Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výborná treska

Pečená treska se spoustou zeleniny je lehké a zdravé jídlo, které v sobě spojuje jemnou chuť rybího masa, bylinek a koření. Tento jednoduchý a výživný pokrm je ideální volbou pro všední oběd i slavnostní večeři.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 45 min

55 min (10 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 322 kJ /
316 kcal
Bílkoviny10,74 g
Tuky2,97 g
Vláknina22,95 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 70 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy51,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tresku omyjeme a osušíme. Buď ji rovnou naporcujeme nebo ji můžeme péct celou. Dobře osolíme, opepříme, pokapeme šťávou z citronu a necháme odpočívat. Krok 2: Mezitím nakrájíme cibuli na proužky, rajčátka na čtvrtinky a papriku na polokroužky. Krok 3: Na pánev dáme olej, který zahřejeme. Cibulku osmahneme do sklovata. Krok 4: Přidáme papriky, rajčata a trochu soli, saturejku, šalvěj, bazalku a petrželku. Orestujeme. Směs přendáme do pekáče a rozprostřeme. Krok 5: Vložíme rybu. Posypeme bazalkou a petrželkou, podlijeme vodou. Krok 6: Přikryjeme a dáme péct do horké trouby na 20-30 minut. Krok 7: Poté odkryjeme, tresku polijeme šťávou, můžeme přidat pár plátků másla a dopečeme ještě 10-15 minut.

Zveřejněno 24. 1. 2011

Poznámka autorky Bibinka

Tento recept vznikl z nutnosti, ze vší zeleniny mi zbyly cherry rajčátka a papriky, kořením jsem improvizovala a vytvořila tak fakt velkou dobrotu a treska je úžasná ryba! Příloha byly šťouchané brambory.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborná treska

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vjyr

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborná treska

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vjyr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Ryba k obědu je vždy skvělý nápad. 😊

Byla skvělá

Moc dobré :-K

maja37878: Majo děkuji a jsem ráda, že treska chutnala:yes:

bohun:Bohun, když nejsi zaregistrovaný/á/, bodíky nefungují;-) ale to je fuk, pro mě je důležité, že chutnalo, bodíky neřeším a díky:yes:

:yes::-p výborné,zdravé a hlavně rychle,bodík

Výborné,před chvílí jsem dojedla.Přidávám bodík.:yes:+11

Zkouším a zatím to krásně voní, tak jsem zvědavá, jak se mi povede...za 10 minutek budu vytahovat z trouby tak snad dobře :-):-)

Taky jsem už dlouho nedělala rybku se zeleninou;-)tahle vypadá krásně jedle:-p+10:yes:

Srettko, klidně zajeď, nebo ti to mám poslat PPL:-? Byla veliká a jsou tam ještě 4 kusy+ocás;-)ek

zbylo by pro mě na dnešní obídek??:-8:-p:yes: toto voníííí:-p

Bibinko, nekdy recepty vznikajici ze zbytku v lednici jsou ty nejlepsi.:yes: V jednoduchosti je krasa....:-p:-p;-)

Bibi,treska je dobrá rybička.A s bylinkami a zeleninou nemá chybu.:yes::-)

Bibi supééér!! ryby anooo!!:-):yes:

Bibi:-Kjá se opakuji, když říkám, že ryb je v jídelníčku třeba, posílám 5.tého boďana:yes:

Tématické fráze:
treska recept, treska recepty, treska, recept na tresku, recept treska, příprava tresky, recepty z tresky, recepty treska, recepty na tresku, jak udělat tresku, jak upéct tresku, jak dlouho péct tresku, recept z tresky, recept na přípravu tresky, aljašská treska na zelenině recepty, treska priprava, jak dlouho pect rybu, recepty s treskou, treska - recepty, tresky recept

Suroviny:
treska, rajče cherry, paprika čerstvá červená, bazalka čerstvá, saturejka, šalvěj, petrželka, pepř mletý, cibule, chilli, sůl, olej olivový, šťáva citronová, máslo

Přidat fotografie receptu