Postup přípravy
Krok 1: Husaciu pečeň necháme odležať v mlieku na chlade 12 hodín.
Krok 2: V menšom kastróliku roztopíme husaciu masť a pečeň v celku na nej opražíme.
Krok 3: Opečenú nakrájame na plátky a servírujeme s horčicou a chutney. Podávame s bielym chlebom.
Zveřejněno 18. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Foie gras s medovou dijonskou hořčicí a meruňkovým chutney
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KQMY
Moje poznámka
Foie gras s medovou dijonskou hořčicí a meruňkovým chutney
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KQMY
Nejnovější recepty
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 1 hodinou
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 2 hodinami
Vánoční košíčky
Přidáno před 3 hodinami
Ihned vláčné kokosky
Přidáno před 5 hodinami
Domácí čokoláda
Přidáno před 6 hodinami
Hříbkové carpaccio podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Časově úsporná tvarohovo-jablečná "hraběnka"
SimonkaMona před 1 hodinou
Hrníčková bábovka
Silvik85 před 1 hodinou
Slepičí polévka s noky
Kajkajak před 2 hodinami
Linecké pudinkové cukroví
Prakva před 3 hodinami
RETRO pudink
radimlaska10 před 3 hodinami
Dýňový koláč
DvorMar před 4 hodinami
Kynutý makový květ
KlaunVG před 4 hodinami
Moučník s pudinkovým krémem
LUCAH před 8 hodinami
Perníkové kroužky
Vitek2015 před 10 hodinami
Tématické fráze:
foie gras - husí játra recept,
foie gras cena,
husí játra foie gras recept,
kolik stojí husa,
játra s dijonskou hořčicí,
chutney,
husí terina recept,
foas gras,
luxusní předkrm,
luxusní předkrmy,
chutney recepty,
husaci pečeň co to je,
krmena husi jatra,
je to inak,
vykrmena husi jatra foie gras,
ověřená veka - recept,
předkrm foisgras,
husí játra předkrm foie gras recept,
ktere sadlo nema cholesterol kachni nebo husi,
játra fois grass
Suroviny:
chutney mangové,
chutney mangové
Komentáře (55)
Pamatuji, když máti cpávala do husích krků jakési šišky z čehosi. Husí dospělce kupovala u ověřených chovatelů a pár týdnů před exekucí je držela v bednách upravených právě k účelu vykrmování nebohého ptactva. Dnes by za něco podobného maminku patrně pohnali před soud. Avšak jater jsme si doma moc neužili! Tři sourozenci byli z domu, tak aspoň dostali játra v sádle ve skle, že aby si užili...
Chystám se na Rembrandta do Budapešti a vedle potěchy oka určitě potěším i své nitro
*****
...škoda, že Moshe: emigroval - odzkoušených židovských receptů není nikdy dost...
Tak už se mi to podařilo. Doufám, že to nevadí.
K receptu jako takovému nemám připomínky, kdo chce a může, nechť si ho uvaří
Hrůzostrašné jsou tu čas od času náhražkové recepty na něco jako "tiramisu" z pomazánkového másla, nebo konzerva paštiky v kuřeti na paprice
Já za recept děkuju, až se mi dostanou jatýrka do ruky, vím co s nima.