Srnčí kýta na smetaně
Jakmile jednou ochutnáte zvěřinu, hned si ji zamilujete. Máme pro vás podrobný recept, jak připravit srnčí kýtu s divokým kořením a smetanovo-zeleninovou omáčkou. Srnčí kýta se skvěle hodí jako součást slavnostního oběda. Podávejte ji nejlépe s kynutým či karlovarským knedlíkem.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 602 kJ / 2 534 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,70 g |
Tuky | 251,40 g |
Vláknina | 20,30 g |
Cholesterol | 395 mg |
Sodík | 3,76 g |
Sůl | 9,40 g |
Sacharidy | 43,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Srnčí kýtu odblaníme a potřeme směsí rozpuštěného másla a koření na divočinu. Necháme uležet v chladu alespoň přes noc.
Krok 2: Druhý den prošpikujeme slaninou a osolíme.
Krok 3: Do pekáče vložíme zeleninu, koření a kýtu.
Krok 4: Podlijeme vodou, dáme do trouby a pečeme na 160-170 °C asi 3 hodiny, zakryté alobalem, aby maso nevyschlo.
Krok 5: Když je maso měkké, vyndáme ho z pekáče, nakrájíme na plátky a uchováme v teple.
Krok 6: Ze zeleniny vybereme koření, přelijeme ji spolu s výpekem do většího hrnce a rozmixujeme, případně i propasírujeme.
Krok 7: Omáčku zjemníme smetanou, podle potřeby můžeme zahustit hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě.
Krok 8: Dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou.
Krok 9: Podáváme s knedlíkem dle chuti.
Zveřejněno 1. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srnčí kýta na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XMXg
Moje poznámka
Srnčí kýta na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XMXg
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 10 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 10 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 11 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 21 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 11 minutami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 12 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 13 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 14 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 16 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 16 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 16 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 17 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 17 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 18 hodinami
Tématické fráze:
srnčí kýta recepty,
srnči svičkova na smetaně,
srnčí kýta,
srnci svickova na smetane recept,
recept na srnčí kýtu,
srnci kyta recept,
kýta na smetaně,
divocina na smetane,
recepty srnčí kýta,
srnec na smetaně,
srnčí maso na smetaně,
recept srnči kýta,
svíčková na smetaně z divočiny,
kanci kyta na smetane,
recepty ze srnčí kýty,
recepty na srnčí kýtu,
svíčková z divočiny,
srnčí svíčková,
recept na srnčí kýta,
recepty divočina srnčí
Suroviny:
kýta srnčí,
máslo,
koření na divočinu,
slanina uzená,
směs zeleninová mražená,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
smetana ke šlehání,
mouka hladká,
sůl,
cukr,
šťáva citronová
Komentáře (4)