Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapr po židovsku

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

16. 2. 2008 21:24

Suroviny

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Tonja

22. 5. 2021 18:20

Jen poznámka na okraj: Ortodoxní Židé smí jíst jen ty vodní tvory, kteří mají ploutve a šupiny. Takže pozor, abyste nepřipravovali kapra bezšupináče, to by pak jídlo nebylo košer.

Jitka

13. 4. 2013 21:13

hana:v židovské kuchyni je ryba "parve", to znamená, že se může použít v masité a mléčné kuchyni, pokud je ryba připravovaná v mléčném nádobí, je tedy brána jako mléčný pokrm a může se použít smetana, v masitém nádobí by se smetana použít nesměla...;-)

Miloš

2. 2. 2013 14:33

Židovské nežidovské, hlavně, že to chutná všem, kteří to jedli. Mimochodem místo žampionů jsem dal hlívu a je to ještě lepší.:yes:

casino

1. 2. 2013 00:23

KAPR PO ŽIDOVSKU?
Vypadá to, že jídlo si zde může nazvat každý jak mu libo.
Zajímavé, či spíše překvapivé komentáře; ale vlastně ani moc překvapivé nejsou...
Kde kdo si myslí, že židovské jídlo musí být s česnekem :no: ale patrně jen autor: hana (neregistrovaný/á) vloženo: 06.11.2011 18:10:25 zná židovskou kuchyni :yes:

janamnam

5. 3. 2012 22:01

Já kapra ugriluji,a zvlášt udělám om.ato:žampionky podusím,pak přidám nastr.křen zaleju šlehačkou ,dochutím a přid.nasekanou petrželku,výborné.

porada

12. 2. 2012 23:42

Kapr po židovsku rozhodně neznamená na česneku.To je nesmysl.
Podívejte se na jidiš a košer kuchyni než začnete plácat.:-D

dzejhoda

12. 2. 2012 22:31

Když se řekne po židovsku...znamená to na česneku a to jak u kapra tak i u jiných pokrmů, jelikož v ingrediencích není česnek zmíněň, nevidím důvod nazývat to po židovsku :)

rebeka rebeka

22. 1. 2012 17:41

já neznám kapra po židovsku, takže nevím, jaké do něj patří ingredience..ale foto je luxusní:yes::yes::yes::-K:-)

hana

6. 11. 2011 19:10

ak je to kapor po židovsky, môže byť mäso a smotana spolu?

mol

6. 11. 2011 16:59

Eliza:přesně tak jako všechny jídla po židovsku:-)

Eliza Eliza

30. 10. 2011 00:29

Tento recept je jistě dobrý, ale mystifikuje čtenáře.:no: Kapr po židovsku musí především obsahovat česnek, protože je to kapr na česneku.;-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

14. 6. 2010 19:35

Tak jsem dnes dělala a bylo to výborné,určitě někdy zase udělám.Kdo má rád ryby tak doporučuji.:yes::-p

Simona Skolakova Simona Skolakova

14. 6. 2010 07:33

Krásný recept,dostala jsem filet s kapra,tak vyzkouším ho po židovsku;-)+1:yes:

mausen

14. 6. 2010 07:26

Skvělý recept, jen jsem rybu dělal zvlášť, okořenil a obali v mouce, opekl a na mřížce v troubě dopekl. Byla krásně křupavá, dala se později ohřát. Ostatní jsem dělal přesně podle receptu, mňam:-p

Zdeněk Radvan

4. 5. 2010 15:16

Zkusil jsem, doporučuji vylepšení, aby byla omáčka hustší. Celou kostru z kapra i se zbytky masa, co zbylo po vykostění filetů povařím v papiňáku v malém množství vody, vývar použiji. Přidal jsem kapary. Nemá to chybu.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: kapr recept recepty na jídlo z kapra všechny recepty na kapra kapr recepty jídla z kapra řízek z kapra výborný kapr file po židovsku ryba po židovsku recept kapr rizky z kapra kostra kapra recepty z kapra rybí filé po židovsku kapr po židobsku kapr v kuchyni recepty na jidla z kapra výborný recept na kapra kapr požidovsku recept z kapra

Suroviny: kapr, smetana ke šlehání, křen, koření na ryby, víno bílé, žampióny, cibule, olej, sůl, petrželka zelená, citron

TopRecepty.cz

Kapr po židovsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q0Y