Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květáková kulajda

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

18. 1. 2011 14:06

Suroviny

Porce: plnej hrnec

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 927 kJ / 460 kcal
Bílkoviny34,37 g
Tuky23,53 g
Vláknina0,18 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 743 mg
Sůl1,83 g
Sacharidy27,72 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

martina 72

1. 2. 2011 18:29

15 let se z "knihy kuchařů" tohle učí vařit a už i "Polrajch" se z ní učil:-O
Tak to potom jo:-8

k.radulka k.radulka

18. 1. 2011 22:33

:-D:-D:-D

Honza

18. 1. 2011 22:31

:-O , Radulko, já jsem si to hned myslel. Vážně.;-)

k.radulka k.radulka

18. 1. 2011 22:26

No Honzíčku já podle toho vařím už roky :-D:-D

Honza

18. 1. 2011 22:24

Pane jo, to musí být špice.:-)

k.radulka k.radulka

18. 1. 2011 22:21

No už se podle ní učí vařit 15 let kuchaři i Polrajch se z ní učil vařit

Honza

18. 1. 2011 22:17

Uvařím, ale ta Vaše učebnice bude asi nejchytřejší a nedá se trumfnout.:-)

k.radulka k.radulka

18. 1. 2011 21:56

Honzíku jestli chceš krém tak si ho uvař, třeba pak přestaneš bejt chytřejší než učebnice:-))

Honza

18. 1. 2011 21:50

No to nevím přesnídávková, to jsou hustší polévky, např.dršťková, gulášovka atd. Tady jsou 2 vejce,trochu květáku na 2 litry tekutiny.Nic moc.Jo kdyby to byl květákový krém se smetanou a osmaženou houstičkou, pak klobouk dolů.

k.radulka k.radulka

18. 1. 2011 21:39

ale to je polévka přesnídávková z knihy kuchařů- příprava pokrmů pro hotelové školy. Tak asi vědí proč to tam píšou ne?

savlinka savlinka

18. 1. 2011 20:59

kulajda:-Oto snad né to je houbová kulajda.ale květáková:-Ospíš bych napsala hustá květáková:yes:jinak rp..je super..také jí tak dělám:yes:

jasminne1

18. 1. 2011 16:11

Když se řekne kulajda, představím si kopr a bílou polévku. Kopr tu není, ale místo toho květák, ale bílé to je:) Takže mě název nevadí, a jak už jsem řekla, je to faaakt dobré.:-K

mirca75 mirca75

18. 1. 2011 15:34

Taky mám pod pojmem kulajda, zaregistrované jiné suroviny v polévce a tak jsem schválně jukla na web, pro info. Jestli Ti to nebude K.radulko vadit, přidám je sem;-) - " Kulajda je typická jihočeská polévka, která se skládá z vody, smetany, koření, hub, vajíčka, kopru a brambor. Typická je pro svojí vysokou hustotu, bílou barvu a charakteristickou chuť. Základní surovinou polévky jsou houby, které jí propůjčují charakteristickou vůni."
Ale to, že jsi svou polévku pojmenovala takto, je 100% tvoje věc, jen ten název trošku zavádí jinam;-).

maris maris

18. 1. 2011 15:29

Radulko, pojmenovala jsi polévku podle sebe, je to Tvoje věc, ale Honza nereg. má pravdu, když se zašlehá vejce do polévky, tak z ní není kulajda.;-):-)

Honza

18. 1. 2011 15:16

Tento výklad je nesmysl, to by byla pomalu každá druhá polévka teda kulajda nebo jak?

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kulajda recept kulajda polévky recepty polévky kuchařka on line hustá květáková polévka kulajda se zelím květáková krémová polévka dobrá polévka kulajda recept květáková polévka s houbami květáková houbová polévka s květákem recepty kulajda kulajda s květákem květáková polévka jako kulajda bila kulajda polevky kremove polrajch nová polévka kulajda kuchař polrajch vaření polrajch

Suroviny: květák, mléko, voda, bujón zeleninový, ořech muškátový, vejce, sůl

TopRecepty.cz

Květáková kulajda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LPVw