Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejchutnější houby v octě

Houbová sezóna je v plném proudu, vy už máte dary lesa nasušené i zamražené a pořád nosíte další a další plné košíky? Houby sterilované v octovém nálevu vydrží bez úhony až do zimy, a pak jistě přijdou k chuti.

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 55 min

85 min (30 min příprava + 55 min tepelná úprava)

3. 10. 2010 23:27

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie1 108 kJ / 265 kcal
Bílkoviny2,40 g
Tuky2,64 g
Vláknina1,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 14,02 g
Sůl35,00 g
Sacharidy57,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Autorem receptu je pan Jaroslav Burda z Jablonce nad Nisou a hluboce před ním smekám.

Samozřejmě výběr hub a jejich kombinace je různá.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

11. 10. 2010 18:50

Janíčko, na radu Laďky som otvorila tento recept, a rozhodne ma zaujal, už len tým, že sa huby nevaria len v osolenej vode, ale v náleve ;-):-D Tak som dnes zavárala, klobúčiky podpňoviek, vyšlo na 6 fľaštičiek. Voňalo to, super to vyzeralo, tak chutiť bude určite tiež výborná. Jediná zmena bola v tom, že som nedala Spolarin, ale pridala cukor, Laďka nariadila 75 g :yes::-D:-D:-D;-)
Udeľujem Řád zlaté vařečky :-D:-D:-D + 19

Jenda1 Jenda1

5. 10. 2010 06:32

Kájo, nakládám pouze kloboučky cca do 3cm v průměru. Poněvadž václavky seřezávám, většinou u kloboučku zůstává asi 1-2cm třeň.

Kája

4. 10. 2010 22:32

Jendo, prosím o sdělení, zda-li se václavky nakládají jen kloboučky, nebo celé. Po shlédnutí Vašich fotek prostě neodolám a zkusím václavky v uvedeném nálevu. Přesto, že jsem už v důchodu, se zavařování hub v octovém nálevu jsem úplný začátečník. Když jsem se ptal, dostal jsem odpovědi různé: jen kloboučky z mladých, celé, nebo zvlášť kloboučky a zvlášť nožky, které se déle sterilují. Jaké jsou Vaše zkušenosti ??? Děkuji za odpověď. :-):yes:

Bibinka Bibinka

4. 10. 2010 12:29

Jendo, krásná sklenice věru:yes: Houby, které jsi tam dal znám, ale ten Krasnorůžek lepkavý, ten bych teda nesebrala, nesbírám nic, co neznám a nebo co je těžko ztravitelný:-! I po tom může být pěkně špatně:-( Mám ve své chytré specielní knihy "Houby" napsáno že se nejí.
Jinak máš samosebou 12.bod:yes:

Ivana79 Ivana79

4. 10. 2010 10:33

:-p:-p:yes::yes:krása

Jikotka Jikotka

4. 10. 2010 10:08

Krásné na pohled,určitě dobré :-p:yes:,ale já mám plody lesa rozdělené na houby a prašivky :-S:-D,vím že nemám pravdu,ale z "prašivek" uznávám jenom masáky a václavky...no každý jsme nějaký....

Eliška Kudličková

4. 10. 2010 10:02

Je to tak, před 20 a možná i více lety byl tento recept pana Burdy otištěn v časopise TV a opravdu je vynikající. Mohu to povrdit, ptz manžel je vášnivý houbař a tak každý rok zavařuji houby a pokaždé si s vděkem na pana Burdu vzpomenu. Pokud si dobře vzpomínám, psal tehdy, že je to výsledek mnohaletého vylaďování receptu(což je znát, je opravdu SUPER!!!) a pokud se mohu podělit se svou zkušeností, tak nálev č. 2 vydrží velmi dlouho, takže si ho můžete uvařit předem a i více a klidně, když houby nebudou, tak jej upotřebit na čalámády, okurky ap.

spagetka spagetka

4. 10. 2010 09:47

Tento nálev používám na všechny houby do octa - i václavky nebo klouzci a jsou vynikající. Bedlu tady nenajdu,čirůvku občas (teda letos ne), jinak ale to vypadá moc hezky;-):yes::yes:(Jinak původní autor nálevu byl nejen skvělý houbocvok :-D, ale i kuchař:-p)

yanull yanull

4. 10. 2010 09:26

Jelikož mimo notoricky známých hub jiné nepoužívám, tak kdyby mi tyto někdo předložil jako jedlé, tak i přesto jdu preventivně sepsat závěť. ;-):-) Ale věřím autorovi receptu, že nás tu otrávit nechce,;-) je tu znám jako zdatný kuchař a nyní jak vidno, tak i mykolog, proto mu posílám bod. :-p:yes::-) + 9 :-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

4. 10. 2010 09:13

No, popravdě všechny ty houby bych v lese asi nepoznala, tak budu doufat, že to jde i z václavek.;-) :yes:

Marika

4. 10. 2010 09:06

Prosím, za jakou dobu jsou naložené houby uležené - václavky a jiné houby.Děkuji za odpověď

Anna Kocikova Anna Kocikova

4. 10. 2010 09:04

:-p+7:yes:A fotka jako ze žurnálu:-K:yes:

Simona Skolakova Simona Skolakova

4. 10. 2010 08:57

Jendo díky za vysvětlení,máš pravdu vypadá to krásně.;-):-K

Jenda1 Jenda1

4. 10. 2010 08:35

Simonko, Krasnorůžek není jedovatý, je tuhý a těžko stravitelný, proto nejedlý. Přidávám k houbám, protože ve sklínce krásně vypadá a pokud bys jej pozřela, určitě by se ti nic nestalo:-). Tepelnou úpravou neztrácí svou krásnou barvu.;-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

4. 10. 2010 07:35

Jendo a ty jsou jedlé:-Omy tomu říkali ohýnek a myslela jsem si,že je to nejedlá houba.:-8Jo kdyby člověk znal čirůvku a nebo holubinky,zase by byla chuť jídla úplně jiná.Bohužel znám václavku,ale jinak tyto ostatní nesbírám.Mě by to člověk musek ukázat přímo v lese,pak bych snad už i věděla.;-):-KJinak houby v octě skvělé;-):yes:+1

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: václavky v octě houby v octě nakládané houby v octě naložené houby houby naložené v octě houby v octu houby v octe recept nakladane houby nakládané houby bez sterilizace zavařování hub s dekem zavařování hub v pikantním nálevu recept zavarovani vaclavek recept houby v octě nakladané houby v octu houby václavky recepty houby v octe nálev čirůvka fialová recepty naložené houby v octě jak vypada houba václavka houby v octovém nálevu

Suroviny: čirůvka fialová, pečárka hajní, houba bedla červenající, houby václavky, voda, sůl, pepř, koření nové koření, bobkový list, celer, petržel, ocet, voda, sůl, cukr, spolarin, bobkový list, koření hřebíček, koření nové koření, pepř, semínka hořčičná, koriandr, cibule, mrkev, celer, paprika

TopRecepty.cz

Nejchutnější houby v octě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D8xx