Krůtí na sušených rajčátkách s paprikou a pestem

spagetka Kuchařka: spagetka

Drůbeží maso 7 názorů

Suroviny

1 krůtí prsa
1 PL perkelt uzené papriky
1 PL lahůdkové mleté papriky
1 PL Harissy
3 stroužky česneku
mletý barevný pepř dle chuti
150 g nakládaných sušených rajčat
1 Pesto alla Genovese
1 dcl bílého vína + 2 dcl bílého suchého vína
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na marinádu použijeme olej z nakládaných paprik a rajčat, lze použít i jiný. Přidáme pepř, česnek, Harissu a obě papriky.

  2. Maso nakrájíme na kousky a pečlivě ponoříme a obalíme v marinádě. Necháme alespoň 3 hodiny marinovat.

  3. Do kastrolu vlijeme tuk i s kořením z marinády, rozpálíme (pozor na spálení papriky!) a maso prudce orestujeme. Pak podlijeme vodou a 2 dcl vína a dusíme asi 10 min.

  4. Mezitím sušená rajčata a papriku prolijeme vařící vodou s 1 dcl vína a necháme odpočinout. Po 10 min. tuto směs přidáme k masu, necháme asi 5 min vydusit tuk a přidáme pesto. Vypneme a necháme, aby se chutě spojily, případně dochutím – pozor na sůl – koření ji může obsahovat dost!

  5. Jako příloha – těstoviny s kurkumou (nebo dle naší volby).



    Recept vznikl jako kombinace několika.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Krůtí na sušených rajčátkách s paprikou a pestem

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: krutí maso sušená rajčata kruti prsa susena rajcata krůtí maso s pestem jak použít sušená rajčata krůtí perkelt krútí maso + sušená rajčata krůtí maso na sušených rajčatech pesto alla genovese recepty krůtí sušená rajčata krůtí prsa pesto krůtí prsa na sušených rajčatech kruti maso a susena rajcata krůtí prsa a sušená rajčata krůtí prsa, sušená rajčata recept kruti prsa susena rajcata krůtí maso, sušená rajčata krůtí maso susene rajcata bazalkové pesto a sušená rajčata perkelt z krůtích prsou sušená rajčata jak vyrobit

Zapomněl/a jsem heslo