Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koleno vepřové, vařené a pečené

Vepřové koleno, uvařené a dopečené v pikantní marinádě, je velká dobrota. Křupavá kůžička a šťavnaté maso jsou neodolatelné. Pozvěte pár kamarádů, dejte vychladit pivo, připravte chléb, a hostina s pečeným kolenem může začít.

Hodnocení receptu je 5,0 (66×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 160 min bez doby chladnutí

180 min (20 min příprava + 160 min tepelná úprava, bez doby chladnutí)

31. 12. 2010 18:30

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 169 kJ / 279 kcal
Bílkoviny9,47 g
Tuky1,28 g
Vláknina27,85 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,33 g
Sůl3,00 g
Sacharidy52,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Kolena se často nejprve marinují a pak v láku svaří. Postup v tomto receptu je ale opačný - tj. nechat odležet v nálevu až uvařené koleno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

isindy isindy

2. 1. 2012 18:48

Dooga: tys mi ale udělal radost, Vašíku :yes:

Dooga Dooga

2. 1. 2012 18:01

Dělal jsem na Silvestra pro celou společnost. Všichni jednohlasně prohlásili, že lepší nejedli. Takže každý posílá bod - tudíž +15 bodů.;-):-D:yes:

djany

16. 1. 2011 10:59

slint :-p:-8:-K:yes:

Eliza Eliza

2. 1. 2011 00:52

Kolínko mě naučil jíst až manžel, u nás doma nemělo tradici... Ale je skvělé, šťavnaté a přitom docela libové masíčko, které milujeme hlavně právě v kombinaci se zázvorem, cibulí a česnekem. Myslím, že velmi podobnou marinádu jsem dělávala a sama jsem si kdysi dávno vymyslela její poměry - musím nahlédnout do mých zápisků a buď ji znovu vytáhnout, nebo vyzkoušet tuto Ivanky...:-p Já jsem koleno letos o svátcích nedělala, pořád jsme jedli někde po návštěvách, ale dostala jsem na něj ohromnou chuť...i díky těm skvělým obrázkům...:yes:

magdalenka magdalenka

1. 1. 2011 16:41

Pri takýchto fotkách zabúdam na zásady zdravej výživy...
:yes:

isindy isindy

1. 1. 2011 16:35

petrželko, tak to je báječné :-K jsem moc ráda, že jsem vám mohla pomoci k dobrému obídku hned 1. den nového roku :-K;-)
a za fotečky děkuji, vypadá to úžasně :yes:

petrzelka

1. 1. 2011 16:01

Isahu,dnes jsem měla koleno v plánu,ale jen uvařené.Ráno nakouknu a fíííha,zkusím ho i upéct,tak jak popisuješ.Moc nám chutnalo,jestli nevadí,přidám fotečky;-):yes:

spagetka spagetka

1. 1. 2011 12:11

Isi, pokusím se vyfotit, mizí to ještě před Novorční polívkou...:-O:-D:-D, no jo bodík máš, tak ještě budu muset svoji porcičku bránit tělem a namířit objektiv:-D:-D:-p:yes:
Myslím že s těmi mmarinádami je to super vychytávka (teda nemyslím, vidím :-D)

yanull yanull

1. 1. 2011 11:41

Ivi, posílám bodík, koleno vypadá skvěle.:-p Už jsem také zkoušela různé úpravy, ale ještě prubnu 3. variantu. S marinádou vložím do PH a pak ho šoupnu pod gril. ;-):-)

Daniella O. Daniella O.

31. 12. 2010 19:47

Isahu, to je jednoznacne na bodik:-p:yes::yes:. Mimochodem nemas novy fotak???/:-?:-D. Nadherne fotky....

MARTA U

31. 12. 2010 19:37

Jé my to měli včera a předevčírem na oběd a chlapi se nemohli doprat,tak jim to chutnalo.Je to naše delikatesa

Bibinka Bibinka

31. 12. 2010 19:34

Isahu, tak to vidím na velkou dobrůtku, která se na tento den obvzlášť hodí:yes:ale i jinak. Dávám ti s chutí 6.bod:yes:

maris maris

31. 12. 2010 19:22

Vy mi dáváte:-D, já ji dělám pokaždé jinak:-8, ale dobrá je např. 4 lžíce oleje, cca 2 lžičky staročeského koření / to je jedna z mála kupovaných směsí, které používám a na vepřové je vynikající /, 100 ml červeného vína, 3 stroužky česneku, jemně nasekaná petrželka, tymián, libeček, kdo má rád, může přidat pepř nebo chilli, ale staročeské koření je docela pikantní, nám to stačí. Je to jen orientační, dělám od oka, např česnek - teď, co ho kupuji na Farmářských trzích - je opravdu česnek jak má být, čínského bych asi dala víc. Zkrátka každý podle chuti ;-):-)

djany

31. 12. 2010 19:19

jééžiš mňáám,asi sním monitor :-D:-p:-p

isindy isindy

31. 12. 2010 19:10

maris, jakou máš marinádu? ráda vyzkouším :-p

tady je důležité hlavně to vložení do vařicí vody, aby se maso rychle zatáhlo, nechcheme z toho vývat na polívku ;-)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: pečené koleno vařené koleno vepřové koleno vepřové koleno recepty pomalu pecene veprove koleno recept na vynikající pečená kolena veprove koleno recept vařené koleno recept příprava vepřového kolena na pečení vepřové koleno pomalu pečené pečené vepřové koleno pečené koleno recept koleno recept marináda na vepřové koleno recept na vepřové koleno recepty veprove koleno marináda na pečené koleno recept na vařené koleno pomalu pečené koleno vepřové koleno pečené

Suroviny: koleno vepřové, voda, pepř, koření nové koření, sůl, bobkový list, česnek, cibule, omáčka chilli, zázvor mletý, pepř, omáčka sojová, česnek, cibule

TopRecepty.cz

Koleno vepřové, vařené a pečené

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AmXl