Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Španělský ptáček

Španělský ptáček patří mezi jídla, která u nás milujeme, ale o jejich původu jsme toho moc neslyšeli. Křehké hovězí, šťavnatá náplň s uzeninou a vajíčkem, silná šťáva z cibulového základu, to je jen část z předností této lahodné omáčky.

Hodnocení receptu je 5,0 (119×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 125 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 100 min

125 min (25 min příprava + 100 min tepelná úprava)

5. 1. 2012 22:16

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie5 986 kJ / 1 431 kcal
Bílkoviny129,01 g
Tuky79,43 g
Vláknina6,30 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 524 mg
Sůl1,16 g
Sacharidy48,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Receptů na španělské ptáčky je více, ale tento je základní, hospodský.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

chocolate chocolate

6. 1. 2012 17:38

Normy mám doma také a občas listuji...
Ale pochybuji, že to v hospodě mají tak krásné jako Eliz:yes:.

majda 2

6. 1. 2012 17:12

Krásná fotka,výborný oběd!Okurku dovnitř taky nedávám,nemá to doma nikdo rád,čtu,že je nás asi hodně,co ji nejí.:-):yes::-p+17

Jiřička

6. 1. 2012 17:11

Aniž bych tušila, že je zde tento recept dnes jsem si koupila hovězí zadní, že v neděli udělám ptáčky a jak to tady vidím budou Hospodské španělské ptáčky s kynutým knedlíkem nebo s rýží, i když já je vlasně dělám zrovna tak jak je uvedeno, ale tentokrát je předložím jako hospodské a ty budou určitě lepší než je dělám, už to slyším. Dcera také okurku vystrkuje, ale ta okurka má v omáčce i masu své místo - dodá chuť. :-)

Kadlik Kadlik

6. 1. 2012 14:26

nádhera.... tohle pamatuju, jak ještě dělala máma, z velikých roštěnek, každý měl jednoho ftáka na talíři..:yes:

mysulka mysulka

6. 1. 2012 13:27

:-p:yes: nádhera:-K

Dana61

6. 1. 2012 10:56

Elizo - no prostě paráda - toto je opravdový španělský ptáček:yes::-D i můj syn měl problémy s okurkou, tak jsem mu ji tam prostě nedávala a do tohoto závitku jsem si zapíchla párátko, abych potom někoho jiného o tu okurku neokradla:-D a pokud mi zbyde některá z plnících ingrediencí (salám,vejce, okurka, tak je přihodím do omáčky):-p

Ivusa Ivusa

6. 1. 2012 10:23

To jsou ale krásní ptáčci....jen jen uletět...do pusinky.Miluji českou klasiku ...škoda, že je hovězí tak strašně drahé,ale i přesto si jej občas dopřejeme.Španěláčci patří k naší sváteční klasice.Dělám podobně jen nedávám okurku ,to naši kluci nemusí.Zkusím ten nápad se sardelovou pastou.Ukládám a posílám boďku.:yes::yes:

Pajaska Pajaska

6. 1. 2012 09:57

Eli,přesně, jak mají španěláci být.Osvědčená klasika.Koukám na tu čtvrtku žloutku,to bylo maxivejce?Někde ty receptury mám také.:yes:
Maris - bingo,dělám stejně.:yes:Ta sardelka to podtrhne,vyzkoušejte.;-)

jarka

6. 1. 2012 09:31

Vaše fotky a jídla jsou osvědčenou zárukou kvality, nádhery a inspirace. Snad si toho vaši strávníci považují. Ale v tomto případě nevidím rozdíl s již uveřejněným receptem Španělský ptáček - toprecepty.cz. Jen, že jedno děláno v troubě a druhé na plotýnce. Kdybyste to nevypíchla, že takovýto recept tu není, ani by mi to nepřišlo za zmínění hodné, takhle ano. Ale je to jedno, vícečetných receptů jsou tu beztak mraky.:yes:

Zuzka - Cobra Zuzka - Cobra

6. 1. 2012 09:18

Krása nesmírná! :yes::-K Miluju ptáčky!

maris maris

6. 1. 2012 09:17

Stará dobrá klasika našich babiček, maminek a hospod:-)). Dělám stejně, jen s tím rozdílem, že měkké maso vyndám a omáčku provařuji už bez něho. Maso do ni vrátím až když je provařená nebo ji na závitky přecedím.
Někdy potřu plátky nejen hořčicí, ale i troškou sardelové pasty - tak 1/2 malé lžičky na velký plátek. Není tam cítít, jen krásně podtrhne chuť hovězího. Tak to dělala moje babička;-):-)

zizala zizala (moderátorka)

6. 1. 2012 09:00

Já právě kvůli té tepelně upravené okurce nemám ráda španělské ptáčky :-8 Ale to je můj problém, moje rodina zase ano a já dávám bodík za českou klasiku :yes:

rebeka rebeka

6. 1. 2012 08:50

Eliza: ale chudero:-( co tě to postihlo hned ze startu nového roku:-? tak to krom kulinářských skvostů přeju zejména pevné zdraví:-):-) i nervy, občas je jich třeba:-8;-):-D:yes:

Eliza Eliza

6. 1. 2012 00:42

díky za komentáře, jste milí.
Rebčo, tu rýži jsem zamýšlela, avšak nestihla. Vařila jsem ještě pro dceru toto - http://www.toprecepty.cz/recept/8899-neco-na-zub/
A navíc mám na sobě celý den takovéto Holterovic mučidlo na měření TK, které každou půlhodinu usiluje o rozmačkání a odumření mé levé ruky... Snad to nebude znít příliš hypochondricky, ale ještě k tomu se už týden potýkám s ischiasem, vraženým do levé nohy, takže jsem se na tu rýži prostě vyprdla a podávala koupený knedlík...;-)

Masula Masula

6. 1. 2012 00:28

Tak to je ten správný ptáček,který mě maminka naučila:yes::-p:-K

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: španělský ptáček španělský ptáček recept normy teplých jídel španělské ptáčky recept nejlepší španělský ptáček recepty španelsky ptaček španělské ptáčky recept na španělský ptaček španělské ptáčci kniha normy teplých jídel normy teplé kuchyně nejlepší španělské ptáčky recept španělský ptáček normy pro teplou kuchyni normy pokrmů španělský ptáčky recept španělské ptáčky receptury teplych jidel ptačky recept receptůry teplé kuchyně

Suroviny: hovězí zadní, slanina, salám, okurky sterilované, vejce, hořčice, cibule, sádlo, mouka hladká, voda, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Španělský ptáček

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9L0D