Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dobošův dort

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba tepelné úpravy: 120 min

120 min (120 min tepelná úprava)

29. 9. 2011 08:31

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie24 655 kJ / 5 893 kcal
Bílkoviny83,93 g
Tuky349,53 g
Vláknina20,20 g
Cholesterol 3,33 g
Sodík 182 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy592,75 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Tento recept jsem objevil na apetitonline.cz a jen nepatrně jej obměnil. Tohoto pradědečka všech vrstvených máslových dortů s čokoládovou polevou vytvořil maďarský cukrář Jószef Dobos v roce 1885 pro císaře Franze Josefa II. a o jeho tajemství se s vídeňskými cukráři podělil až o dvacet let později. Pečou ho dodnes!

http://www.apetitonline.cz/recepty/900-dobosuv-dor...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Eja57 Eja57

19. 2. 2020 19:47

Veronika.Hrozna: vždyť jsi psala, že použiješ krém z odkazu od Casino...Máslo do pěny...žloutková směs...rozpuštěná čoko směs...smíchat v pořadí čoko do žloutkové směsi a to vše do šlehaného másla...

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

19. 2. 2020 19:06

Mě taky není jasný krém, přišlehejte máslo, ale už rozšlehané, nebo celé a přidat ještě do teplých vajíček s tím uvařeným cukrem? Nebo do studených, tam se mi už nerozšlehá a budou hrudky másla v krému? Jak to je, tedy?

Renata

15. 7. 2013 11:22

Moje teta na pečení koupusů používala dna k forem na dorty, byly pak krásně tenké a dělala jich 8. Moc na ten dort vzpomínámn dělal mi ho vždy k narozeninám

Alena

7. 4. 2013 09:16

a kde je čokoládová poleva? bez té to není Doboš. ostatně i jiné kuchařky, staré, tento recept píší jinak, ani Apetit není všemocný.

zuzka

1. 11. 2012 15:02

moccccc dobryyyyyyyy

rebeka rebeka

29. 9. 2011 21:46

asi to bude pracnější, ale vypadá to moooc dobře:yes::yes::-p;-):-K

zizala zizala (moderátorka)

29. 9. 2011 16:22

magdalenka: jj, tak nějak to bylo. Tenkrát to rozkrájení dopadlo špatně hlavně z estetického důvodu, placka i s polevou se mi rozlámala na nevzhledné kusy :-8:-8 Ale někdy před půl rokem jsem si na recept vzpomněla a uvažuju, že mu dám ještě šanci...přece jen, uteklo pár let, trochu zkušeností přibylo... uvidím ;-)

magdalenka magdalenka

29. 9. 2011 15:13

zizala:Moja mamka kedysi dobošku často piekla, v jej receptoch sa píše, že karamel sa natiera na poslednú placku (celkom je 6 okrúhlych placiek). Samotný karamel: 1 KL masla, 150 g kr. cukru, - do svetlohneda + niekoľko kvapiek citrónu, rýchlo natrieť na placku, nôž potretý maslom pri natieraní a kruh rozkrájať na 16 dielov. Stále maslo na noži! Výseče potom dať navrch a podľa nich krájať tortu.

zizala zizala (moderátorka)

29. 9. 2011 14:04

Já znám Dobošův dort, ale místo griliáše je nahoře karamelová vrstva, která se musí zahorka nakrájet. Tím je právě zákusek jedinečný. Kdysi jsem to zkoušela a vůbec se mi ten karamel nakrájet nepovedl:-( proto si to pamatuju. Tohle je určitě moc dobré, i celkem jednodušší než originál, ale nevím, co by této variantě řekl pan Doboš ;-)

lomačka

29. 9. 2011 12:53

Jůůů pěkně to vypadá a bude to dobrůtka :-p;-):yes::yes::yes:

lomačka

29. 9. 2011 12:52

Vždyt je tam přidáno www.atd. ,tak si to přečtěte pořádně. Tam je to napsaný podrobně :-)

Zuzka - Cobra Zuzka - Cobra

29. 9. 2011 12:39

Moc pěkné! :yes::-K a jistě dobré, ráda vyzkouším.

Evosheek

29. 9. 2011 11:16

Korpus není hnědý. Hnědý je pouze čokoládový krém. Kakalo se nedává.
Ano, původní dvě placky jsem rozkrojil, omlouvám se. Hned to opravím.

Sabrina

29. 9. 2011 10:53

To musí být mňamka- vypadá úžasně....:-p :yes: Také jsem nepochopila z receptu to vrstvení...na Dobošův dort se má dělat 6 stejně velkých placek...tady upečeme dva plechy s těstem a potom si to nakrájíme na šest částí ?

Jiřička

29. 9. 2011 10:43

Omlouvám se, to hnědé je krém už to vidím.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: dobošovy řezy dobšův dort dobešuv dort dort z placek řezy doboš dobošovi řezy dobšuv dort recept doboš řezy dobošovy dort dobosovi rezy recept zákusek doboš dobešuv dort recept madarsky dort dorty a jiné pečeníčko dorty a jiné pečeníčko dobošův karamel dobošuv zakusek dorty recepty bobošův dort dobošovy řezy - recept

Suroviny: žloutek, cukr krupice, cukr vanilkový, mouka hladká, cukr krupice, ořechy lískové, olej, čokoláda na vaření, žloutek, cukr krupice, máslo

TopRecepty.cz

Dobošův dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P5Z2