Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Božtěšický koláč

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

16. 10. 2010 02:51

Suroviny pro 6

6

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie17 600 kJ / 4 207 kcal
Bílkoviny77,36 g
Tuky96,12 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 482 mg
Sůl1,76 g
Sacharidy749,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Pajaska Pajaska

20. 12. 2011 20:22

Iljusa:Jsem ráda,že koláč chutná.;-) Kořeníčko od Tondy také ráda kupuji a tohle mi uniklo.Musím napravit,super tip.:yes: jinak lze do těsta přidat špetičku muškátového květu,dřív se dávalo do buchet,protože citrony byly vzácné.Já tuto radu mojí babičky léta využívám a doporučuji.:yes::yes:

Iljusa Iljusa

20. 12. 2011 10:31

Potřebovala jsem si udělat místo v mrazáku na maso, tudíž jsem vyndala mraž.meruňky a začala jsem hledat recept, v kterém bych je spotřebovala. Tento receptík vyhrál. Upečeno, ochutnáváme :yes: Velmi chutné těsto (přidala jsem do něj koření od Antonína "Voňavé pečení"). Všem doporučuji a přidávám bodík +. Díky za recept :-)

Pajaska Pajaska

18. 10. 2010 12:19

Žížu,díky:-K:-K

zizala zizala (moderátorka)

18. 10. 2010 10:52

Jdi Ty...:-)) Já vždycky rodině hlásím: tohle je recept z Topreceptů nebo receptů.cz od té a té ;-) Komu čest, tomu čest :-*:-K

Pajaska Pajaska

18. 10. 2010 10:37

Jaru,ale mít mne v hlavě tolik let zase :-D:-D ,to už je na výměnu receptu.:-D:-D:-D

Pajaska Pajaska

18. 10. 2010 10:35

Jaruško,to je senza.Pokud chutná,je to pro mne a nejen mne čest.:-8 A že si na mne ,aspoň při jeho konzumaci vzpomeneš,žejoooo.;-):-D:-D

zizala zizala (moderátorka)

18. 10. 2010 05:45

Pájo, tento koláč od Tebe znám už několik let a v létě s čerstvými jahodami ani jiný nedělám, je rychlý a moc dobrý :-p:-p:yes:

Pajaska Pajaska

17. 10. 2010 22:09

mirca75 ,jsem potěšena,hlavně aby všem chutnalo.:-)

mirca75 mirca75

17. 10. 2010 22:03

Špagetko:-), fotky máš krásné a koláč vypadá hodně lákavě;-). Mám pro višně velkou slabost a tak bych nejradši hned ochutnala:-p:-8.
Pajaska:-) tenhle typ koláčů neznám (sváření surovin) a tak ukládám a ráda vyzkouším:-).

Pajaska Pajaska

17. 10. 2010 21:38

Špadi,ty jsi fofrník.Jste na slaďoury co?Jak my.:-D:-D:-D Jsem ráda,že chutná.Ano těsto je nízké,je to koláč,ne buchta.Nám to, ale takto také chutná.Ale je možno suroviny zdvojnásobit a tím bude koláč vyšší.Nechá se akorát o trochu déle píct.Fotky sou super a vůbec mi to nevadí,znáš mne ne?Ještě se tu tolik nevyznám a dají se určitě vkládat další fotky k receptům,že?Jestli jo,tak pak někdy dodám moje fotky,ne?Ladi a díky.:-K
Jani R.,přesně tak,dělá se z toho na co je chuť a co je doma.:yes:

Pajaska Pajaska

17. 10. 2010 21:27

Ano,vyhledala jsem a postup je podobný buchtě Šalamoun.Já ho tedy ještě ani nedělala.A to už peču asi 30 let.:-D:-D:-D

spagetka spagetka

16. 10. 2010 16:45

Takže jsem si dovolila přidat fotky, Páji, jinak je smáznu. Jen jsem si to trochu upravila pro diabetika. Do těsta jsem dala 1 PL javorového sirupu a 4 PL Fruktozy. Do žmolenky jsem taky dala fruktozu. Tu jsem dělala z oleje poprvé, zjistila jsem, že olej víc "pije" takže jsem na 100 g oleje, dala 200 g mouky a 100 g Fruktozy.A dala jsem ji vychladit do ledničky.
Jako náplň mám ale višně a rybíz. Pekla jsem na vymazaném a vysypaném pekáči cca 30 min při 170°C. Je to vynikající, těsto je velice tvárné.
Jen možná pro někoho to na rozměry plechu (vnitřní rozměry) 34x35 cm bude těsto moc nízké, nám to naopak vyhovuje. Je to skvělé, mizí to samo. Páji :-K:-K:yes::yes:

isindy isindy

16. 10. 2010 16:18

ale ano, je to podobné postupu na šalamouna ;-) také se rozpustí tuk, voda, cukr, poté vmíchá mouka a vejce...

nicméně to nevylučuje, že tento je určitě také dobrý ;-):yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

16. 10. 2010 16:14

Já dělám žmolenku taky i z hladké mouky, respektive, dělám z takové, jakou zrovna mám doma. Dělala jsem i z oleje a taky je super. Pajaska , super:-p:yes:

Pajaska Pajaska

16. 10. 2010 11:54

Ladii,né abys ho snědla syrové.:-D

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: žmolenka z oleje žmolenka na koláče recept koláč ze žmolenky žmolenka z polohrubé mouky šalamoun hrnkový koláč nejlepší jemný koláč moučníky on-line buchta fofrník koláč šalamoun žmolenka na koláč recept jak se dělá žmolenka z čeho se dělá žmolenka recept na žmolenku žmolenka na koláč žmolenka pro diabetiky moučníky recepty koláč recepty on line y tříbarevný koláč žmolenka jak nahradit cukr při pečení

Suroviny: voda, cukr, tuk hera, mouka polohrubá, sůl, vejce, prášek do pečiva, jahody čerstvé, mouka polohrubá, cukr, olej, tuk, mouka

TopRecepty.cz

Božtěšický koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N06K