Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 325 kJ / 317 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,04 g |
Tuky | 22,68 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 298 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 2,10 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 23. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krupicové halušky do polévky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Lvv
Moje poznámka
Krupicové halušky do polévky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Lvv
Nejnovější recepty
Krémová polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí karí
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno před 12 hodinami
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 22 hodinami
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno 15. 9. 2025 10:13:03
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno 15. 9. 2025 08:44:53
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sypaný tvarohovo-jablečný koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 13 minutami
Řecká musaka
misula29 před 1 hodinou
Jablečné koláče
macchinhtri030 před 4 hodinami
Treska na másle
Houmicek před 5 hodinami
"Gulášovka"z cukety
Jaruskaa před 6 hodinami
Polévka z červené čočky se slaninou a hruškou
kokronilla před 7 hodinami
Pečená rajčatová směs
Marfyk před 10 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 22 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 před 23 hodinami
Špagety s mletým masem
Macek13 před 23 hodinami
Tématické fráze:
halušky do polévky,
krupicove halusky,
halušky,
krupicove halusky recept,
krupicove halusky do polevky,
krupicove halusky do polievky,
bezmasé recepty,
krupicove nocky do polevky,
halusky do polievky,
polévka s halušky,
halušky se zeleninou,
halušky do polevki,
halusky do polivky,
recepty halušky,
krupicová buchta,
recept na krupicové halušky,
krupuicové halušky,
kváskové nočky,
polevky.sk,
krupisové halušky
Suroviny:
vejce,
sůl,
soda jedlá,
olej,
krupice,
petrželka
Komentáře (3)
Vôbec netreba pridáva olej ani sódu. Varia sa v odobratej polievke bez zeleniny a mäsa, aby sa celá polievka nezakalila a mohla sa takto aj prípadne odložiť do chladničky. Knedličky naberú chuť polievky, nie vody.
Vôbec ich netreba ani soliť ak sa varia v polievke.
Ani nie je dôležité vyšľahať bielka zvlášť, zbytočná práca navyše. Neovplyvní to ľahkosť halušiek.
Ak nevyjdú podľa predstáv, na druhý pokus určite. Dôležitý je odhad krupice. Redšie cesto stačí, husté cesto bude po uvarení v strede tvrdé ako betón.