Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pravý pařížský dort s krájecí polevou

Pařížský dort je ozdobou cukráren už mnoho desetiletí a kdo ho nikdy neochutnal, neví, co je pařížský krém s nadýchaným korpusem a jemnou polevou za úžasné spojení. Vyzkoušejte jej doma a překvapte tak rodinu i blízké.

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 30 min

90 min (60 min příprava + 30 min tepelná úprava)

19. 10. 2010 07:53

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie14 880 kJ / 3 557 kcal
Bílkoviny53,06 g
Tuky181,44 g
Vláknina34,29 g
Cholesterol 848 mg
Sodík 405 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy410,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Krém je vyšlehaný, když drží hezky tvar, bude to opravdu hutný krém. Korpus pečeme den předem.

Dort jsem pekla pro přítele kamarádky a ta chtěla tvar srdíčko, proto přikládám fotky dortu ve tvaru srdce (musela jsem si upravit množství ingrediencí o 1/3 nahoru). Tady jsem ale uvedla množství surovin dle původního receptu, t.j. do kulaté formy o průměru 22 cm.

Pozor, korpus je velmi křehký a nadýchaný.

Tento recept mi poslala kamarádka. Ta se inspirovala na:

www.urybicky.cz/2010/05/pravy-parizsky-dort-podle-zdenky-s-krajeci-polevou/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Ivana79 Ivana79

19. 10. 2010 13:50

Dík za tú krájaciu polevu:-Kmusím vyskúšať,skoro vždy sa mi poleva láme:-S

Lojzik

19. 10. 2010 13:44

Ahoj všem, na tento krém běžně používám šlehačku 30% a bez jakýchkoli problémů se vyšlehá a je tuhý.

Pajaska Pajaska

19. 10. 2010 12:47

Pařížák,nedostižný dortík.:-p:-p:yes:

marunda marunda

19. 10. 2010 12:29

hm, hodně mě zaujala ta krájecí poleva. Na dortě je krásně lesklá a žádný stopy po rozetření. Supr.:yes: Určitě zkusím na nějaký dort. Moc díky a dávám boda :yes:

spagetka spagetka

19. 10. 2010 09:44

Jj, v Albertu tu šlehačku mají, ale u nás ji objednávají jen to nejmenší možné množství, takže je ještě týž den pryč.
Pařížáky miluju odmala, ale myslím, že bycjh taky použila s nižším %tuku a máslo. Ty moc tučné mi připadají až moc hutné a když jsem jedla od cukrářky, která to měla nadýchané, tak mi potvrdila, že je lepší s nižším obsahem, ale méně vydrží, tak si vyberte ;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

19. 10. 2010 09:37

AniCiz, já myslela, že jen u nás nic není, ale tahle šlehačka je v Albertu. Je to někdy fakt k vytočení, co? Myslím, že by nevadila ani méně procentní..

meya.z

19. 10. 2010 09:37

VŠEM MOC DĚKUJI A DO FOTEK JSEM PŘADALA ŠLEHAČKU 40%, KTEROU JSEM POUŽILA. JE BĚŽNĚ K DOSTÁNÍ V SUPERMARKETECH A SEŽENETE I V MENŠÍCH OBCHODECH (HRUŠKA, KORUNA....);-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

19. 10. 2010 09:35

Martino, máš to moc hezky popsané, to se mi moc líbí. Já dělám tu čokoládu hodně podobně, jen do ní nepřidávám vodu, ale na jednu čokoládu asi 3 lžíce mléka a nakonec dám malý kousek 100% tuku. Taky se to dobře krájí. Je to vlastně čokoláda, kterou mne naučila Jana (pipre) a dělám ji dodnes. Tobě za krásně rozepsaný recept právem patří plus.:yes:

vybusna vybusna

19. 10. 2010 09:27

v nemecku dokonca nedostanem ani 33 percentu.
btw..pokial viem, tak parizsky krem sa vyslahava s maslom.
http://www.toprecepty.cz/recept/9247-parizsky-krem...

Irrena Irrena

19. 10. 2010 09:22

Krásný, ale takovou šlehačku u nás také neseženu:-(:yes:

AniCiz

19. 10. 2010 09:12

:yes:krásný,ale tu 40% šlehačku jsem neviděla v obchodech:-S

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: pařížský dort pařížský dort recept pařížský dort jednoduchý recept pařížský krém do dortu recept pařížský dort recept na pařížský dort pařižský krém na dort korpus na pařížský dort paříšský dort dort pařížský recept na pařížský dort video pařížský dort video poleva na pařížský dort krájecí čokoládová poleva paříský dort pravy parížsky krém poleva z čokolády krájecí krájecí čokoláda poleva na dort recepty pařížský dort

Suroviny: vejce, cukr moučkový, olej slunečnicový, sůl, kakao holandské, mouka polohrubá, prášek do pečiva, máslo, mouka hrubá, smetana 40%, šlehačka, čokoláda na vaření, čokoláda na vaření, voda, máslo, šlehačka

TopRecepty.cz

Pravý pařížský dort s krájecí polevou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nOAY