Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kadlíkova masová konzerva

Pokud chcete dlouhodobě skladovat maso, nemusí nutně skončit v mrazáku. Zkuste si vyrobit domácí vepřovky. Konzervace masa ve vlastní šťávě je jedním ze skvělých způsobů zpracování. Až si ho namažete na čerstvý chléb, vzpomenete si na mladá léta.

Hodnocení receptu je 5,0 (117×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 240 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 180 min

240 min (60 min příprava + 180 min tepelná úprava)

24. 2. 2011 08:16

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

14 sklenic

Nutriční hodnoty

Energie26 820 kJ / 6 410 kcal
Bílkoviny1 130,00 g
Tuky210,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 2,35 g
Sodík 2,90 g
Sůl5,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

iveta

26. 2. 2011 00:21

:yes::yes::yes::yes::yes:

AniCiz

25. 2. 2011 22:01

:yes::yes::yes:všechno už bylo řečeno mňammm:-D:-D:-D

PET-lahev PET-lahev

25. 2. 2011 15:05

;-)

PET-lahev PET-lahev

25. 2. 2011 14:42

Tak jak nemám ráda udělování bodů předem bez vyzkoušení, tak tady jednoznačně zavařené maso obměkčilo mé srdce :-) Obdivuji autora za vůbec vytvoření něčeho takového a ještě s tak vtipným popisem :-) Rozhodně vyzkouším, děkuji za recept a posílám bodíka :-K

majda 2

25. 2. 2011 14:09

Škoda,že to tady nebylo začátkem týdne,zavařovala jsem hotovky pro syna na hory a mé nápady mě nějak opustily.Recept už mám uložený,brzy bude léto a zas se někam pojede.:-)):yes::-p

jollka jollka

25. 2. 2011 12:22

Kadlíku super, při čtení receptíku jsem se i dost nasmála:-D bramb....amaroun dost dobrý jasný bodík;-):-K:yes:

Simona Skolakova Simona Skolakova

25. 2. 2011 11:34

Máte pravdu už kdysi dávno před 20lety jsme chtěli pouze víčka s červenou gumičkou;-)tak jak uvidím kupuji do zásoby,abych mohla vyzkoušet "masovky";-):-D:yes:

cathleen cathleen (moderátorka)

25. 2. 2011 11:17

Musím se přidat k debatě o víčkách...minulý týden jsem dělala paštiku, manžel byl vyslán koupit mi víčka s červenou gumičkou. Ve 3, možná i 4 obchodech mu tvrdili, že už se nevyrábí, že má vzít bílá - univerzální. Nevzdal to a v dalším obchodě mi ta červená normálně koupil:yes:
Tohle jsme zažili už i před dvěma lety - také nám tvrdili, že jedině bílá víčka. Pro mě jsou ale jistotou jen ta s červenou gumičkou.

spagetka spagetka

25. 2. 2011 11:00

Merylás - Kadlík ti za sebe určitě taky odpoví, já pro jistotu kupuju už jen ty s červeným těsněním, někde jsem poslouchala nějaký pořad, že prý ty červený tou výrobní technologií mají lepši těsnící efekt...

Merylas Merylas (moderátorka)

25. 2. 2011 10:55

Kadlíku, tady musím dát palec nahoru, to by jinak nešlo:-)):yes: Jen se chci ještě zeptat na víčka. Jestli používáš s bílou nebo tou červenou gumičkou. Já vždy na maso a houby kupovala ty s červenou, prý to jsou víčka určené přímo k těmto účelům. Nikdy jsem neriskovala ty druhé, tak nevím, jestli je to jedno nebo ne.:-K

Pajaska Pajaska

25. 2. 2011 00:26

:yes::yes::yes: Naprosý souhlas,také dělám vlastní vepřovky.Kupované bláto nemusíme.Zavařuji také 2x,má to důvody!Jinak kůže dávám syrové,protože uvolní klih právě do konzervy a je tam potom sulcík.Mňam.Bod jak Brno.;-):-))
Rizoto z této vepřovky je pochoutka.Jen já nedávám česnek a ani koření,ale to jen,že je chci mít k univerzálnímu použití.;-)

LidaD

25. 2. 2011 00:04

Pane Kadliku,
ja veprove nejim, takze nemuzu komentovat, ale Vase erteplova smes (dalsi recept) je naprosto bezchybna. Hlavne si ale moc vazim toho, ze jste se ujal (podle Vaseho alba fotek) tech trech nadhernych stvoreni. Jenom doufam, ze na ne nebude moc casto zbyvat bramborovosojovoseparátní amaroun :-D, ale radeji Kadlikova veprova konzerva :-p

Anna Kocikova Anna Kocikova

24. 2. 2011 15:57

:-))U tohoto receptu,jeho postupu,hodnocení kupované plechovky a komentářů napsaných pod rcp jsem se opravdu s chutí nasmála:-D:-DJe to pravda,že ty kupované za nic nestojí a já si vždy připomenu onu nezapomenutelnou chuť domácí vepřovky,kterou dělávala teta se strýcem doma v Medlešicích u Pardubic
Kadlíku,díky za připomenutí mládí a krásné chuti:-*:-p+29:yes:

janek53 janek53

24. 2. 2011 14:25

Ano, jdu na to:-p:-p:-p:yes:

maiva maiva

24. 2. 2011 14:21

Kadlíku, skvělé:-p:yes:jeden neví kdy se může hodit:-Dkonzervárny mohou jít do výslužby:-D:-Da bod rozhodně zaslouží:yes::yes:

1 6 7 8 9 10

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domaci masova konzerva domací masové konzervy domácí zavařované vepřové maso domácí vepřová konzerva zavařovaní masa domácí zavařování masa zavařování masa do plechovek domácí masové konzervy recept konzervy na zavařování domácí vepřovka zavařování do plechovek kadlikova vepřová konzerva zavařování do konzerv plechovky na zavařování masa plechovky na zavařování zavařování masa recepty vepřová konzerva zavařování konzerv domácí vepřové konzervy recept na masovou konzervu

Suroviny: maso vepřové, podbradek vepřový, kůže vepřová, česnek, sůl, pepř mletý, kmín celý

TopRecepty.cz

Kadlíkova masová konzerva

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5l9v