Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 188 kJ / 45 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,40 g |
Tuky | 0,20 g |
Vláknina | 5,18 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 7 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 8,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uzené kosti dáme vařit do tlakového hrnce. Část vývaru použijeme do zelí zbytek na polévku. Takže si do tlakového hrnce můžeme přidat koření i zeleninu na polévku.
Krok 2: Po uvaření polévky vývar přecedíme a z kostí obereme maso.
Krok 3: Zelí: Cibulku nakrájíme na drobno a krátce na oleji orestujeme.
Krok 4: Poté přidáme česnek nakrájený na plátky a také krátce orestujeme.
Krok 5: Přidáme červené zelí (neproplachujeme), zasypeme 1 lžící hladké mouky a promícháme.
Krok 6: Zalijeme uzeným vývarem, přidáme kmín, jalovec, trochu cukru a dosolíme. vDusíme pod poklicí 10 minut. Občas promícháme.
Podáváme s bramborovým knedlíkem a obraným uzeným masem.
Podáváme s bramborovým knedlíkem a obraným uzeným masem.
Zveřejněno 10. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Červené zelí vařené v uzeném vývaru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D82n
Moje poznámka
Červené zelí vařené v uzeném vývaru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D82n
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 6 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 7 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 7 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 7 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 7 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 8 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 9 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 11 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 12 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 12 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 13 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 13 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 13 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 14 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 14 hodinami
Tématické fráze:
vařené zelí,
varene zeli recept,
zelí vařené,
červené zelí,
jak vařit červené zelí,
červené zelí ke kačeně,
vařené sterilované zelí,
recept na červené zelí,
recept na vařené zelí,
vareni cerveneho zeli,
vaření zelí,
zelí ke kačeně,
recept vařene zeli,
jak uvařit červené zelí,
jak uvařit zelí,
polévka z červeného zelí,
červené zelí s uzeným,
vařit červený zelí,
červené zelí recept,
varene kysele zeli
Suroviny:
kosti uzené,
česnek,
cibule,
olej,
mouka hladká,
jalovec,
kmín celý,
sůl,
cukr,
zelí červené
Komentáře (14)