Postup přípravy
Krok 1: Husaciu pečeň necháme odležať v mlieku na chlade 12 hodín.
Krok 2: V menšom kastróliku roztopíme husaciu masť a pečeň v celku na nej opražíme.
Krok 3: Opečenú nakrájame na plátky a servírujeme s horčicou a chutney. Podávame s bielym chlebom.
Zveřejněno 18. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Foie gras s medovou dijonskou hořčicí a meruňkovým chutney
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KQMY
Moje poznámka
Foie gras s medovou dijonskou hořčicí a meruňkovým chutney
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KQMY
Nejnovější recepty
Kuře s ořechovou náplní
Přidáno před 22 minutami
Roláda Hurikán
Přidáno před 6 hodinami
Salát se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 15 hodinami
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno 25. 10. 2025 12:26:37
Speciální bramborový sálát
Přidáno 25. 10. 2025 12:10:25
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno 25. 10. 2025 10:33:07
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí kynuté knedlíky s octem
bublinka.1 před 8 minutami
Dýňová polévka
spamejlik před 9 minutami
Žampionová polévka
Blazenka před 10 minutami
Domácí langoše
Sarka1234 před 16 minutami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
mjanickam před 59 minutami
Brokolicová polévka
Hanous7 před 1 hodinou
Jablkový závin z listového těsta
sarah38 před 1 hodinou
Citronovo-mrkvový koláč / bábovka
Janicee před 1 hodinou
Vepřová plec po Bakoňsku
jana1974 před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Lida.Rose před 2 hodinami
Tématické fráze:
foie gras - husí játra recept,
foie gras cena,
husí játra foie gras recept,
kolik stojí husa,
játra s dijonskou hořčicí,
chutney,
husí terina recept,
foas gras,
luxusní předkrm,
luxusní předkrmy,
chutney recepty,
husaci pečeň co to je,
krmena husi jatra,
je to inak,
vykrmena husi jatra foie gras,
ověřená veka - recept,
předkrm foisgras,
husí játra předkrm foie gras recept,
ktere sadlo nema cholesterol kachni nebo husi,
játra fois grass
Suroviny:
chutney mangové,
chutney mangové
Komentáře (55)
Pamatuji, když máti cpávala do husích krků jakési šišky z čehosi. Husí dospělce kupovala u ověřených chovatelů a pár týdnů před exekucí je držela v bednách upravených právě k účelu vykrmování nebohého ptactva. Dnes by za něco podobného maminku patrně pohnali před soud. Avšak jater jsme si doma moc neužili! Tři sourozenci byli z domu, tak aspoň dostali játra v sádle ve skle, že aby si užili...
Chystám se na Rembrandta do Budapešti a vedle potěchy oka určitě potěším i své nitro
*****
...škoda, že Moshe: emigroval - odzkoušených židovských receptů není nikdy dost...
Tak už se mi to podařilo. Doufám, že to nevadí.
K receptu jako takovému nemám připomínky, kdo chce a může, nechť si ho uvaří
Hrůzostrašné jsou tu čas od času náhražkové recepty na něco jako "tiramisu" z pomazánkového másla, nebo konzerva paštiky v kuřeti na paprice
Já za recept děkuju, až se mi dostanou jatýrka do ruky, vím co s nima.