Guláš lázeňského šviháka
Guláš je vděčné jídlo, které zahřeje i zasytí. Na internetu najdete opravdu velké množství receptů, protože každý ho dělá trochu jinak. My pro vás máme variantu z lázeňské hospůdky, kterou bez problémů vyšvihne i kuchař začátečník.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 934 kJ / 5 242 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 447,70 g |
Tuky | 290,66 g |
Vláknina | 88,00 g |
Cholesterol | 1,19 g |
Sodík | 1,68 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 186,88 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 20. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Guláš lázeňského šviháka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xlWr
Moje poznámka
Guláš lázeňského šviháka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xlWr
Nejnovější recepty
Květákový mozeček s cuketovými hranolkami
Přidáno před 3 hodinami
Nepečený kokosovo čokoládový dort s jahodami
Přidáno před 4 hodinami
Wrapy ze strouhané zeleniny
Přidáno 28. 7. 2025 05:04:02
Kuřecí prsa na nektarinkách podle Romana Pauluse
Přidáno 27. 7. 2025 17:18:26
Piškotové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou
Přidáno 27. 7. 2025 07:51:48
Domácí Mila oplatky
Přidáno 27. 7. 2025 05:01:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketový perník
Petracka před 34 minutami
Párky v listovém těstě jako jednohubky
kociriv před 1 hodinou
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Proste_kamca před 1 hodinou
Medové palačinky s perníkovou vůní
LoveEndlessRadiance před 2 hodinami
BeBe střecha
PavlinaP před 2 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Vandy před 3 hodinami
Grilované marinované cukety
AjaHK před 3 hodinami
Pivovarský tokáň
Majkls před 4 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Majkls před 4 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
kachlicka77 před 9 hodinami
Tématické fráze:
hovězí guláš pro 40 lidi,
gulas pro 20 lidi,
guláš pro 40 lidí,
porce gulase,
kolik masa na porci guláše,
hovězí maso recepty,
porce masa na guláš,
guláš pro 15 lidí,
kolik masa na gulas,
luxusní guláš,
luxusní hovězí guláš,
guláš pro 10 lidí,
guláš s křenem,
guláš,
guláš 20 porcí,
kolik masa na guláš pro 20 lidí,
kolik masa na 20 porci gulase,
hovezi gulas pro 20 lidi,
kolik masa na 1 porci gulase,
jak se vaří guláš
Suroviny:
kližka hovězí,
sádlo,
cibule,
česnek,
paprika sušená sladká,
vývar hovězí,
kmín drcený,
chilli,
bobkový list,
mouka hladká,
sůl,
pepř mletý,
klobása,
paprika čerstvá červená,
cibule,
křen
Komentáře (56)
Tenkrát před lety jsem mouku používala.Ale v posledních letech zahušťuji chlebem,uvařeným bramborem,nebo dám míň tekutiny a nezahustím vůbec
sules:
isindy:
No, švihák už dlóóóho nésu a lázenské tym tuplem neééé, ale eště sem nepotkal kuchařa, resp. dobryho kuchařa, keré by do guláša zrazu hrkl litr vody
Guláše zahušťuji jíškou,záklechtkou,chlebovou strouhankou, čerstvým chlebem,nastrouhaným syrovým bramborem,ale někdy nezahušťuji ničím
Maso jsem dusila ve velkém kastrolu a zatažené maso bylo po "hrknutí"1 litru tekutiny ponořené z jedné třetiny celkové výšky masa
Mno, musím uznat, že je to opravdu mňamózní. Gulášky jsou moje oblíbené a tehle se řadí mezi nejlepší z nich.
Dávám bod a ostatním vřele doporučuji! Ještě jednou mňam!
všem,kdo ještě nevyzkoušeli,vřele doporučuju
Foto příště,nestihla jsem,byli rychlejší,než já
Senky moc mě těší,že z tak velkého množství gulášů,které jsou zde v receptech sis vybrala právě tento
jako Tobě.
Jani,dej pak vědět,jak byli v Dětmarovicích spokojení
Já si myslím,že každý gulášek,pokud je udělaný s láskou je dobrý
Aničko vůbec se nedivím, že nechtěli prozradit celý recept, to udělá málokterý kuchař v restauraci, každý má svoji vychytávku a tají si ji pro sebe
Určitě přidávám bod, i když jsem ještě nevyzkoušela
Zdeničko v Kostelci vaří jen samé dobroty,my tam někdy chodíme procházkou po nové cyklistické stezce-je pořád na co se dívat a cestou vyhládne
Mr.Bean-u gulášku delší doba vaření platí dvojnásob,ale já jsem spíš "papiňákový"typ a tady toto byl teda nářez