Teplý žampionový dip

aadulka Kuchařka: aadulka

Omáčky 1 názor

Suroviny

4 plátky slaniny
250 g čerstvých žampionů
1 střední cibule
1 stroužek česneku
2 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
200 g krémového sýra (Lučina,...)
120 ml zakysané smetany
2 lžičky Worcesteru
1 lžička sójové omáčky
+ syrová zelenina nebo slané krekry
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi osmažíme co nejvíc dokřupava plátky slaniny. Osušíme od tuku a odložíme je.

  2. Na 2 lžících zbylého oleje osmažíme žampiony nakrájené na menší kousky a nakrájenou cibuli. Pak přidáme česnek a asi minutu smažíme. Poté přidáme mouku, sůl a pepř a ještě asi 2 minut smažíme.

  3. Ztlumíme teplotu. Přidáme sýr, smetanu, Worcester a sójovou omáčku. Mícháme. Až odstavíme z ohně, pak přidáme na kousky nakrájenou slaninu a zamícháme. Podáváme teplé.

Poznámka

Podáváme se syrovou zeleninou nebo nějakými slanými sušenkami

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Teplý žampionový dip

Tématické fráze: žampionový dip dip zampionovy dip k masu teplý dip dyp dip ze zakysané smetany zampionovy dyp hřibový dip dip žampionový dipi k masu žampinový dip dip ze žampionů žampionovy dip recept dip z žampionu recept žampionový dip žampionová dip teplý žampionový salát žampionovi dip žampionovej dyp se smetanou borůvkový dyp