Kadlíkova masová konzerva

Kadlik Kuchař: Kadlik

Soutěžní recept. Přidejte fotku a vyhrajte.

14 sklenic Vepřové maso 144 názorů

Suroviny

5 kg libové vepřové maso
0,5 kg vepřový podbradek
0,5 kg vepřové kůže
česnek (moc)
sůl
pepř
kmín
Recept si zatím oblíbilo 114 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Po dlouhé době jsem ochutnal konzervu zvanou - vepřové ve vlastní šťávě. Po rozdýchání šoku, vydesinfikování dutiny ústní rumem a zkrmení konzervy psům jsem vyrazil do místního řeznictví a zakoupil suroviny. Maso jsem nakrájel na drobné kostky, kůže předvařil (použil jsem zkonzervovaný vývar z kořeněného laloku, viz můj předchozí recept). Do masa jsme vmíchal sůl s rozetřeným česnekem (moc), opepřil, pokmínoval, a dal na dva dny odležet do lednice.

  2. Poté jsem do sklenic dal na dno kousek předvařené kůže, sklenice nadusal masem, toto zakryl dalším kusem kůže, zalil necelým deci masového vývaru.

  3. Steriloval jsem 2x po 1,5 hodině na teplotu 100°C - 110°C, v rozmezí 24 hodin. Náklady na půlkilogramovou sklenici byly cca 22 korun, chuť ve srovnání s tím koupeným bramborovosojovoseparátním amarounem nesrovnatelná...
    Vím, že podobné recepty tady jsou, ale přesto jsem neodolal. Takovouto sklínečku masa, krajíc čerstvého chleba, cibuli, pár zavařených feferonek "beraních rohů", a pochopitelně studené pivo, tak si představuji snídani pravého moravského zemana!!!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 689 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kadlíkova masová konzerva

  • iveta iveta(neregistrovaná)

  • AniCiz AniCiz

    :yes::yes::yes:všechno už bylo řečeno mňammm:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • PET-lahev PET-lahev

  • PET-lahev PET-lahev

    Tak jak nemám ráda udělování bodů předem bez vyzkoušení, tak tady jednoznačně zavařené maso obměkčilo mé srdce :-) Obdivuji autora za vůbec vytvoření něčeho takového a ještě s tak vtipným popisem :-) Rozhodně vyzkouším, děkuji za recept a posílám bodíka :-K

    Odpovědět

  • majda 2 majda 2

    Škoda,že to tady nebylo začátkem týdne,zavařovala jsem hotovky pro syna na hory a mé nápady mě nějak opustily.Recept už mám uložený,brzy bude léto a zas se někam pojede.:-)):yes::-p

    Odpovědět

  • jollka jollka

    Kadlíku super, při čtení receptíku jsem se i dost nasmála:-D bramb....amaroun dost dobrý jasný bodík;-):-K:yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Máte pravdu už kdysi dávno před 20lety jsme chtěli pouze víčka s červenou gumičkou;-)tak jak uvidím kupuji do zásoby,abych mohla vyzkoušet "masovky";-):-D:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Musím se přidat k debatě o víčkách...minulý týden jsem dělala paštiku, manžel byl vyslán koupit mi víčka s červenou gumičkou. Ve 3, možná i 4 obchodech mu tvrdili, že už se nevyrábí, že má vzít bílá - univerzální. Nevzdal to a v dalším obchodě mi ta červená normálně koupil:yes:
    Tohle jsme zažili už i před dvěma lety - také nám tvrdili, že jedině bílá víčka. Pro mě jsou ale jistotou jen ta s červenou gumičkou.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Merylás - Kadlík ti za sebe určitě taky odpoví, já pro jistotu kupuju už jen ty s červeným těsněním, někde jsem poslouchala nějaký pořad, že prý ty červený tou výrobní technologií mají lepši těsnící efekt...

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Kadlíku, tady musím dát palec nahoru, to by jinak nešlo:-)):yes: Jen se chci ještě zeptat na víčka. Jestli používáš s bílou nebo tou červenou gumičkou. Já vždy na maso a houby kupovala ty s červenou, prý to jsou víčka určené přímo k těmto účelům. Nikdy jsem neriskovala ty druhé, tak nevím, jestli je to jedno nebo ne.:-K

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    :yes::yes::yes: Naprosý souhlas,také dělám vlastní vepřovky.Kupované bláto nemusíme.Zavařuji také 2x,má to důvody!Jinak kůže dávám syrové,protože uvolní klih právě do konzervy a je tam potom sulcík.Mňam.Bod jak Brno.;-):-))
    Rizoto z této vepřovky je pochoutka.Jen já nedávám česnek a ani koření,ale to jen,že je chci mít k univerzálnímu použití.;-)

    Odpovědět

  • LidaD LidaD

    Pane Kadliku,
    ja veprove nejim, takze nemuzu komentovat, ale Vase erteplova smes (dalsi recept) je naprosto bezchybna. Hlavne si ale moc vazim toho, ze jste se ujal (podle Vaseho alba fotek) tech trech nadhernych stvoreni. Jenom doufam, ze na ne nebude moc casto zbyvat bramborovosojovoseparátní amaroun :-D, ale radeji Kadlikova veprova konzerva :-p

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-))U tohoto receptu,jeho postupu,hodnocení kupované plechovky a komentářů napsaných pod rcp jsem se opravdu s chutí nasmála:-D:-DJe to pravda,že ty kupované za nic nestojí a já si vždy připomenu onu nezapomenutelnou chuť domácí vepřovky,kterou dělávala teta se strýcem doma v Medlešicích u Pardubic
    Kadlíku,díky za připomenutí mládí a krásné chuti:-*:-p+29:yes:

    Odpovědět

  • janek53 janek53

    Ano, jdu na to:-p:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Kadlíku, skvělé:-p:yes:jeden neví kdy se může hodit:-Dkonzervárny mohou jít do výslužby:-D:-Da bod rozhodně zaslouží:yes::yes:

    Odpovědět

1 3 6 7 8 9 10

Tématické fráze: domaci masova konzerva domací masové konzervy domácí zavařované vepřové maso domácí vepřová konzerva zavařovaní masa domácí zavařování masa zavařování masa do plechovek domácí masové konzervy recept konzervy na zavařování domácí vepřovka zavařování do plechovek kadlikova vepřová konzerva zavařování do konzerv plechovky na zavařování masa zavařování masa recepty plechovky na zavařování zavařování konzerv vepřová konzerva domácí vepřové konzervy recept na masovou konzervu

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít