Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 599 kJ / 3 011 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 225,68 g |
| Tuky | 200,45 g |
| Vláknina | 14,00 g |
| Cholesterol | 450 mg |
| Sodík | 577 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 34,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso odblaníme, zbavíme přebytečného loje a převážeme provázkem. Na rozpáleném oleji a másle osmažíme cibuli do sklovata a orestujeme opepřené maso. Přidáme namačkaný česnek, posolíme a podlijeme vývarem a vínem asi do poloviny masa.
Krok 2: Dusíme dokud není masíčko měkounké. Doba je různá podle toho jak bylo dobytče dlouho na světě. Průběžně podléváme již zmíněnými tekutinami.
Krok 3: Po změknutí maso vyjmeme, odšpagátkujeme a naporcujeme. Šťávu zahustíme jednoduše tak, že do ní dáme přiměřené množství mouky a rozmixujeme.
Krok 4: Pak ještě musíme provařit alespoň 15-20 minut. Podáváme s tím na co máme zrovna chuť: brambory, knedle, těstoviny.
Zveřejněno 16. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí na česneku a víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wExX
Moje poznámka
Hovězí na česneku a víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wExX
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 13 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 13 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 14 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 14 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 15 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 16 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 16 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 17 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 17 hodinami
Tématické fráze:
hovězí krk na česneku,
hovězí krk na víně,
hovězí krk na červeném víně,
hovězí na víně,
hovězí na česneku,
hovězí medailonky na víně,
hovězí na česneku videorecept,
recepty z hovězího krku na víně,
hovězí krk na česneku recept,
hovězí krk na víně a zelenině,
hovezi na cesneku recept,
recept hovězí krk na víně,
h ovězí krk na na česneku,
recepty hovězína víně,
hovezi medailonky na cesneku,
cesnek ve vine,
hovězí jednoduše,
hovězí maso jednoduše,
recepty-osmažený česnek,
hovězí krk na červene víně
Suroviny:
krk hovězí,
česnek,
cibule,
víno červené,
sůl,
pepř,
olej,
máslo,
mouka hladká,
vývar
Komentáře (4)