Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybízová marmeláda

Dokážete si představit linecké cukroví bez rybízové marmelády? My určitě ne. Rybíz obsahuje hodně pektinu, proto není potřeba žádný želírovací přípravek, stačí jen přidat cukr. Snazší recept nenajdete a tento stojí za vyzkoušení.

Hodnocení receptu je 5,0 (49×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava)

7. 7. 2008 07:23

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 735 kJ / 4 000 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 000,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

22. 7. 2013 09:46

hosta: pravdaže, kľudne urob, presne podľa postupu, rozvariť atď...;-)

Eva: Evička, do ríbezlí netreba žiaden Gelfix, ríbezle majú toľko pektínu, že to stuhne aj keď nechcem, napr. 2-ročná šťava začne rôsolovatieť. Uvarte lekvár podľa tohto receptu a uvidíte, že to ide. ;-)

hosta hosta

22. 7. 2013 08:53

tejaja: teji - mám dotaz - zůstalo mi na mrazáku dost loňského zmrzlého rybízu a už se mi tam cpe další, myslíš, že by šlo i z toho loňského takhle svařit a udělat marmeládu či rosol?

Eva

22. 7. 2013 08:35

Poradíte mi někdo? Letos jsem dělala marmeládu z rybízu a dala jsem tam Gelfix na 1 kilo rybízu 0,5 kila cukru. Samozřejmě, že mi neztuhla. Dá se s tím ještě něco dělat???

tejaja tejaja

21. 7. 2013 18:45

Ďakujem, robíme tento lekvár už desaťročia a nedám naň dopustiť. Je rýchlo hotový a veľmi dobrý.
Podlievať netreba, zbytočne pridávať vodu tam, kde je jej dosť. ;-)

Jana

21. 7. 2013 14:04

Už loni jsem dělala tuto marmeládu a je skutečně vynikající. Na lineckém o Vánocích byla luxusní a nejen na něm .;-)Vše podle receptu vyšlo na jedničku :yes::-)

Adelaide

21. 7. 2013 12:51

nepodlévala jsem - jen jak jsem rybíz umyla, tak co zbylo v cedníku.. taky jsem nevěděla, jestli ano nebo ne a riskla to - a dobré :-)
ráno jsme si ji dali hned ke snídani - a ňam:yes:

spagetka spagetka

21. 7. 2013 10:13

Jitka: Trošku ano, ale jen tak, aby se bobule nepřichytily ke dnu, než začnou praskat, takže jen pár kapek

Jitka

21. 7. 2013 09:48

Asi se mi budete smát za hloupý dotaz, ale podléváte vodou ten rybíz, když ho rozvařujete? Případně kolik vody? Díky moc za odpověď.

Adelaide

20. 7. 2013 23:03

SUPER:yes: začínám sama marmeládovat až letos - a po meruňové a rybízovém sirupu minulý týden, přišla na řadu i tahle marmeládka. Hodně se mi líbí, že se k ryízu přidává jen cukr a nic víc :) tak to budou i hezké zdravé, téměř "bio" dárečky:-))
Akorát, jako mladá domácnost, co začíná teprve zahradničit ještě nemám vychytané pomocníky - takže ani robot, ani odšťavňovač - tak jsem to hezky pasírovala na malém sítku ručně - i když to trvalo trochu déle, rozhodně to povařené bylo protlačeno rychleji než ten sirup minulý víkend a nebolela z toho tolik ruka :-) a skoro 3 litry tekutiny za to teda dneska rozhodně stály :)
Až se bude dělat vánoční cukroví - bude kam sáhnout do zásob :-D

beruška

18. 7. 2013 21:15

Slovenky jsou prostě výborné kuchařky a umí zpracovat vše co příroda dá.:-KTeď jsem ji dodělala a marmeládka neboli lekvár je super. Díky :-)):yes::yes:

zlatovlaska

16. 7. 2013 10:00

Včera jsem dělala, dneska už byla marmeláda k snídani. Je moc dobrá :yes: :-p Vařila jsem přesně podle údajů, jen jsem nepasírovala, konzistence je opravdu super. Bezva recept, posílám bodík. :yes:

Jumanji1975 Jumanji1975

31. 8. 2012 15:50

mohli by jste mi poradit jak podobně udělat džem nebo marmeládu z broskví? a musím je loupat? urodilo se jich tolik...děkuji

hudaska1 hudaska1

31. 7. 2012 13:25

Anuliinkaaa:marmeláda je sice hustá, ale není tuhá,jde nabírat lžičkou i krásně roztírat třeba na linecký koláč :-p (vyzkoušeno) :-)

tejaja tejaja

25. 7. 2012 21:22

Anuliinkaaa: K čomu potrebuješ, aby bola redšia ? Lekvár sa výborne natiera aj na chlieb, aj na koláč, nemusí predsa tiecť...:-O

spagetka spagetka

25. 7. 2012 15:05

Anuliinkaaa:marmeládu musíš vařit tak dlouho, jak potřebuje - tedy zkouška na porcelánovém talířku, pokud máte radši řídkou, musíš dát méně cukru, ale bacha na jednu věc: řídká marmeláda se rychleji kazí

1 4 5 6 7 8 11

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: rybízový džem recept na rybizovou marmeladu marmeláda recepty na marmelády a džemy marmelada recept džem z rybízu ribizova marmelada marmeláda z červeného rybízu rybízová marmeláda z domácí pekárny bílý rybíz marmeláda rybízový džem recept jak udělat rybízovou marmeládu rybízová marmeláda z červeného rybízu recept rybízové víno recept džem z bílého rybízu červený rybíz marmeláda domácí marmeláda z červeného rybízu rybízová marmeláda v domácí pekárně recept na rybízový džem

Suroviny: rybíz, cukr krystal

TopRecepty.cz

Rybízová marmeláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RWV