Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 791 kJ / 428 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,07 g |
| Tuky | 5,45 g |
| Vláknina | 11,20 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 37 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 36,23 g |
Postup přípravy
Troubu rozehřejeme na 160°C, do třetiny výšky masa podlijeme vývarem a trochou vína, pekáček přikryjeme alobalem a pečeme hodinu. Krok 2: Potom odkryjeme a další hodinu dopékáme dozlatova. Ke konci výrazně zvýšíme teplotu. Zbytek vývaru zahřejeme. Krok 3: Upečené maso uchováváme teplé a výpek zprudka vysmahneme na tuk. Krok 4: Zaprášíme dvěma lžícemi hladké mouky, prosmahneme a zalijeme horkým zbytkem vývaru a vínem. Na mírné teplotě vaříme asi dvacet minut a doladíme pepřem, solí a případně špetkou cukru.
Zveřejněno 1. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové ocásky na česneku a bílém víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v9lM
Moje poznámka
Vepřové ocásky na česneku a bílém víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v9lM
Nejnovější recepty
Hříbkové carpaccio podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 14 minutami
Hrášková rybí polévka a kapří hranolky
Přidáno před 12 hodinami
Jednohubky s krabí pomazánkou
Přidáno před 13 hodinami
Linecké perníkové koláčky s povidly a mandlemi
Přidáno před 13 hodinami
Domácí skořicové sušenky
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové na kmínu podle ČSN
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníkové kroužky
Vitek2015 před 1 hodinou
Guláš uherského grófa
PavelSt před 2 hodinami
Pizza šneky z listového těsta
LincolnRhyme před 8 hodinami
Těsto na perníčky - hned měkké
MarcelaH. před 8 hodinami
Květákové placičky
Valis před 9 hodinami
Rajská omáčka od maminky
Viktorka :) před 10 hodinami
Pečené kuře
Kajkajak před 11 hodinami
Dušená rýže
Kajkajak před 11 hodinami
Gazpacho jak ho dělám já
Sahula před 13 hodinami
Tématické fráze:
prasečí ocásky recept,
vepřové ocásky recept,
prasečí ocásky,
vepřové ocásky,
recepty veprove ocasky,
dračí ocásky,
veprove maso na vine,
vepřové na česneku,
dračí ocásky recept,
veprovy ocasek na cesneku,
maso na bílém víně,
vepřové na víně,
uzeny vepřovy ocasek recepty,
těstoviny s dračími ocásky,
vepřový ocásek,
vepřový ocásek recepty,
recept vepřové ocásky,
vepřový ocásek recept,
uzené ocásky recept,
vepřový uzený ocásek
Suroviny:
ocas vepřový,
česnek,
víno bílé,
vývar,
rozmarýn čerstvý,
mouka hladká,
pepř,
sůl
Komentáře (12)
Pokud se týče toho "podobného receptu", co sem někdo aktivně dodal... Ty recepty mají společné snad jen použité maso a víno k vytvoření omáčky - ovšem totálně rozdílného druhu, a to i barevně. I kdybychom se pohybovali pouze v kategoriích červené - bílé, tak to nesedí. Protože jednou je to červené, podruhé zas bílé. Pečení masa nasladko v coca-cole a ovocné zavařenině nemá nic společného s pečením za použití bílého vína, česneku a rozmarýnu...to si myslím já.
Moc děkuju za zájem o recept a bodíky
tyhle vypadají taky skvěle