Kuře na víně, houbách a zelenině

Meszarosovabolya Kuchařka:

Doba přípravy: 1 hodina + príprava PT1H00M 2 porce Drůbeží maso 32 názorů

56

Suroviny

1 naporcované kuře (měla jsem 2 stehna)
sůl
mletý bílý pepř
voda
olej
máslo
2 velké mrkve
2 řapíky řapíkatého celeru
4 jarní cibulky
100 g hub (měla jsem malé žampiony)
50 g uzené slaniny
hladká mouka
250 ml suchého bílého vína
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Stehná nasolíme, okoreníme mletým bielym korením, obalíme v múke a opečieme v rozpálenom oleji do červena.

  2. Očistenú mrkvu pokrájame na 2,5 cm kusy, ktoré obkrájame do tvaru guličiek, stonkový celer na polprstence a jarnú cibuľku na hrubšie kolieska.
    Zemiaky nakrájame na krížalky, potom ostré hrany skrojíme do oblého tvaru, čím vytvoríme formu "cocotte" zo zemiakov.

  3. V pekáčiku rozpustíme kúsok masla, orestujeme na ňom cibuľku aj s tenkými prúžkami slaniny. Po chvíľke opekania pridáme guličky mrkvy, celer a huby, osolíme, okoreníme a zasypeme 1 PL múky.

  4. Po krátkom orestovaní podlejeme vínom, pol pohárom vody, zamiešame a privedieme k varu.

  5. Vložíme opečené kuracie stehná, ak treba dolejeme horúcou vodou, aby mäso bolo zaliate asi do polovice a stiahneme plameň.

  6. Dusíme pod pokrievkou 40-45 minút.

  7. Medzitým krátko obvaríme zemiaky v osolenej vriacej vode.
    Scedené zemiaky pečieme v pekáči s olejom v trúbe na 220 stupňoch do červena.

    Podávame horúce.

Poznámka

Zdroj: vlastný recept.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kuře na víně, houbách a zelenině

  • Amira Amira

    Iby, myslím, že kdyby jsi napsala, co to je v češtině "biele korenie" (což teda já netuším) a místo oškrábaných brambor v hrnci s vodou vyfotila postup tvorby brambor na "formu cocotte", bylo by to pro všechny užitečnější. Nezlob se, ale kuřecí stehno, brambory v hrnci a mrkev snad pozná i malé dítě, ale brambory ve formě "cocotte" fakt neznám a z tvých fotek vidět nejsou, aspoň ne tak, abych věděla, jak to podle popisu myslíš.

    Odpovědět

  • Moshe, opäť Ti dakujem, uniklo im, že zemiaky sú tam k vôli tvaru, nazývanému "cocotte". Gastronomické hodnotenie však chýba, ako obyčajne...:-))nuž a tú mrkvu za svet neviem vymazať, hoci som z nej ručne vykrajovala guľôčky a nie vykrajovačom, to si tiež nevšimli...:-*

    Odpovědět

  • Moshe Moshe

    ercicka: ved ja som tebe ani nic nepisal, nevadi????:no:

    Odpovědět

  • erčička, pokiaľ viem, písala som o stonkovom celeri a aj ked sa Ti to nepáči, budem fotografie vkladať tak, ako ja sama uznám za vhodné. Je mi ľúto,že si tento fakt prehliadla, ale to na vecinič nemení. Ja Tvoje fotky nechávam tiež len na Teba:-))

    Odpovědět

  • Betyna Betyna

    :-O myslela jsem že mě hned tak něco nepřekvapí, ale přepokládat že tady někdo nepozná zemáky a mrkvu :-((

    Odpovědět

  • ercicka ercicka

    no moshe... nehnevaj sa, ale ja som tu nikoho nekritizovala, ale trafena hus zagagala, ze? slusne som sa spytala, ci by to neslo a vy ste tu popisali niekolko prispevkov balastu az spagetka napisala, ze som vlastne nebola utocna a hlavne! nepytala som sa to teba, ale ibi :-!

    ibi, prepac, ale hadam v nasich koncinach by kazdy mohol poznat zemiaky a mrkvu, alebo mas o inteligencii cechov a slovakov taku nizku mienku? moj navrh dat to na jednu fotografiu predsa nevylucuje oboznamit uzivatelov so surovinami aj obrazovo!!!

    a to, ze si moju pripomienku cenis nedokazujes v predchadzajucich prispevkoch, len tolko

    Odpovědět

  • Moshe, dakujem Ti ešte raz, Ty si ma správne pochopil:-)Napokon Anička Kocíková napriek pripomienkam tohto druhu svoje fotky pridala, čo ma naozaj teší:-))a dakujem aj jej :-*

    Odpovědět

  • erčička, myslím, že je to potrebné. Jednak z dôvodov fotopostupu pre menej skúsených a jednak preto,že každý nemusí všetko poznať. Možno neuveríš, ale ja sama, hoci mám vek už takmer 61 rokov, som donedávna nepoznala stonkový celer - počuť som o ňom počula, ale nevidela som ho. Inak si Tvoju pripomienku cením:-* :-))

    Odpovědět

  • Moshe Moshe

    spagetka: Jasne ved prave preto som napisal je je to kazdeho osobna vec kolko da fotiek a nemyslim si ze sa niekto musi preluskavat niecim co nechce. Mna znovu nastvalo len to ze sa velakrat vsetko tyka ineho nez receptu.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Moshe, ale nevím, proč by někdo nemohl vyjádřit svůj názor na ty fotky třeba. Bylo to podáno slušně a myslím, že to nikoho nemůže urazit. Recept je výborný a Erčička jen vyjádřila svůj názor, nevím proč by nemohla.Jinak :yes:

    Odpovědět

  • Moshe Moshe

    Jasne moja len vkladaj kolko sa zmesti. Ja uz som sa naucil kaslat na to co tu kto pise pokial sa to netyka receptu.;-);-)

    Odpovědět

  • Moshe, dakujem Ti, ak to nie je k receptu, tak to bude k peniazom, a ked nie k peniazom, tak k fotografiám, atd. Máš naprostú pravdu. Každému vždy nevyhovieš...Osobne som toho názoru, že fotopostup je podstatný pre menej skúsených,teda budem dávať dalej...:-))

    Odpovědět

  • Aničko, jsem moc ráda, že chutnalo, dekuji za hezké foto, opravdu mne to moc teší:-))s hribkama to musí být ješte lepší:-p bodík si zapomela, ale to vubec neva:-D

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Ibi všechny suroviny doma byly,jen hříbky jsem měla sušené,ale nic to neměnilo na príma chuti;-)+3:yes::yes:
    Pouze brambory byly ze zdravotních důvodů vařené;-)Přidávám foto dobrá mňamky:-p

    Odpovědět

  • Moshe Moshe

    Fajn receptik, huby a vino je moja oblubena kombinacia. Apropo nikto nikomu nekaze pozerat si fotky pokial je profilova fotka fotkou jedla. Ale klasika topiek ak nemam čo komentovať tak aspon zkritizujem.

    Odpovědět

1 2 3

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo