Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 183 kJ / 2 434 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 244,05 g |
Tuky | 125,10 g |
Vláknina | 45,90 g |
Cholesterol | 322 mg |
Sodík | 540 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 60,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: K sojovým bobům namočeným 24 hodin ve vodě přidáme naporcované uzené kosti a 1,5-2 hodiny vaříme do měkka. Kosti vyjmeme a uchováme v teple.
Krok 2: Ve smetaně rozmícháme mouku, přidáme k vývaru, cca 20 minut provaříme, dochutíme sekaným koprem, bílým pepřem, koprovým octem, oříškem másla, případně dosolíme a podáváme s kusem uzené kosti.
Zveřejněno 4. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bobovka speciál
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R5vz
Moje poznámka
Bobovka speciál
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R5vz
Nejnovější recepty
Pivní cibulačka
Přidáno před 5 hodinami
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
Přidáno před 6 hodinami
Dvoubarevná vláčná bábovka
Přidáno před 10 hodinami
Králík s cibulovou omáčkou
Přidáno před 21 hodinami
Mrkvová bábovka
Přidáno 7. 10. 2025 14:47:02
Bažantí stehna nadivoko
Přidáno 7. 10. 2025 11:29:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vláčný mrkvový dort
Ashelin před 34 minutami
Kedlubnové zelí
Bernardy@telecom.cz před 1 hodinou
Bábovka (hrníčková, olejová)
Komberec před 3 hodinami
Celerová pomazánka
Majkaa před 5 hodinami
Tažený štrúdl
MarekvariMiskovi před 5 hodinami
Dětská jablečná přesnídávka II
jana.kulkova před 6 hodinami
Kedlubny s mrkví a hráškem na česneku
juannita před 7 hodinami
Tématické fráze:
dorty bobovka,
bobovka dort,
jak se dela bobovka,
bobovka-recept,
uzený polévka speciál,
bobovka jak udelat,
dyňová bobovka,
pomazánka bobovka,
jak udelat bobovka.,
vyroba pamatečnich talířu,
vanilkova bobovka
Suroviny:
boby sojové,
kosti uzené,
voda,
smetana sladká,
mouka hladká,
sůl,
pepř bílý mletý,
máslo,
kopr,
ocet koprový
Komentáře (10)
Maris hlavně nechápe Tvůj komentář a už se odmítá dál o tom bavit. Jestli doma tak stolujete, je to vaše věc, my bychom se u toho asi moc nenasmáli. Už to, prosím, dál nerozváděj
Do levé ruky uchop kost. Do pravé ruky uchop lžíci. A teď střídavě okusuj kost a lžící nabírej a vkládej do úst polévku. Báječně se najíš a možná se i hodně nasměješ.
maris: Domníval jsem se, že památeční talíř po babičce navodí u polévky tu správnou dobovou náladu