Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybízová marmeláda

Dokážete si představit linecké cukroví bez rybízové marmelády? My určitě ne. Rybíz obsahuje hodně pektinu, proto není potřeba žádný želírovací přípravek, stačí jen přidat cukr. Snazší recept nenajdete a tento stojí za vyzkoušení.

Hodnocení receptu je 5,0 (49×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava)

7. 7. 2008 07:23

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 735 kJ / 4 000 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 000,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

ciperka

25. 7. 2015 13:49

Včera jsme marmeládu dělali a můžu hodnotit ještě líp než na výbornou - rychlé, nenáročné, prostě super:yes: recept si ukládám zase na příští rok :-D

marketule

23. 7. 2015 22:33

tak jsem hledala recept na rybízovou marmeládu a našla jsem tento, a musím říct, že jsem udělala asi nejlíp :-) a jinou už ani zkoušet nebudu. Z jiného receptu jsem se inspirovala tím, že jsem při vaření rybízu přidala dvě celé skořice a pár hřebíčků. Pasírování paráda, nevím zda jsem to někdy vůbec zkoušela ale jde to dobře, bylo to krásně husté i před přidáním cukru.

tejaja tejaja

18. 7. 2015 17:50

El.Magios: teší ma, že sa vám podaril. Ďakujem. :-8;-)

El.Magios

18. 7. 2015 15:40

vyzkoušela jsem Váš recept a marmeláda se neuvěřitelně povedla :yes: :-)...jednoduché a bez chemických s*aček :-)...za recept moc děkuji :-K

tejaja tejaja

10. 7. 2015 20:53

Ivana: Ivanka, ako konzerváciu nie je potrebné dávať nič. Lekvár vydrží aj niekoľko rokov v pohode, pokiaľ je dobre uzavreté viečko. Ak by nebolo, to ale zistíte hneď, pretože po obrátení fľašky začne lekvár vytekať. :-) Nie je to nič príjemné vytekajúci horúci lekvár. :-D:-D:-D
Inak mi nie je jasné, ako vám nestuhol lekvár, ak ste doň dali ešte želírovací cukor. Ríbezle majú toľko pektínu, že lekvár stuhne aj keď nechce. Pozor ale, horúci lekvár bude tekutý, stuhne po vychladnutí. ;-)
Ďakujem za vyskúšanie a som rada, že sa podaril.;-)

Ivana

10. 7. 2015 14:09

Tento rok jsem dělala rybízovou marmeládu se želírovacím cukrem,která mi neztuhla,musela jsem dát o pytlíček víc želírováku.Nášla jsem potom tento recept a vyzkoušela a poved se na poprvé,jen jsem dala do ní trochu kyseliny citronové jako konzervaci.Takže bez chemie a bez želírovacích cukrů.Díky.:yes:

adelka

19. 7. 2014 20:21

chutnálo to víborně mam s toho radost:-K:-K:-K:-K:-K:-)):-)):-)):-)):-)):yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

tejaja tejaja

17. 7. 2014 06:41

Jarka58: Ríbezľový lekvár musí stuhnúť, aj keby si nechcela. ;-)Neexistuje, aby lekvár nestuhol. Naopak, ríbezľovú šťavu alebo aj lekvár používam na zhustnutie lekváru z ovocia, ktoré nemá dostatok alebo vôbec pektínu , napr. baza. ;-)

spagetka spagetka

16. 7. 2014 23:42

Jarka58: Jarko rybíz musí ztuhnout vždy i bez cukru, má dost pektinu a tuhne. Jen to chce trpělivost a dělejte tu želírovací zkoušku, kapka na talířek, počkat cca 8 sekund, talířek naklonit, když neteče, je hotovo. U rybízu to cukrem jen přesladíte, on fakt tuhne už jen sám zavařený.:yes::yes:

Jarka58 Jarka58

16. 7. 2014 22:38

Takhle rybíz vařím léta.Jen mi marmeláda někdy neztuhla.Dávala jsem míň cukru,možná to bylo tím.Rybíz mám povařený,ráno jdu na to.Držte palce,ať zhoustne.;-):yes:

tejaja tejaja

11. 7. 2014 13:28

Lucus737: to nevadí, aj redšiu marmeládu skonzumujete, napr. na chlebík s maslom, na niektoré koláče.;-)

Lucus737

11. 7. 2014 11:40

tejaja: Děkuji moc :-)
Rybízová se povedla a je úplně super :yes:
Jahodovou jsem zkoušela včera a první várka zatím nezhoustla, druhou jsem vařila o 10 minut déle, tak ta ztuhla :-)
Ještě jednou děkuji :-):yes::yes:

Věra

10. 7. 2014 19:24

Vyrábím nevařený džem z černého rybízu, který se nemůže kazit. Pwww.toprecepty.czo rozmixování s cukrem ho uložím do plastových nádobek do mrazničky. Hlavní výhoda: neztratí skladováním čerstvou chuť ani vůni.

tejaja tejaja

6. 7. 2014 22:33

Lucka: Z malín nie, len z ríbezlí, červených, bielych, čiernych, a z josty, teda z ovocia, ktoré má vysoký obsah pektínu. maliny och toľko nemajú.
Ale maliny nie sú problém tiež. Umyte ich a rozvarte,na slabom ohni netreba podliať, len miešajte. Potom rozmixujte, pridajte cukor podľa chuti a potom máte 2 možnosti :
1. pridajte podľa návodu Gelfix ( alebo pridajte rovno želírovací cukor )
2. vatre po menších množstvách, kým sa časť vody nevyparí a zlievajte do fľaštičiek. Ak prejdete vareškou po dne hrnca, marmeláda sa nezleje ihneď dokopy. Ak dáte kvapku na tanier, po chvíľke vidíte, aký máte lekvár hustý.;-)

Lucka

6. 7. 2014 21:51

Dobrý den,

tak jsem včera zkoušela svou první marmeládu a naprosto perfektní! :yes:
Chtěla jsem se jenom zeptat, zda se dá dle stejného receptu udělat marmeláda z malin? Má s tím někdo zkušenost?

Děkuji :-K

1 2 3 4 5 6 11

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: rybízový džem recept na rybizovou marmeladu marmeláda recepty na marmelády a džemy marmelada recept džem z rybízu ribizova marmelada marmeláda z červeného rybízu rybízová marmeláda z domácí pekárny bílý rybíz marmeláda rybízový džem recept jak udělat rybízovou marmeládu rybízová marmeláda z červeného rybízu recept rybízové víno recept džem z bílého rybízu červený rybíz marmeláda domácí marmeláda z červeného rybízu rybízová marmeláda v domácí pekárně recept na rybízový džem

Suroviny: rybíz, cukr krystal

TopRecepty.cz

Rybízová marmeláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RWV