Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krásně nadýchané, smažené, kuřecí řízky, dnes neklasicky

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

12. 6. 2011 15:24

Suroviny

Porce: 8 velkých řízků

Nutriční hodnoty

Energie6 950 kJ / 1 661 kcal
Bílkoviny266,35 g
Tuky55,36 g
Vláknina3,60 g
Cholesterol 1,46 g
Sodík 2,51 g
Sůl6,49 g
Sacharidy22,55 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Četla jsem v jednom časopisu radu, jak udělat řízky jinak, než klasicky a to právě s touto perlivou vodou. Raději smažím řízky v troubě, jsou stejnoměrně a zlatě osmažené a jsou krásně křehké. Nemusí se u toho stát a je to krásně nadýchané. Perlivá voda uděla v tom vážne hodně změnu k lepšímu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

rebeka rebeka

12. 6. 2011 18:53

varilamyskakasicku:ahojky Ivčo:-K já jsem to dělala taky tak,ale ten způsob smažení a nakonec i výsledná chuť ( podle rcp yanull ) je malinko jiná;-) jinak díky,už mám uloženo a s perlivkou určo vyzkouším;-):yes::-K

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

12. 6. 2011 18:51

Bibinka: můžeš dát i sojovou omáčku, nemusí být jen worcester...:-K

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

12. 6. 2011 18:49

Jana Remkova:Jani, té vody podle potřeby, psala jsem jedna perlivá voda, ale použila jsem asi půl litru, měla jsem hodně masa, asi tak:-K

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

12. 6. 2011 18:42

Milada: Když řízky pak chci mít druhý den teplé, dám si je do trouby s troškou vody a oleje do do pekačku a dám ohřát, a jsou výborně vláčně:-K:-K;-);-)

Bibinka Bibinka

12. 6. 2011 18:42

Ivi, to je docela zajímavé a musí se vyzkoušet.;-) Přesto ti dávám 5.bod:yes:

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

12. 6. 2011 18:41

rebeka: Ahojky Nado, ja to už dělám asi od roku 2005, tedy 6 let, již jsem měla recept i v knížce v tomto roce, kdy jsem vážně marodila a začala jsem to takto dělat a vždy, to maso pak kuch.ubrouskem od oleje, at jiz panev, nebo čehokoliv vysouším. Když je pak chci mít druhý den teplé, dám si je do trouby s troškou vody do do pekačku a dám ohřát,:-K:-K;-);-)

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

12. 6. 2011 18:37

Milada: Dobrý den, troubu si předehřeju na 250 stupnu na 5 až 6 minut, pak si vymažu plech olejem a dám obalené jakékoliv maso do trouby na plech a stáhnu na 180 stupnu aneb mene, obalené maso ale i ryby nejsou v oleji potopené, jen se málo vymaže a pak se zakápne dle potřeby, otáčím je jen ,až když vidím, že zlátnou, pak je kuchyňským ubrouskem po vyndání otřu a podávám, je to zvyk, nemám ráda přepálene tuky na pánvi aneb ve fritáku, prostě to asi nedělam sama, jak koukám, dělam již řadu let, a pak si mohu při vaření ještě leccos připravit:-K:-K..

rebeka rebeka

12. 6. 2011 18:28

já jsem taky smažívala v troubě,než jsem objevila tento skvost..sice trochu času u pánve strávíte,ale zato se maso pak nekoupe v tukové lázni;-) http://www.toprecepty.cz/recept/12935-smazeni-a-do...

JanaDorazinova JanaDorazinova

12. 6. 2011 18:13

Milada: hlásím se taky k těm, co přišli na to, že v troubě jsou řízky bezva:-p. A nejen plátky řízků, ale i stehna obalená a křídla. Tu perlivku vyzkouším;-) Milado, já si troubu předehřívám na 250 a pak zmírním, ale je třeba ji vyhřívat i se sádlem, popřípadě olejem, na kterém se řízky smaží. Pokud nebude sádlo, či olej pořádně rozpálené, strouhanka se loupe.
Ivo, plus pro tebe:yes:

Milada

12. 6. 2011 17:32

Na jakou teplotu je trouba a jak dlouho se smaží? A plech se vytírá tukem? Jsou přikryté nebo ne? A obracíte je? Děkuji moc za odpovědi, moc mě smažení v troubě zaujalo :-):-K

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

12. 6. 2011 17:15

ivulinka: o.k. díky:-K:-K;-)

ivulinka ivulinka

12. 6. 2011 16:09

varilamyskakasicku: jo, dávám, nějak jsem to zapoměla dopsat, maso s těstíčkem vkládám a obaluji ve strouhance.
Jinak takhle se u nás dělaly řízky za mého dětství a tak jsem se to naučila i já, při obalování mám o jednu misku méně a při smažení nemusím stát u sporáku, vyhovuje mi to moc.

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

12. 6. 2011 16:05

ivulinka: a ty nedáváš strouhanku vůbec Ivulinko??Aha, no vidíš, ja ji nemusím... tak pak taky díky za nápad..:-K:-K

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

12. 6. 2011 16:04

ivulinka: no, Ivuli, to jsme asi dvě , už to dělám asi 4 roky, když jsem to zkusila poprvé, nadchla jsem se pro to, jak je to úleva, nestát a " nepotit" se co??Tak jsem to začala dělat vždy, řízky jsou pak nadýchané, pěkné, zkusila jsem tento postup s harisou apod. a bylinkama a s perlivkou, byl to nápad jedné pani v tisku a bylo to moc dobre, náš pes retrívr mi vyskočil poprvé až na stů:-D:-D a stáhl mi kus řízku dolů, :-)) tak asi dobré, je to ochutnávač jako první , no ani jsem nenadávala, divím se ;-):-D:-D díky

ivulinka ivulinka

12. 6. 2011 15:54

Ivanko, já ani jinak řízky nedělám, jedině v troubě, hlavně kvůli tomu, že se u nich nemusí stát. Jinak nedělám trojobal, ale testíčko mouka + vejce + voda, ale příště zkusím s bublinkami podle tebe.
Bodík je jasný:-p:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: trojobal na řízky trojobal jinak trojobal jak ohřát řízky jak ohřát řízek křehký nadýchaný vepřový řízek jak ohřát smažený řízek jakou mouku na rizky jakou mouku na trojobal jak ohřát smažené řízky jakou mouku na řízek aby byly řízky křehké nadýchaný řízek jakou mouku na obalovani trojobal kfc jakou mouku na obalování řízků trojobal jako z kfc kuřecí smažené dle kfc obalování řízků trojobal jakou mouku na rizky ?

Suroviny: maso kuřecí, harissa, hořčice, omáčka worcesterová, vejce, mouka hladká, strouhanka, voda perlivá, olej, citron, bylinky

TopRecepty.cz

Krásně nadýchané, smažené, kuřecí řízky, dnes neklasicky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZZWR