Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 183 kJ / 2 434 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 244,05 g |
| Tuky | 125,10 g |
| Vláknina | 45,90 g |
| Cholesterol | 322 mg |
| Sodík | 540 mg |
| Sůl | 1,20 g |
| Sacharidy | 60,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: K sojovým bobům namočeným 24 hodin ve vodě přidáme naporcované uzené kosti a 1,5-2 hodiny vaříme do měkka. Kosti vyjmeme a uchováme v teple.
Krok 2: Ve smetaně rozmícháme mouku, přidáme k vývaru, cca 20 minut provaříme, dochutíme sekaným koprem, bílým pepřem, koprovým octem, oříškem másla, případně dosolíme a podáváme s kusem uzené kosti.
Zveřejněno 4. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bobovka speciál
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R5vz
Moje poznámka
Bobovka speciál
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R5vz
Nejnovější recepty
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 39 minutami
Kuřecí prsa, pečená zelenina a vejce (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Focaccia bez hnětení
Přidáno před 17 hodinami
Hrníčkové řezy s vanilkovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Nakládaný zrající sýr
Přidáno před 18 hodinami
Ořechové vánoční stromečky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Labužnický králík na smetaně
LumirDavid před 12 minutami
Brokolice v nivové omáčce
zpravodaj1 před 6 hodinami
Chleba z celozrnné mouky a ovesných vloček
zpravodaj1 před 6 hodinami
Teplý salát z pekingského zelí s kuřecím masem
zpravodaj1 před 6 hodinami
Tvarohová štola
janatka před 8 hodinami
Rychlá kompotová buchta
brtna před 9 hodinami
Jablková bábovka - výborná a jednoduchá
bohdana před 9 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
HonzaR před 10 hodinami
Tématické fráze:
dorty bobovka,
bobovka dort,
jak se dela bobovka,
bobovka-recept,
uzený polévka speciál,
bobovka jak udelat,
dyňová bobovka,
pomazánka bobovka,
jak udelat bobovka.,
vyroba pamatečnich talířu,
vanilkova bobovka
Suroviny:
boby sojové,
kosti uzené,
voda,
smetana sladká,
mouka hladká,
sůl,
pepř bílý mletý,
máslo,
kopr,
ocet koprový
Komentáře (10)
Maris hlavně nechápe Tvůj komentář a už se odmítá dál o tom bavit. Jestli doma tak stolujete, je to vaše věc, my bychom se u toho asi moc nenasmáli. Už to, prosím, dál nerozváděj
Do levé ruky uchop kost. Do pravé ruky uchop lžíci. A teď střídavě okusuj kost a lžící nabírej a vkládej do úst polévku. Báječně se najíš a možná se i hodně nasměješ.
maris: Domníval jsem se, že památeční talíř po babičce navodí u polévky tu správnou dobovou náladu