Úžasná jahodová buchta
Jahodová buchta je skvělým tipem na osvěžující moučník pro horké letní dny. Tvarohovo-máslový krém, natřený na kakaovém korpusu poklademe bohatou vrstvou jahod a nastrouhaná mléčná čokoláda na povrchu posune chuť moučníku ještě blíže k dokonalosti.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 28 197 kJ / 6 739 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 111,39 g |
Tuky | 307,48 g |
Vláknina | 22,90 g |
Cholesterol | 1,45 g |
Sodík | 541 mg |
Sůl | 1,79 g |
Sacharidy | 870,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na těsto vyšleháme, vylijeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C přibližně 25 minut. Řídíme se zkušeností s vlastní troubou.
Krok 2: Upečený korpus necháme vychladnout.
Krok 3: Krém: Vyšleháme máslo s cukrem, pak přidáme tvaroh.
Krok 4: Vychladlou buchtu potřeme krémem, na který hustě poklademe jahody. Na celou buchtu na jemném struhadle nastrouháme čokoládu.
Krok 5: Hotový moučník dáme pořádně vychladit do lednice (nejlépe přes noc).
Zveřejněno 19. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Úžasná jahodová buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZZZJ
Moje poznámka
Úžasná jahodová buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZZZJ
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 1 hodinou
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 3 hodinami
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 17 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno před 22 hodinami
Kachna s medem a jablky
Přidáno 19. 10. 2025 08:03:01
Pomazánka z brynzy
Přidáno 18. 10. 2025 22:03:21
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Snídaně "Velbloudí dech"
topsysel před 16 minutami
Kefírové čokoládové řezy
Praevka před 1 hodinou
Luxusní a rychlý makovník
sarkasj@seznam.cz před 2 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
sarkasj@seznam.cz před 2 hodinami
Houbové ragú s těstovinami
VerkaDvorakova před 2 hodinami
Dobrá frankfurtská polévka
Jan Nemec před 12 hodinami
Pivovarská bašta
oopicka před 13 hodinami
Bratislavská buchta
Wikki před 14 hodinami
Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)
Verca_recepty před 15 hodinami
Tématické fráze:
jahodová buchta,
minibazar vaření a pečení,
jahodové buchty,
nejlepsi jahodova buchta,
buchta s jahody,
buchta z jahod,
buchta s jahodami,
buchta z mražených jahod,
jahodová buchta s krémem,
úžasná tvarohová buchta,
můj minibazar,
minibazar.cz recepty,
pečení z jahod,
buchty z jahod,
rychlá jahodová buchta,
jahodová buchta na plechu,
recept na jahodovou buchtu,
úžasná buchta,
jahodová tvarohová buchta,
recepty na jahodové buchty
Suroviny:
vejce,
voda,
olej,
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
cukr,
kakao,
máslo,
cukr moučkový,
tvaroh ve vaničce,
čokoláda hořká,
jahody čerstvé
Komentáře (19)
ivulinka: nad bílou čokoládou jsem taky přemýšlela,ale neměla jsem ji doma a my celkově máme radši mléčné