Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klasické české rohlíky

Klasické rohlíky patří mezi běžné pečivo, bez kterého si těžko představíme českou domácnost. Tento osvědčený a podrobný recept nás dovede k dokonalým domácím rohlíkům. Těsto je vláčné, nadýchané a jemné. Vytvarované rohlíky upečeme do zlatova.

Hodnocení receptu je 5,0 (128×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby kynutí

70 min (60 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

17. 10. 2010 16:50

Suroviny pro 10 kusů

10 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 207 kJ / 1 962 kcal
Bílkoviny56,75 g
Tuky24,70 g
Vláknina15,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,84 g
Sůl12,08 g
Sacharidy370,46 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Rohlíky pomocí omládku nádherně vykynou.

Tvarování rohlíků:

http://www.toprecepty.cz/recept/15446-tvarovani-ro...

Povídání o omládku a Sladěnce je tady:

http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/...

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

snecek19 snecek19

2. 3. 2013 23:57

Skusila jsem více receptů na rohlíky,ale tenhle jednoznačně vede a jiné už nepeču.Jsou nej:yes::yes::yes::-p

aleenap

23. 2. 2013 23:00

děkuju za úžasný receptík, rohlíčky jsou vynikající, Přidáváme bodík :yes: a fotku dnešního prvního výsledku ;-)

Lenka

11. 2. 2013 22:55

Lenka: Leni, také držím bezlepkovou a sháním recept na rohlíky, jako z obchodu. Jak jsi je udělala ty, když píšeš, že už to máš vychytané. Děkuji moc za radu. Napiš klidně na meila: Lancova.Lenka@gmail.com

dancattt

11. 2. 2013 05:06

Tak tyhle rohliky nemaji chybu, dnes vyzkouseno a musim rict, ze po mem skeptismu jsem nadsena:-)) ziji v zahranici a tak vyborne rohliky jsem nemela snad uz 10 let. Muj pritel i po veceri snedl 5 kousku, jsou opravdu vynikajici :yes:
Misto sladenky jsem dala med a misto cerstvych kvasnic jsem davala 5g susenych. Obavam se, ze je budu muset pect kazdy vikend :-D diky moc za tenhle skvely receptik a samozrejme bodik uz je tam :-))

Lenka

12. 12. 2012 14:41

Tak už je to v pohodě už jsem ty bezlepkáče vychytala a jsou super.:-D

cathleen cathleen

8. 12. 2012 11:53

Katka: Katko, prosím tě, rohlíky i z jiných receptů se ti rozjedou "do placky"? Med i sušené droždí být může, ale chybka může být v použité mouce. Jakou používáš?

cathleen cathleen

8. 12. 2012 11:52

Lenka: Leni, bohužel, s bezlepkovým pečivem ti opravdu neporadím....péct s ním nemusím, tak nemám žádné zkušenosti.

Katka

6. 12. 2012 22:11

ahoj, jiz jsem zkusila tento recept dvakrat, chutove jsou rohliky dobre akorat mi nechcou nakynout do vyse, vzdy vykynou do placky. Vyzkousela jsem i jine recepty-namotala jak rohliky, tak i housky, ale vzdy skoncim s plackama. testo jsem ze zacatku zpracovavala rucne, ted jsem ho umichala v nove pekarnicce, a opet jsem skoncila s plackama. Jiz si nevim rady, nevim proc mi to nechce poradne vykynout.:-(
Drozdi pouzivam susene, ziji v zahranici a spatne se tu cerstve shani, a misto sladenky(tu jsem take zatim nesehnala) jsem pouzila lzicku medu. Muze to byt tim?

Lenka

3. 12. 2012 14:36

Ahoj sháním recept na rohlíky "jako" z obchodu. Bohužel musím dělat bezlepkové myslíte že by šlo jen vyměnit mouku za bezlepkovou a slaďenku za med? Ty co dělám teď jsou takové buchtové....není to ono a druhý den jsou tvrde :-S

senky senky

28. 10. 2012 20:27

:yes::yes::yes: jako ostatně u všech Tvých receptů:-K:-K

Klára

26. 10. 2012 19:47

Jsou to super rohlíky určitě:-D:-D:-D:-D:-)):-)):-)):-*:-*:-*:-p:-p:-p:-p:-p:yes::yes:

cathleen cathleen

12. 3. 2012 10:34

od trouby: :-))dííky:-8 Doufám, že nezůstaneš jen u jednoho druhu rohlíků a chleba;-)

od trouby

11. 3. 2012 19:20

Teď jsem tento recept spáchal po třetí. Pokaždé vzhledově dokonalé.Chyby jen telegraficky: Poprvé víc Sladěnky.(Chutnaly jak Housky na "hambáče z mekáče". Fuj.) Podruhé trochu víc soli, ale jen díky tomu, že jsem je dopekl těsně před odchodem na kutě, víme, jak chutnají druhý den. Po třetí: Dokonalost sama. Nestihl jsem je ani vyfotit ani nic. Bohužel na likvidaci poslední várky jsem se významným způsobem podílel sám. Nešlo odolat. Po rohlíkách teď dopékám druhou šišku kváskového chleba http://www.toprecepty.cz/recept/25034-kvaskovy-chl... a obilné orgie budou poračovat. Od teď, pevnou součástí našich obilných orgií jsou i tyto rohlíky(housky).
Supr a bod.

Merylas Merylas (moderátorka)

8. 11. 2011 19:52

rebeka::-DMně je to jasné:-D Taky jsem se naučila díky Ivce péct. Chtěla jsem to jen tak zkusit, jenže rodina si zvykla a mám po ptákách a prostě peču dost často.

rebeka rebeka

8. 11. 2011 19:35

Merylas:no joo, Maruško..ale já se nechtěla chytat drápkem:-O ono to na mě samo vykouklo:-O a hned: uložis mě a upeč co nejdřív..jsme křupavé a dobré, k rébíkům jak dělané:-8:-D:-D:-D

1 6 7 8 9 10 15

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recept na rohliky rohlíky recept výroba rohliku pravé česke rohlíky jak upéct rohlíky prave ceske rohliky recept kubíkovy rohlíky omládek jak vytvorit rohlik rohlíky jako z obchodu pavla v troubě rohlíky rohlíky jako z obchodu recept rohlíky z omládku těsto na rohlíky klasické rohlik recept co je sladěnka co je to sladěnka slané rohlíky rohliky na omladku babicovy dobroty recepty z 24.10.2010

Suroviny: voda, med, droždí, mouka hladká, cukr, voda, sůl, mouka hladká, tuk

TopRecepty.cz

Klasické české rohlíky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LJmW