Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 812 kJ / 4 018 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,11 g |
Tuky | 164,75 g |
Vláknina | 22,25 g |
Cholesterol | 500 mg |
Sodík | 247 mg |
Sůl | 1,21 g |
Sacharidy | 565,62 g |
Postup přípravy
Krok 1: Změklé máslo utřeme s cukrem, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko a vymícháme hladké těsto.
Krok 2: Plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj rozetřeme.
Krok 3: Poklademe ovocem, posypeme drobenkou a dáme do vyhřáté trouby.
Krok 4: Pečeme na 170°C cca 35 minut. Čas i stupně jsou orientační, každá trouba peče jinak.
Zveřejněno 16. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špendlíkový koláč s borůvkami (bez vajec)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qA30
Moje poznámka
Špendlíkový koláč s borůvkami (bez vajec)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qA30
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 12 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 12 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 12 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 12 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 13 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 14 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 16 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 18 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 18 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 18 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 19 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 19 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 20 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 20 hodinami
Tématické fráze:
špendlíky ovoce,
koláč bez vajec,
buchta se špendlíky,
buchta ze špendlíků,
mirobalán,
špendlíky ovoce recepty,
ovoce spendliky,
koláč s mirabelkami,
špendlíková buchta,
borůvkový koláč bez vajec,
koláč s borůvkami,
švestky špendliky,
ovoce špendlíky recepty,
sirup ze špendlíků,
špendlíková bublanina,
ovoce spendlik,
koláč se spendlikama,
buchta špendlíky,
sirup ze špendlíky,
koláč ze žlutých švestek
Suroviny:
mouka polohrubá,
máslo,
cukr,
prášek do pečiva,
mléko,
špendlíky,
borůvky,
mouka hrubá,
máslo,
cukr
Komentáře (27)
Místo špendlíků jsem dala jahody ( chci vyzkoušet jen s borůvkami a švestkami) , místo mléka jsem použila mandlové mléko Alpro bez cukru . Také jsem dala méně cukru a nahradila ho datlovým sirupem. Koláč byl vlhký a velmi chutný.
Děkuji za super recept!Mám silnou alergii na vejce a jsem mooc ráda že se objevil nějaký výborný recept bez vajec.
Takže ještě jednou děkuji :)
PS: těsto jsem do pekáčku pěchovala vidličkou-jak tam chybí vejce,nedrží to a trhá se....ale jde to i rukou...
ať je to,co chce,dávám tomu bod,páč se mi to líbí a mám na to ukrutnou chuť
a ještě trochu...
Špendlík jsme koupili před pár lety ve Starých odrůdách a letos poprvé plodí.
https://abecedazahrady.dama.cz/clanek/spendliky-po...
"Špendlíky jsou dnes už hodně vzácné a většina lidí je zaměňuje s mirabelkami, které rostou hojně na stromech u cest. Jde však o jiné ovoce, i když velmi příbuzné. Špendlík je vlastně žlutá švestka, bohatá na vitamin C, B, železo a minerální látky. Plody jsou chuťově švestce podobné a jsou ještě trochu sladší."