Hovězí guláš III
Tradiční hovězí guláš potřebuje dostatek času na přípravu a následné proležení, aby se chutě rozvinuly. Ne vždy ale máme tolik času nebo energie, a proto jsme pro vás připravili úspornější a rychlejší variantu v tlakovém hrnci.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 868 kJ / 1 402 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 169,96 g |
| Tuky | 56,55 g |
| Vláknina | 23,80 g |
| Cholesterol | 425 mg |
| Sodík | 3,05 g |
| Sůl | 7,60 g |
| Sacharidy | 47,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli a česnek oloupeme a umyjeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Papriku umyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na malé proužky.
Krok 2: Maso očistíme a nakrájíme na kostky o velikosti asi 3×3 cm.
Krok 3: V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a orestujeme na něm cibuli dozlatova až do zlatohněda.
Krok 4: Přidáme nakrájené maso a necháme ho zatáhnout. Osolíme, opepříme a ochutíme kmínem, mletou sladkou paprikou, gulášovým kořením a rajčatovým protlakem. Vše orestujeme a podlijeme vývarem.
Krok 5: Vaříme 20–40 minut do změknutí masa.
Krok 6: Do vroucího guláše nasypeme jíšku podle potřeby. Pokud použijeme domácí jíšku, rozmícháme ji v trošce vody a guláš zahustíme.
Krok 7: Přidáme prolisovaný česnek, papriku nakrájenou na proužky, majoránku a povaříme asi 10 minut.
Krok 8: Guláš podáváme s čerstvým chlebem nebo s kynutým knedlíkem.
Zveřejněno 25. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí guláš III
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpj1
Moje poznámka
Hovězí guláš III
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpj1
Nejnovější recepty
Dvoubarevné hvězdičky
Přidáno před 34 minutami
Roláda s pečeným čajem
Přidáno před 9 hodinami
Losos podle Marka Raditsche
Přidáno před 10 hodinami
Vaječná omeleta s tuňákem, sýrem a slaninou
Přidáno před 10 hodinami
Pomerančové cukroví
Přidáno před 11 hodinami
Jehněčí guláš s kapií
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kakaová roláda V2
Ketynna před 9 minutami
Nejlepší marokánky
kocourer před 27 minutami
Rumové kuličky s kokosem
Jarrmila před 1 hodinou
Vanilkové rohlíčky ořechové
Susanna před 1 hodinou
Vepřová plec se zeleninou na smetaně
Sahula před 1 hodinou
Nejjednodušší kokosky
monikavavrikova před 1 hodinou
Fazolová polévka rychlá
Kajkajak před 2 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
nicol.n před 2 hodinami
Kuře na paprice podle Romana Vaňka
MZaTZ před 3 hodinami
Jogurtové muffiny
Darina1977 před 5 hodinami
Tématické fráze:
hovězí guláš,
guláš,
hovězí guláš recept,
recept hovězí guláš,
recept na hovězí guláš,
gulas recept,
hovězí guláš podle pohlreicha,
guláš hovězí,
recept na guláš,
výborný hovězí guláš,
hovězí guláš z kližky,
hovezi gulas s rajskym protlakem,
jíška do guláše,
recepty hovezi gulas,
gulas top recepty,
gulas z hoveziho,
guláš recept hovězí,
recepty na hovězí guláš,
recept guláš hovězí,
hovězí guláš recepty
Suroviny:
kližka hovězí,
cibule,
česnek,
paprika čerstvá bílá,
paprika sušená sladká,
koření gulášové,
protlak rajčatový,
kmín drcený,
majoránka,
pepř mletý,
sůl,
sádlo,
vývar hovězí,
jíška tmavá instantní
Komentáře (45)
dělala jsem dle návodu, až na kupovanou jížku...A guláš je na jedničku.
Děkuji za recept
díky za recept!
Puvodne mela varit pritelkyne ale nejak jsme se pohadali a ja uz mel hlad tak jsem to zkusil a ejhle dobry je to ja se jeste naucim varit ne
Já dělám guláš z masa to je základ.Čau.