Vertuta
Vertuta je tradiční pečený piroh původem z Moldávie. Může být s náplní z brynzy, cibule nebo z mletého masa. Dá se však udělat i ve sladké verzi, třeba se strouhanými jablky. Vyzkoušejte a ochutnejte moldavskou kuchyni.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 290 kJ / 4 132 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 138,68 g |
Tuky | 270,14 g |
Vláknina | 42,60 g |
Cholesterol | 685 mg |
Sodík | 2,50 g |
Sůl | 6,29 g |
Sacharidy | 274,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vypracujeme těsto a vyválíme z něj obdélník, který pokapeme olejem. Na něj pak poklademe vybranou náplň a pevně jej zarolujeme do spirály (jako když ždímáme prádlo).
Následně potřeme vejcem a upečeme dozlatova. Krok 2: Na brynzovou náplň smícháme brynzu s máslem.
Na masovou náplň uvaříme mleté maso, které smícháme s nadrobno nakrájenou a na másle orestovanou cibulí, dochutím a natřeme na těsto.
Na cibulovou náplň nakrájíme cibuli nadrobno, orestujeme na másle a dochutím.
Následně potřeme vejcem a upečeme dozlatova. Krok 2: Na brynzovou náplň smícháme brynzu s máslem.
Na masovou náplň uvaříme mleté maso, které smícháme s nadrobno nakrájenou a na másle orestovanou cibulí, dochutím a natřeme na těsto.
Na cibulovou náplň nakrájíme cibuli nadrobno, orestujeme na másle a dochutím.
Zveřejněno 9. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vertuta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2QX
Moje poznámka
Vertuta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2QX
Nejnovější recepty
Točený dort plněný ovocem
Přidáno před 34 minutami
Jednohubky s dírou
Přidáno před 1 hodinou
Tarhoňa s restovanou zeleninou
Přidáno před 20 hodinami
Smetanová polévka s květákem a kořenovou zeleninou
Přidáno 18. 7. 2025 08:31:03
Cukeťák
Přidáno 18. 7. 2025 07:00:03
Korejský salát z okurek
Přidáno 17. 7. 2025 14:06:48
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohovo-meruňková zmrzlina
kremik před 2 hodinami
Tvarohová buchta s meruňkami
EvaSte před 2 hodinami
Levná a rychlá buchta z remosky
Evajira před 2 hodinami
Zeleninová polévka bez zasmažení
trdlo před 2 hodinami
Zelná polévka s klobásou
coolbinsz před 2 hodinami
Špagety s mletým vepřovým masem
Tynaja před 2 hodinami
Pudingová bublanina z 1 vejce
Lucie Kuku před 3 hodinami
Kynutý se švestkami ... koláč
PetaP před 3 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
brtna před 3 hodinami
Křehký koláč s tvarohem a malinami
Misa_K před 3 hodinami
Tématické fráze:
bryndzova plnka,
moldavske plnene placky,
bramborové pirohy s jablkami,
mäsová plnka,
kynuté pirohy
Suroviny:
mouka polohrubá,
vejce,
olej,
voda,
sůl,
vejce,
brynza,
máslo,
maso mleté,
cibule,
máslo,
pepř,
sůl,
kopr,
cibule,
máslo,
sůl,
pepř
Komentáře (6)