Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 120 kJ / 29 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,60 g |
| Tuky | 0,07 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 800,13 g |
| Sůl | 2 000,26 g |
| Sacharidy | 0,44 g |
Postup přípravy
Do břišní dutiny omytých ryb vložíme pár větviček rozmarýnu a pokapeme je citrónovou šťávou. V pekáčku vytvoříme "lůžko" velikosti ryb asi ze třetiny solné hmoty. Vložíme ryby a přiložíme je otvory v břiše k sobě, aby se příliš soli nedostalo dovnitř. Zbytek hmoty rovnoměrně rozložíme po rybách za všech stran.
Vložíme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme 20-25 minut. Krok 2: Odstraníme upečenou krustu a podáváme s bílým pečivem, trochou másla a plátkem citrónu.
Zveřejněno 22. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mořský vlk v mořské soli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XkD8
Moje poznámka
Mořský vlk v mořské soli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XkD8
Nejnovější recepty
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 30 minutami
Likérové kávy
Přidáno před 5 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 6 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 7 hodinami
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno před 16 hodinami
Medové trubičky
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květáková polévka
tomstny před 23 minutami
Salát z hlávkového zelí a mrkve
szelko před 31 minutami
Nejlepší langoše
LUCAH před 2 hodinami
Posvícenské ořechy
brtna před 2 hodinami
Masarykovo cukroví - pravé
brtna před 2 hodinami
Bramborový knedlík plněný vejcem s koprovou omáčkou
brtna před 3 hodinami
Sušenky z ovesných vloček
káťa před 4 hodinami
Povidlové slepovánky
Janina2410 před 4 hodinami
Likérové špičky
Klanic před 4 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
barypb před 4 hodinami
Tématické fráze:
mořský vlk,
morsky vlk recept,
mořský vlk recepty,
recept mořský vlk,
recepty mořský vlk,
morský vlk v soli,
vlk mořský,
mořský vlk filet recept,
ryba mořský vlk,
mořský vlk foto,
mořský vlk v troubě,
příprava mořského vlka,
mořský vlk příprava,
vlk mořský recept,
mořský vlk ryba,
úprava mořského vlka,
mořský vlk v solné krustě,
ryba mořský vlk recepty,
mořský vlk na soli,
recepty na morsky vlk
Suroviny:
mořský vlk,
sůl mořská,
bílek,
voda,
rozmarýn čerstvý,
šťáva citronová
Komentáře (25)
Rebeka má pravdu, díky sněhu se z té soli stane opravdová krusta, která při pečení nepropustí jedinou molekulu chuti a sůl působí na maso rovnoměrně a adresně.
Ale poradil mi zatraceně dobrý recept, kluk jeden rybářská...
Ale Ty máš zasloužený bod, věřím, že to je dobré
Jak Vám závidím ty farmářské trhy, já si nějakou slušnou rybku koupím, jen když jedeme do Makra do Plzně