Závitek „Naháč z Vysočiny“
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 763 kJ / 900 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 149,63 g |
Tuky | 32,04 g |
Vláknina | 1,41 g |
Cholesterol | 488 mg |
Sodík | 376 mg |
Sůl | 0,75 g |
Sacharidy | 2,45 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: příloha MF Dnes – Krajové speciality.
Příprava receptu je jednoduchá s minimem koření, ale hodně šťavnatá a jemné sváteční chuti.
V originálu se naháčci plní tak, že dáte válečky mletého masa proti sobě na vzdálenější okraje a stočíme oba směrem k sobě.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 9. 2020 10:14
Tak tohle vypadá mooooc lákavě, jistě vyzkouším, až koupím kýtu, moc děkuju za tip na oběd
29. 11. 2019 00:13
Karofka: Pise Jahoda /30.1. 2011/ : Mimosa - šlehačka jde celá do sekané (spojí tu sekanou) a dělá to celé potom šťavnaté, něco zůstane v sekané, něco se vypeče. Těžko se to vysvětluje - ale dobře bašt
29. 11. 2019 00:05
Mimosa.Také jsem hledala co se smetanou, děkuji za objasnění. Recept se mi líbí, Jahoda by mohla do něj doplnit vysvětlení o smetaně.
31. 1. 2011 20:02
Kouzelné
31. 1. 2011 08:29
Jahůdko, naháč je fešák a určitě by se mi líbil, i kdyby se oblékl+
31. 1. 2011 08:08
Nádhera!
30. 1. 2011 22:55
Elizo, vím, že focení je Tvůj koníček. Je to poznat nejen z tohoto komentáře, ale samozřejmě hlavně z Tvých fotek.
Tak v mém případě - obyčejný foťák (bez návodu na focení) a pokud není za oknem to správné světlo, tak fotky nic moc. Večer mám jedno místo asi 30x30cm a vyjde, nevyjde
A ta okurka - okamžitý nápad toho, co je po ruce.
Díky, ale hlavně zdraví, že jo
Tak v mém případě - obyčejný foťák (bez návodu na focení) a pokud není za oknem to správné světlo, tak fotky nic moc. Večer mám jedno místo asi 30x30cm a vyjde, nevyjde
A ta okurka - okamžitý nápad toho, co je po ruce.
Díky, ale hlavně zdraví, že jo
30. 1. 2011 22:48
Myslím to úplně vážně - Jahody fotografie jsou nádherně zasvícené, vytvářejí dojem plastičnosti. Neříkám, že nejsem spokojená s tím, co přidávám já - to bych to nepřidávala. Ale různost osvětlení dělá hodně...Jahůdka asi fotí při denním světle a nejspíš bude mít kvalitní foťák. Já mám aparát hodně dobrý a pokud jsem stihla zaznamenat, tak nejlepší zde. Ale jen tak cvakám a neumím s ním, věřte nevěřte... Sázím na kompozici a fotím jen při zářivce v kuchyni, ale Jahoda to má vyladěné všemi směry. Tak to prostě je...
30. 1. 2011 22:35
musím reagovat na komentík Eli..ty si na něco stěžuj..zrovna tytvoje fotky jsou excelentní
30. 1. 2011 22:31
Jahůdko, opět krásný recept a úplně nejvíc jsem nadšená z prezentace kyselé okurky...to ladné fotogenické prohnutí se strukturou pupínkové kůry v popředí, k tomu nádherná "kyselo-okurkově" zelená... A zrnka rýže odrážející se na podkladě...Vymazlené fotky, o těch můžeme jen snít...
No a jídlo, to je bezpochyby výtečné...
No a jídlo, to je bezpochyby výtečné...
30. 1. 2011 20:18
30. 1. 2011 20:11
parááádauloženo,realizováno bude o víkendu,pak písnu
30. 1. 2011 20:10
to je krása od pohledu....hned bych ochutnala
30. 1. 2011 19:00
Náádhera
30. 1. 2011 18:57
to je krása, recept i fotky
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 4 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 5 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 18 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 19 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zapečená kuřecí prsa se žampiony a nivou
Marylka uvařila před 52 minutami
Domácí chleba z trouby
Iveta17 uvařila před 1 hodinou
Hrbaté maso
Leona P. uvařila před 1 hodinou
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 1 hodinou
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 2 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 3 hodinami
Domácí langoše
Ryngle uvařila před 3 hodinami
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kattyy uvařila před 4 hodinami
Pečená marinovaná krůtí stehna
Dohnalova uvařila před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: okurky naháče dort naháč recept okurky naháči recept na dort naháč vepřový naháč z vysočiny recept na okurky naháče dort naháč okurky naháčky vepřový naháč jídlo naháč nahac jidlo krajové speciality vysočina naháče z okurek naháče okurky zavitky z vysočiny zavitek okurky nahači recept recepty z vysočiny recept dort nahac příloha mf dnes – krajové speciality.
Suroviny: kýta vepřová, maso vepřové mleté, šlehačka, kmín drcený, paprika sušená sladká, sůl, pepř, vývar zeleninový, sádlo
Závitek „Naháč z Vysočiny“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/89Z5
24 názorů