Hovězí plátky na černém pivu
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 1 774 kJ / 424 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,96 g |
Tuky | 0,87 g |
Vláknina | 21,38 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 120 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 65,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
V ingrediencích je (nové koření, bobkový list). Já ho nedávám, ale pokud by někdo chtěl, určitě lze připravit i s ním, na "divoko". :) Pokud se rozhodnete použít na dodělání omáčky ruční mixér, doporučuji dát hrnec do dřezu a mírně ho naklonit, aby byla hlava mixéru pod hladinou. Je vyzkoušené, že když to neuděláte, je omáčka, no jak bych to řekl, všude :)))
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 5. 2012 12:15
17. 8. 2011 09:49
17. 8. 2011 09:19
Ona ta výsledná chuť byla opravdu výborná, mrkev určitě udělala své, i ten cukr a bujon...fakt doporučuji. Dcera hovězí nejí, ale včera v noci měla rypáček v kastrolu a dlabala jak nezavřená
17. 8. 2011 09:05
17. 8. 2011 01:25
Malé úpravy zde vloženému oproti receptu:
Použila jsem hovězí kližku nakrájenou na kostky (jako na guláš), vynechala jsem česnek a petržel, po orestování mrkve (8ks) a cibule (1ks) jsem přidala kostky masa, zprudka nechala maso zatáhnout, zaprášila moukou (2 lžíce) a zalila černým pivem (2x0,5l Krušovice), přidala masox (kostku), bobkový list (5ks), tymián (1 lžička), cukr (1 lžička), sůl, krátce povařila a poté pekla přikryté v troubě 2hod. na 160°C (a odešla jsem k holiči, takže žádné hlídání a míchání ). Do hotového "guláše" jsem přidala na zahuštění hrst strouhánky, krátce provařila a bylo hotovo.
Výsledek: vynikající, žádná hořkost, jen lehká chuť a vůně piva, tymiánu a mrkve doplněná křehkými a šťavnatými kousky masa...už chápu kolegův zasněný výraz
přidávám bod a posílám foto
13. 4. 2011 00:24
Nebo je to taky otázka chuti, co mě nepřipadá hořké, může připadat hořké jinému :)
12. 4. 2011 15:01
Také mi jinak pivní omáčka připadá hrozně hořká a nechutná nám.
12. 4. 2011 14:17
26. 3. 2011 00:13
25. 3. 2011 23:00
25. 3. 2011 22:02
25. 3. 2011 21:42
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramborový bochníček
Přidáno před 3 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 3 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Fit salát
Přidáno před 15 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 20 hodinami
Francouzský toust
Přidáno 24. 4. 2024 09:13
Právě bylo uvařeno:
Čočka na kyselo se smetanou
Johan15 uvařil před 2 minutami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 7 minutami
Margot řezy (hrnečkové)
Hovez81 uvařil před 1 hodinou
Špagety "Alfredo"
Valis uvařila před 1 hodinou
Pórková polévka
Med.brejcha uvařila před 1 hodinou
Česneková pasta nesterilovaná II.
Kamil@ uvařila před 2 hodinami
Jablečné muffinky s Margot čokoládou
Vitek2015 uvařila před 4 hodinami
Mug cake z ovesných vloček
Eviip uvařila před 5 hodinami
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Mirca1108 uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům
Náš život s celiakií: Jak jsme pátrali po bezlepkových těstovinách, kde je sehnat a které u nás nakonec vyhrály?
Banánové minikoblihy jen ze dvou ingrediencí: Do deseti minut máte na stole vynikající sladké dobroty
Další recepty
Tématické fráze: hovězí na černém pivu jak srazit hořkost omáčky hovězí maso recepty hořkost omáčky hořkost v omáčce čím srazit hořkost hořkost cibule jak srazit horkost hořkost guláše hořká omáčka hovězí zadní recept jak srazit hořkost v jídle jak srazit pepř čím srazit hořkost guláše hovězí zadní recepty jak srazit horkost jidla jak srazit hořkost v omáčce hovězí na černém pivě jak srazit horkost gulase hovězí plátky v troubě
Suroviny: hovězí zadní, mrkev, petržel, česnek, cibule, pepř, sůl, koření nové koření, bobkový list, pivo černé
Hovězí plátky na černém pivu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qVm7
12 názorů