Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 183 kJ / 2 434 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 244,05 g |
| Tuky | 125,10 g |
| Vláknina | 45,90 g |
| Cholesterol | 322 mg |
| Sodík | 540 mg |
| Sůl | 1,20 g |
| Sacharidy | 60,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: K sojovým bobům namočeným 24 hodin ve vodě přidáme naporcované uzené kosti a 1,5-2 hodiny vaříme do měkka. Kosti vyjmeme a uchováme v teple.
Krok 2: Ve smetaně rozmícháme mouku, přidáme k vývaru, cca 20 minut provaříme, dochutíme sekaným koprem, bílým pepřem, koprovým octem, oříškem másla, případně dosolíme a podáváme s kusem uzené kosti.
Zveřejněno 4. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bobovka speciál
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R5vz
Moje poznámka
Bobovka speciál
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R5vz
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 20 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 20 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vrstvený salát
Haname před 32 minutami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 1 hodinou
Sýrová omáčka
Tamarilka před 4 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 4 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 4 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 4 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 5 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 5 hodinami
Mila kuličky
Marule před 6 hodinami
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 7 hodinami
Tématické fráze:
dorty bobovka,
bobovka dort,
jak se dela bobovka,
bobovka-recept,
uzený polévka speciál,
bobovka jak udelat,
dyňová bobovka,
pomazánka bobovka,
jak udelat bobovka.,
vyroba pamatečnich talířu,
vanilkova bobovka
Suroviny:
boby sojové,
kosti uzené,
voda,
smetana sladká,
mouka hladká,
sůl,
pepř bílý mletý,
máslo,
kopr,
ocet koprový
Komentáře (10)
Maris hlavně nechápe Tvůj komentář a už se odmítá dál o tom bavit. Jestli doma tak stolujete, je to vaše věc, my bychom se u toho asi moc nenasmáli. Už to, prosím, dál nerozváděj
Do levé ruky uchop kost. Do pravé ruky uchop lžíci. A teď střídavě okusuj kost a lžící nabírej a vkládej do úst polévku. Báječně se najíš a možná se i hodně nasměješ.
maris: Domníval jsem se, že památeční talíř po babičce navodí u polévky tu správnou dobovou náladu