Provensálská krkovice s cuketou a žampiony
Hledáte-li tip na ideální lehký oběd nebo večeři plnou chuti, tady je. Šťavnatá marinovaná vepřová krkovice, s výraznou chutí česneku a hořčice, získá po opečení na pánvi zlatavou kůrku, zatímco cuketa a žampiony zůstanou krásně křupavé.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 052 kJ / 251 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,32 g |
| Tuky | 12,99 g |
| Vláknina | 8,34 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 288 mg |
| Sůl | 0,66 g |
| Sacharidy | 18,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso naklepeme a naložíme do marinády z ušlehaného vejce, 2 lžic oleje, soli, utřeného česneku a hořčice. Necháme 2 hodiny marinovat.
Krok 2: Poté na 1 lžíci oleje zprudka opečeme krkovici z jedné strany asi 2 minuty, otočíme a přidáme na 0,5-1 cm plátky nakrájenou cuketu a žampiony.
Krok 3: Oheň ztlumíme, zeleninu zasypeme provensálským kořením a nasekanými bazalkovými lístky. Pánev přikryjeme a dusíme 3-4 minuty, aby maso bylo propečené, ale zelenina stále křupavá. Dosolíme podle chuti.
Zveřejněno 2. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Provensálská krkovice s cuketou a žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AQv1
Moje poznámka
Provensálská krkovice s cuketou a žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AQv1
Nejnovější recepty
Bramborové knedlíky plněné uzeným s kysaným zelím podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 2 hodinami
Poctivá zelňačka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 2 hodinami
Italský kaštanový koláč
Přidáno před 3 hodinami
Batátový krém se špetkou kari
Přidáno před 3 hodinami
Mrkvová polévka
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí quesadilla
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Barončiny řezy
knihomolka před 3 minutami
Dvojctihodné koláčky
v.heinrichova před 1 hodinou
Řecký plněný lilek papoutsaki
MarAvel před 1 hodinou
Zapečené těstoviny se salámem, sýrem a vajíčkem
Merylas před 1 hodinou
Svatomartinské rohlíčky s náplní z ořechů
Strdada před 2 hodinami
Drůbeží játra na cibulce s rýží
Susanna před 2 hodinami
Jednoduchá roláda pro začátečníky
Lada Kašparová před 3 hodinami
Jablečný páj - koláč
Jan Nemec před 3 hodinami
Bílkový chlebíček I.
Panova před 3 hodinami
Kachna bez práce
Zaneta34 před 3 hodinami
Tématické fráze:
krkovice s cuketou,
krkovice recepty,
recepty s cuketou,
krkovička s cuketou,
veprova krkovice s cuketou,
krkovice se žampiony,
žampiony recepty,
krkovice s žampiony,
provensálská kuchařka,
provensálská zelenina,
recepty krkovice,
krkovice,
recepty z žampionů,
vepřové maso se žampiony a cuketou,
provensálská vepřová krkovička,
krkovice na provensalskem koreni,
vepřová krkovice se žampiony,
krkovice cuketa recept,
provensálské koření recepty,
co s cuketou
Suroviny:
krkovice vepřová,
vejce,
hořčice kremžská,
česnek,
olej olivový,
sůl,
cuketa,
žampióny,
koření provensálské,
bazalka čerstvá
Komentáře (14)
krkovička byla opravdu moc dobrá, mně stačila jen s tou zeleninou, děti si daly nové brambory a všichni jsme byli spokojení
hmm,jak tak koukám na ty ingredince,bude to dost dobré