Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klasické české rohlíky

Klasické rohlíky patří mezi běžné pečivo, bez kterého si těžko představíme českou domácnost. Tento osvědčený a podrobný recept nás dovede k dokonalým domácím rohlíkům. Těsto je vláčné, nadýchané a jemné. Vytvarované rohlíky upečeme do zlatova.

Hodnocení receptu je 5,0 (128×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby kynutí

70 min (60 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

17. 10. 2010 16:50

Suroviny pro 10 kusů

10 kusů

Nutriční hodnoty

Energie8 207 kJ / 1 962 kcal
Bílkoviny56,75 g
Tuky24,70 g
Vláknina15,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,84 g
Sůl12,08 g
Sacharidy370,46 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Rohlíky pomocí omládku nádherně vykynou.

Tvarování rohlíků:

http://www.toprecepty.cz/recept/15446-tvarovani-ro...

Povídání o omládku a Sladěnce je tady:

http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/...

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

21. 10. 2010 19:27

Zrovna dnes se mi pochválila sousedka přes ulici, že je vyzkoušela, s normálně dělaným kváskem a prý byly výborné. Zkus je taky;-)Těsto nechej dobře vykynout a umotané rohlíky taky, jinak ti můžou popraskat. Ale i tak budou určitě k jídlu:-))
Samozřejmě - když vynecháš Sladěnku, dej o lžičku cukru navíc - do kvásku.

Irrena Irrena

21. 10. 2010 17:43

Cthleen já bych hrozně ráda vyzkoušela tyhle rohlíky, ale bohužel nemám Sladěnku, jde to i s normállním kváskem:-?:yes:

cathleen cathleen

21. 10. 2010 06:21

:-KPatricie, děkuji za vyzkoušení i fotku! Máš je krásně nakynuté a to, že jsou světlejší, může klidně dělat i fotoaparát....hlavně, že chutnaly:yes:(Jestli chceš, zkus je příště potřít vejcem s trochou vody nebo naopak nepotírat VŮBEC - můžeš zkusit v jedné várce nepotřít třeba jen dva kusy a uvidíš, který způsob se ti zalíbí víc;-) )

Pajaska Pajaska

21. 10. 2010 01:16

cathleen,děkuji za informaci.:-K:-)

Patricie

20. 10. 2010 20:53

:-KJsou vynikající, dělala jsem je už 2 x. Přidala jsem foto, i když není nic moc. Díky za recept.:yes::yes::yes:

batohovka

18. 10. 2010 16:25

Co dodat, prostě PLUS:-K:-D

cathleen cathleen

18. 10. 2010 10:30

Pajaska - ještě jsem zapomněla písnout, že když je v receptu psán margarín, používám neutrální Stelu.;-)

martina 72

18. 10. 2010 10:23

Cathleen, jenom se zakousnout:-p:yes:

cathleen cathleen

18. 10. 2010 10:23

:-Dtuhle "neopatrnost" mám taky ráda....ale se sádlem už to nebudou "kupované" rohlíky. Určitě ale dobré budou, jen na chuť malinko jiné. Se škvarkem i lepší:yes::-)):-))

Pajaska Pajaska

18. 10. 2010 10:20

Možná spíš místo hery dát sádlo?Pěkně domácí,vyškvařené?Mohla by neopatrností sem tam upadnout i škvarka.:-*:-D:-D

maris maris

18. 10. 2010 09:04

Cathleen - :-):-)

magdalenka magdalenka

18. 10. 2010 08:36

Ahááá...ja som sa čudovala, prečo ti je práve Hera nesympatická...:-))

cathleen cathleen

18. 10. 2010 08:32

:-D:-DMaruško, ale ono JE to jako pohádka....žili, byli, před šedesáti lety vydali knihu o pekařské technologii (a já si ji pak koupila na Aukru a přečetla)....tehdy všechno bílé pečivo kynulo s omládkem. Když mám v ruce takhle vykynuté těsto, mám pocit, jako by bylo plné malilinkých bublinek.
Moje "pečící" kamarádky, které omládek vyzkoušely, s ním pečou velice často, třeba i buchty...a říkávají, že je to zázrak:-)) a tím se vracíme do pohádky.....:-K

Magdalenko, Hera velmi pěkně (a intenzivně, "nerohlíkově") voní...proto bych ji nepoužila. Kousneš do rohlíku a on bude vonět po vánočce:-D

magdalenka magdalenka

18. 10. 2010 08:31

Čo dodať? +
(Prečo nie Heru?)

vybusna vybusna

18. 10. 2010 08:29

maris :-)

1 11 12 13 14 15

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recept na rohliky rohlíky recept výroba rohliku pravé česke rohlíky jak upéct rohlíky prave ceske rohliky recept kubíkovy rohlíky omládek jak vytvorit rohlik rohlíky jako z obchodu pavla v troubě rohlíky rohlíky jako z obchodu recept rohlíky z omládku těsto na rohlíky klasické rohlik recept co je sladěnka co je to sladěnka slané rohlíky rohliky na omladku babicovy dobroty recepty z 24.10.2010

Suroviny: voda, med, droždí, mouka hladká, cukr, voda, sůl, mouka hladká, tuk

TopRecepty.cz

Klasické české rohlíky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LJmW