Výborné nejen přílohové brambory s kroupami
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 493 kJ / 118 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,71 g |
Tuky | 0,50 g |
Vláknina | 13,44 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 18 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 22,05 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Otázka co dát k uvařenému uzenému masu a vzpomněla jsem si, že jsem párkrát dělala výborné brambory a už to jelo. Taky jsme je jedli jen takto samotné a k nim kefír, nebo našlehané kyselé mléko. Než začneme jíst tak afrikána vyndáme! Stojí za vyzkoušení!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 2. 2015 19:37
Bibinka: Jani, já si tyhle brambory asi před měsícem dělala sobě. Jenom pro sebe, manžel chtěl obyčejnou kaši, že kroupy ne-e. Jak myslíš, že to dopadlo? Nakouknul, ochutnal a dělili jsme se jak o tuhle baštu, tak pak o zbylou čistou kaši.
26. 2. 2015 15:12
aninaz: Anino, jsem ráda, že alespoň ty jsi to ochutnala a byla jsi spokojená a manželovi to podej po zdravotní stránce, že kroupy čistí střeva a tím částečně i zabraňují rakovině střev
26. 2. 2015 13:48
Ahoj, tak jsem přišla ve svých mnoha letech taky na chuť kroupám. Dnes jsem rovněž vařila toto jídlo, ale manža, že chce jen brambory s tou cibulkou, ani neochutnal.Zato já si k tomu přidala ještě horu dušené zeleniny, bez které se k obědu neobejdu, a byla to moc velká mňamka.
30. 4. 2012 22:52
Jaktože mi tohle uteklo?Při první příležitosti zkusím
7. 10. 2011 16:59
Mohu dodat svůj komentář - jak se dělají kroupy- tj.uvařím, zamrazím a pak to není v mrazáku,prý to žerou kapříci a jen jsem , ale stejně "ryba háček neviděla"
7. 10. 2011 16:27
maris:v prípade zmrazených potravín sa násilia ani ja neštítim...
inak som povahy miernej...vraj...
inak som povahy miernej...vraj...
7. 10. 2011 16:06
maris:Maris, já vím, že jsi dobrý človíčekmám na to dělení hodně ostrý sekáček, jen ťuknu a už se to rozpadá. Dělal mi ho manžel a má to dvojí použití, z druhé strany té "sekerky" je klepačka na řízkyTak jen useknu a vracím zpět do mrazáku
7. 10. 2011 09:15
1974andrea:Andrej,Maris znám a ani si neumím představit u ní jak dělá něco násilím!!!je to velmi jemný člověk
7. 10. 2011 08:50
1974andrea: - Andrejko, já jsem od přírody mírný člověk a násilí je mi cizí
7. 10. 2011 08:48
maris:Maruško, já když mám něco takhle zmrzlé pohromadě a chci jenom kousek, tak vezmu paličku na maso, použiju hrubé násilí a je to
7. 10. 2011 08:24
Já si kroupy taky vařím do mrazáku, je to pak daleko rychlejší, ale dávám si je už naporcované a třeba do polévky je dávám zmrzlé, brzy se tam rozmrazí. Do kaše se musí rozmrazit předem.
Bibinko, když je, jak píšeš, odlupuješ podle potřeby - to je ale musíš nechat povolit, vzít si kolik potřebuješ a dát zpět do mrazáku ? Není lepší si je naporcovat ?
Bibinko, když je, jak píšeš, odlupuješ podle potřeby - to je ale musíš nechat povolit, vzít si kolik potřebuješ a dát zpět do mrazáku ? Není lepší si je naporcovat ?
7. 10. 2011 08:13
Pěkný recept,stojí za vyzkoušení!!+1s těmi krupkami je to dobrý nápad,taky si vždy přitáhnu moly a svádím věčný boj s nimi ve špajzce
6. 10. 2011 23:17
Bibinka: Ano, mám je také na mrazáku, jako Ty Jani, už týden, vždy uvařím vše najednou, propláchnu, aby se nelepily a pak dám do kelímků apod. na mrazák, krupky dávám pak do nastavované kaše, polévek, salátů a různě, je to pak prima si jen brát, receptík je dobrý, znám jen z nastavované kašičky s česnekem, ale Tvé brambůrky Jani vyzkouším
6. 10. 2011 21:55
Bibinka:No vidíš, tak to zas nepadlo mě. Jsem taky zas o něco chytřejší. Díky za radu.
6. 10. 2011 21:46
1974andrea: Andreo, já když krupky koupím, tak je všechny najednou uvařím, nechám je vychladnout, dám do krabičky pro potraviny a dán do mrazáku. Pak jen odlupuji, kolik je potřeba, jako dnes na brambory a do uzené polévky.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 12 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 13 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 14 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 16 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Kikaa uvařila před 4 minutami
Hrníčková bábovka
Ester71 uvařil před 1 hodinou
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Sujan uvařila před 5 hodinami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
Romana20 uvařila před 5 hodinami
Banánová bábovka
chiipss uvařila před 5 hodinami
Krůta na divoko
Chumelice uvařila před 5 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
MartinaR uvařila před 6 hodinami
Jemné noky
Zizalinka uvařil před 6 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Zeleninové „kostky“ skvěle dochutí vývar či omáčku: Připravené je máte během okamžiku a jsou úplně bez chemie
Nejlepší luštěninové polévky: Všechny jsou vydatné, příjemně nás zahřejí a rozhodně nezatíží naši peněženku
Další recepty
Tématické fráze: brambory s kroupami brambory s kroupama kroupy s brambory šťouchané brambory s kroupami brambory do mražáku brambory s kroupami recept kroupy s bramborem stouchane brambory s kroupama brambory v mrazáku zmrzle brambory kroupy recept jak se dělají kroupy nastavovane stouchane brambory výborné brambory přílohové brambory brambory a kroupy nastavovaná kaše s kroupami šťouchané brambory cibulkou a s kroupami kroupy recepty šťouchané brambory s s kroupami
Suroviny: cibule, česnek, cibulka lahůdková, pažitka, pepř, kmín drcený, majoránka, sádlo, máslo, sůl,
Výborné nejen přílohové brambory s kroupami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0X0N
20 názorů