Španělský ptáček
Španělský ptáček patří mezi jídla, která u nás milujeme, ale o jejich původu jsme toho moc neslyšeli. Křehké hovězí, šťavnatá náplň s uzeninou a vajíčkem, silná šťáva z cibulového základu, to je jen část z předností této lahodné omáčky.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 5 986 kJ / 1 431 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 129,01 g |
Tuky | 79,43 g |
Vláknina | 6,30 g |
Cholesterol | 548 mg |
Sodík | 524 mg |
Sůl | 1,16 g |
Sacharidy | 48,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Receptů na španělské ptáčky je více, ale tento je základní, hospodský.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 1. 2012 17:38
Normy mám doma také a občas listuji...
Ale pochybuji, že to v hospodě mají tak krásné jako Eliz.
Ale pochybuji, že to v hospodě mají tak krásné jako Eliz.
6. 1. 2012 17:12
Krásná fotka,výborný oběd!Okurku dovnitř taky nedávám,nemá to doma nikdo rád,čtu,že je nás asi hodně,co ji nejí.+17
6. 1. 2012 17:11
Aniž bych tušila, že je zde tento recept dnes jsem si koupila hovězí zadní, že v neděli udělám ptáčky a jak to tady vidím budou Hospodské španělské ptáčky s kynutým knedlíkem nebo s rýží, i když já je vlasně dělám zrovna tak jak je uvedeno, ale tentokrát je předložím jako hospodské a ty budou určitě lepší než je dělám, už to slyším. Dcera také okurku vystrkuje, ale ta okurka má v omáčce i masu své místo - dodá chuť.
6. 1. 2012 14:26
nádhera.... tohle pamatuju, jak ještě dělala máma, z velikých roštěnek, každý měl jednoho ftáka na talíři..
6. 1. 2012 13:27
nádhera
6. 1. 2012 10:56
Elizo - no prostě paráda - toto je opravdový španělský ptáček i můj syn měl problémy s okurkou, tak jsem mu ji tam prostě nedávala a do tohoto závitku jsem si zapíchla párátko, abych potom někoho jiného o tu okurku neokradla a pokud mi zbyde některá z plnících ingrediencí (salám,vejce, okurka, tak je přihodím do omáčky)
6. 1. 2012 10:23
To jsou ale krásní ptáčci....jen jen uletět...do pusinky.Miluji českou klasiku ...škoda, že je hovězí tak strašně drahé,ale i přesto si jej občas dopřejeme.Španěláčci patří k naší sváteční klasice.Dělám podobně jen nedávám okurku ,to naši kluci nemusí.Zkusím ten nápad se sardelovou pastou.Ukládám a posílám boďku.
6. 1. 2012 09:57
Eli,přesně, jak mají španěláci být.Osvědčená klasika.Koukám na tu čtvrtku žloutku,to bylo maxivejce?Někde ty receptury mám také.
Maris - bingo,dělám stejně.Ta sardelka to podtrhne,vyzkoušejte.
Maris - bingo,dělám stejně.Ta sardelka to podtrhne,vyzkoušejte.
6. 1. 2012 09:31
Vaše fotky a jídla jsou osvědčenou zárukou kvality, nádhery a inspirace. Snad si toho vaši strávníci považují. Ale v tomto případě nevidím rozdíl s již uveřejněným receptem Španělský ptáček - toprecepty.cz. Jen, že jedno děláno v troubě a druhé na plotýnce. Kdybyste to nevypíchla, že takovýto recept tu není, ani by mi to nepřišlo za zmínění hodné, takhle ano. Ale je to jedno, vícečetných receptů jsou tu beztak mraky.
6. 1. 2012 09:18
Krása nesmírná! Miluju ptáčky!
6. 1. 2012 09:17
Stará dobrá klasika našich babiček, maminek a hospod. Dělám stejně, jen s tím rozdílem, že měkké maso vyndám a omáčku provařuji už bez něho. Maso do ni vrátím až když je provařená nebo ji na závitky přecedím.
Někdy potřu plátky nejen hořčicí, ale i troškou sardelové pasty - tak 1/2 malé lžičky na velký plátek. Není tam cítít, jen krásně podtrhne chuť hovězího. Tak to dělala moje babička
Někdy potřu plátky nejen hořčicí, ale i troškou sardelové pasty - tak 1/2 malé lžičky na velký plátek. Není tam cítít, jen krásně podtrhne chuť hovězího. Tak to dělala moje babička
6. 1. 2012 09:00
Já právě kvůli té tepelně upravené okurce nemám ráda španělské ptáčky Ale to je můj problém, moje rodina zase ano a já dávám bodík za českou klasiku
6. 1. 2012 08:50
Eliza: ale chudero co tě to postihlo hned ze startu nového roku tak to krom kulinářských skvostů přeju zejména pevné zdraví i nervy, občas je jich třeba
6. 1. 2012 00:42
díky za komentáře, jste milí.
Rebčo, tu rýži jsem zamýšlela, avšak nestihla. Vařila jsem ještě pro dceru toto - http://www.toprecepty.cz/recept/8899-neco-na-zub/
A navíc mám na sobě celý den takovéto Holterovic mučidlo na měření TK, které každou půlhodinu usiluje o rozmačkání a odumření mé levé ruky... Snad to nebude znít příliš hypochondricky, ale ještě k tomu se už týden potýkám s ischiasem, vraženým do levé nohy, takže jsem se na tu rýži prostě vyprdla a podávala koupený knedlík...
Rebčo, tu rýži jsem zamýšlela, avšak nestihla. Vařila jsem ještě pro dceru toto - http://www.toprecepty.cz/recept/8899-neco-na-zub/
A navíc mám na sobě celý den takovéto Holterovic mučidlo na měření TK, které každou půlhodinu usiluje o rozmačkání a odumření mé levé ruky... Snad to nebude znít příliš hypochondricky, ale ještě k tomu se už týden potýkám s ischiasem, vraženým do levé nohy, takže jsem se na tu rýži prostě vyprdla a podávala koupený knedlík...
6. 1. 2012 00:28
Tak to je ten správný ptáček,který mě maminka naučila
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 4 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 5 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 18 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 19 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zapečená kuřecí prsa se žampiony a nivou
Marylka uvařila před 46 minutami
Domácí chleba z trouby
Iveta17 uvařila před 1 hodinou
Hrbaté maso
Leona P. uvařila před 1 hodinou
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 1 hodinou
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 2 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 3 hodinami
Domácí langoše
Ryngle uvařila před 3 hodinami
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kattyy uvařila před 4 hodinami
Pečená marinovaná krůtí stehna
Dohnalova uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Smotejte krásné španělské ptáčky. S videonávodem je to snadné
Španělské ptáčky z vepřové kýty jsou křehčí než klasické z hovězího masa a báječně šťavnaté. Hotové jsou za pouhou hodinu
Vyrobili jsme domácí hořčici jen ze čtyř ingrediencí. Vyjde na 9 Kč, v chladu vydrží i několik měsíců a chuťově je perfektní
Další recepty
Tématické fráze: španělský ptáček španělský ptáček recept normy teplých jídel španělské ptáčky recept nejlepší španělský ptáček recepty španelsky ptaček španělské ptáčky recept na španělský ptaček španělské ptáčci kniha normy teplých jídel normy teplé kuchyně nejlepší španělské ptáčky recept španělský ptáček normy pro teplou kuchyni normy pokrmů španělský ptáčky recept španělské ptáčky receptury teplych jidel ptačky recept receptůry teplé kuchyně
Suroviny: hovězí zadní, slanina, salám, okurky sterilované, vejce, hořčice, cibule, sádlo, mouka hladká, voda, sůl, pepř mletý
Španělský ptáček
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9L0D
67 názorů