Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kadlíkova masová konzerva

Pokud chcete dlouhodobě skladovat maso, nemusí nutně skončit v mrazáku. Zkuste si vyrobit domácí vepřovky. Konzervace masa ve vlastní šťávě je jedním ze skvělých způsobů zpracování. Až si ho namažete na čerstvý chléb, vzpomenete si na mladá léta.

Hodnocení receptu je 5,0 (117×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 240 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 180 min

240 min (60 min příprava + 180 min tepelná úprava)

24. 2. 2011 08:16

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

14 sklenic

Nutriční hodnoty

Energie26 820 kJ / 6 410 kcal
Bílkoviny1 130,00 g
Tuky210,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 2,35 g
Sodík 2,90 g
Sůl5,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

metema

24. 2. 2011 09:05

Děkuji.:-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

24. 2. 2011 08:57

Tak mi to nedá a recept ukládám a vyzkouším;-):yes:kdysi to sestra dělávala a někdy se jim konzervy pokazily.Tak myslím,že to zavařování na 2x je na místě.;-)

Kadlik Kadlik

24. 2. 2011 08:54

Já maso vždycky zavařuju nadvakrát.... jistota je kulomet. Přece jenom - není to konzervováno ničím jiným, ani ocet, ani hodně cukru, ani nějaký sorbitol...:-( a přiznám, že ty kůže předvařím, ani nevím proč. Že by proto, že se pak líp krájí??:-)) a taky proto, že při tom krájení jich uzobávám... posolit a šup do krku!!:-)

Draha K

24. 2. 2011 08:43

Kadlíku,posílám bod:yes:
taky maso zavařujeme a tak vím,jaká je to dobrota;-)

metema

24. 2. 2011 08:40

Jóóó dnešní "vepřová" konzerva není to co bývalo:-((. Taky si zavařujeme, jelikož máme svoje čuníky. Jen mě nikdy nenapadlo kůže předem uvařit - dávám je syrové a zalévám trochou vody. Příště to zkusím takto - určitě to bude lepší. Jen jsem se chtěla ještě zeptat, proč zavářet nadvakrát? Aby byla jistota, že víčka chytnou? Jinak dávám další bod.:yes:

suslajda suslajda

24. 2. 2011 08:35

Hnedka po ránu takové chutě :-p:yes:+1

sslunce

24. 2. 2011 08:30

:yes:;-)to je nádhera, gastronomická bomba, kam se hrabe Hamé

Simona Skolakova Simona Skolakova

24. 2. 2011 08:22

Téda Kadlíku je vidět,že jsi se zdravě nas...štval a vyrobil dle svého,hezky domácí hmm:-*tak to chce bod +1:yes::-K

monikaK

24. 2. 2011 08:18

Jóóó,domácí je domácí,pane zemane moravský Kadlíku;-),nejze jinak,než souhlasit:yes:

1 8 9 10

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domaci masova konzerva domací masové konzervy domácí zavařované vepřové maso domácí vepřová konzerva zavařovaní masa domácí zavařování masa zavařování masa do plechovek domácí masové konzervy recept konzervy na zavařování domácí vepřovka zavařování do plechovek kadlikova vepřová konzerva zavařování do konzerv plechovky na zavařování masa plechovky na zavařování zavařování masa recepty vepřová konzerva zavařování konzerv domácí vepřové konzervy recept na masovou konzervu

Suroviny: maso vepřové, podbradek vepřový, kůže vepřová, česnek, sůl, pepř mletý, kmín celý

TopRecepty.cz

Kadlíkova masová konzerva

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5l9v