúdlíci ze zakysané smetany

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qZLG