Postup přípravy
Zveřejněno 6. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vánoční rybí polévka Retro
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pXDX
Moje poznámka
Vánoční rybí polévka Retro
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pXDX
Nejnovější recepty
Starý jižanský recept na nakládané melounové slupky
Přidáno před 14 hodinami
Naložený česnek v sádle
Přidáno před 14 hodinami
Grilovaný kapr
Přidáno před 15 hodinami
Oreo dezert
Přidáno před 15 hodinami
Meruňky ve vlastní šťávě bez cukru
Přidáno před 16 hodinami
Džem z mirabelek
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dokonalá mrkvová buchta
Sluncejasne před 29 minutami
Extra rychlé lívance
m.medunova před 1 hodinou
Krůtí guláš
akalina1 před 3 hodinami
Bramborová krémová polévka se sýrem
Jan Nemec před 11 hodinami
Tyrolské Gröstle
Jan Nemec před 11 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
lucyjezdikova před 12 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Cllariis před 13 hodinami
Borůvkový drobenkový koláč šup-šup
PetkaVrska před 13 hodinami
Třešňová marmeláda
AndreaAbb před 13 hodinami
Krupicovo-pudinkový letní dort
Petra.21 před 13 hodinami
Tématické fráze:
hořká rybí polévka,
rybí polévka podle štěpničky,
polévka z ryby hlavy,
vanoční rybí polévka,
babicovy dobroty – rybí polévka,
vanoční polevka,
rybí žábry,
rybí polévka štěpnička,
rybí polévka vanocní,
rybi polevka zabry,
co se dává do rybí polévky,
rybí polévka,
rybí polévka z kapra podle štěpničky,
rybí polévka od štěpničky,
vánoční rybí polévka video,
vánoční rybí polévka recept,
vánoční rybí polévka z kapra video,
žábry u kapra,
nejlepší rybí polevka,
hořká polévka
Suroviny:
hlava rybí,
vnitřnosti rybí,
mrkev,
celer,
petržel,
hrách,
sůl,
máslo,
mouka hladká,
houska,
máslo
Komentáře (29)
Na tu rybí hlavu moc pyšný nejsem, ale koukám, že jste to přežili aniž byste mě kamenovali
Snad spolknete i následující:
Netvrdím, že vývar (v tomto případě rybí vývar) je grund, ale pořádný vývar je lepší než cosi z jedné kapří hlavičky, tří ploutviček a jednoho ocásku
Obyčejně domů dovleču dva živoucí kousky (a ke každému přikoupím 2 kapří hlavy). Po uspání gumovou paličkou je nožem do žaber vykrvím. Pak je vyvrhnu. Žluč vyhodím. Tedy vyhodím POUZE žluč a vnitřní sádlo, je-li jaké přítomno. Jednoho kapříka nasekám i s "kožuchem" na podkovy, druhého stáhnu (to pro ty, kteří neradi řízky s kůží), skrojím filety, překrojím ypsilonky a maso nakrájím na porce.
A ten vývar?
Zkontroluji barvu žaber (rudé jsou OK), vše poctivě vyperu a dám VŠE (vč. stažené kůže) vařit do studené vody vč. skeletu po filetování; přidám trochu divokého koření a pár cibulí ve slupce.
No vida, už pár minut je tu Štědrý den...
Pozn. Ctěné Casino mi k mému receptu na štědrovečerní rybí polévku na Labužníku přidalo dost dobrou fotku, směju se ještě teď když ji vidím...ale bez souhlasu autora nelze...
Psala jsem, ze maso z hlavy ryb neni horke. Nemyslela jsem tim zabry, ktere s ostatnimi, pro ne stravitelnymi kousky, dostavaji nase koceny.
Milos Štepnicka napr.pise, ze v nekterych krajich se do hotoveho vyvaru vkladalo i varene rybi oko (brrr
Jeste pisnu, ze ve vyvaru vyvarim i omyte ploutve a ocas (ktere pak jdou samozrejme do popelnice).