Kopřivová pomazánka
Z čerstvě natrhaných mladých kopřiv můžeme připravit snadnou pomazánku s vajíčky vařenými natvrdo. Chuť kopřiv se podobá špenátu a pomazánku si nejlépe vychutnáte na čerstvém pečivu. Dopřejte si jarní dávku vitamínů.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 883 kJ / 211 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,36 g |
Tuky | 15,12 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 199 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 1,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vajcia uvaríme natvrdo, olúpeme a najemno nastrúhame.
Krok 2: Listy žihľavy dáme do studenej vody, umyjeme a hodíme do vriacej vody. Varíme cca 3-5 min.
Krok 3: Scedíme a posekáme nadrobno. Do pomazánkového masla vmiešame vajcia, žihľavu, okoreníme. Natierame na chlieb, pečivo.
Zveřejněno 18. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kopřivová pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5lDR
Moje poznámka
Kopřivová pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5lDR
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 10 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 13 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 18 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 20 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
upavla před 8 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 8 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 12 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 12 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 12 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 13 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 14 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 15 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 16 hodinami
Tématické fráze:
hnojení kopřivami,
pomazánka s kopřivou,
recepty s kopřivami,
špenát z kopřiv,
kopřiva recepty,
recept s kopřivami,
vajickova pomazanka koprivy,
kopřivy se musí spařit,
zalezeny syr,
zalezeny syr recept,
co s kopřivami?,
sparit koprivy,
mléko clever,
hnojení libečku,
recepty kopřiva,
kopřiva recept,
kopřivová pomazánka s medvědím česnekem,
kopřlvova pomazánka,
pomazánka tvarohová kopřivy,
kopřivová pomazánka na chlebíčky
Suroviny:
pomazánkové máslo,
vejce,
kopřivy,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (34)
já také raději klasické máslo a tak. ale byl i čas,kdy jsem byla vděčná za Perlu a tak podobně, protože na víc prostě nebylo
Na druhej strane, vítam, že sa snaží svojím spôsobom šíriť osvetu.
našla jsem ti složení:
•jedlá sůl ( 0,5% )
•bramborový škrob
•sušená syrovátka
•sušené mléko
•smetana
•smetanová kultura
nevím, co tam má být za barvu??, mléko samo o sobě má bíle nažloutlou barvu.
sice nekupuju značku Clever,kupuju jinou a chutná nám. nehledě na to, že pomazánkové máslo je tu už léta letoucí, jedla jsem jej už jako dítě za minulého režimu
pro mě jsou daleko méně kvalitní různé nejlacinější margaríny
Ale komu chuť kopřiv nevadí, tak je to úžasná jarní bomba!!!!
Já mám i přes zimu na parapetu libeček v květináči.Myslím, nevzdávej to, určitě ho vypěstuješ k obrazu svému
ale nechápem to, lebo doma sme to kedysi, za onoho času, mali tiež skoro ako krík...
Clever co myslíš tou splaškou?Když se ti to nelíbí, nikdo tě nenutí aby jsi to jedl