Opičí sádlo
Připravte se na výlet do kuchyně minulosti, kde každá pochoutka má svůj příběh a každé sousto je milovaným pamětníkem doby. I obyčejné sádlo se dá upravit do podoby mnoha chutí podle přidaného koření a česnek to vždy jistí!
Postup přípravy
Krok 1: Sádlo rozehřejeme ve vyšším hrníčku (jako bychom na něm něco chtěli smažit), vsypneme kmín a vypneme.
Krok 2: Po chvíli opatrně vmícháme rozetřený česnek podle chuti - pokud je sádlo rozehřáté hodně, po přidání česneku pění a má snahu utéct z hrníčku. Podle chuti osolíme a necháme vychladnout.
Krok 3: Mažeme na čerstvý chlebík - chutná jako sádlo podpečínkové.
Zveřejněno 9. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Opičí sádlo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gQlG
Moje poznámka
Opičí sádlo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gQlG
Nejnovější recepty
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 7 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 15 hodinami
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 18 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 23 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno 22. 12. 2025 07:15:12
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
tomas.rejzek před 2 minutami
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 57 minutami
Nejlepší marokánky
Terka.Ambrozkova před 57 minutami
Babiččin mazanec
Vlastali před 59 minutami
Vánoční rybí polévka s jikrami a mlíčím
MilanJ před 1 hodinou
Vinná klobása trochu jinak
Mech_cz před 1 hodinou
Minutkový kuřecí guláš
Mimino před 1 hodinou
Pečená vinná klobása se zelím (z remosky)
Susanna před 2 hodinami
Palačinky s džemem
jakub@V před 3 hodinami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
Dr. Green před 3 hodinami
Tématické fráze:
česnek v sádle,
opičí chléb,
opičí chleba,
sádlo pění,
sádlo na chleba,
opičí chleba recept,
váha jednoho rohlíku,
staré sádlo,
při smažení pění sádlo,
česnek se sádlem,
česnek se solí a sadlem,
na sádle,
staré sádlo,
proc peni sadlo,
sádlo při škvaření pění,
sádlo škvaření pění,
opičí maso,
cesnek v soli a sadle,
chleba se sadlem,
česnek v sadle recept
Suroviny:
sádlo,
kmín drcený,
česnek,
sůl
Komentáře (71)
Pokud sádlo vyzkoušíš, přeji, ať chutná
magdalenka: věřím, u nás frčí taky, takže ho nedělávám moc často
Ale jinak máš pravdu...když ono jim tak hezky chutná
Cat a cesnak mi robí šarapatu iba vo večerných hodinách, alebo aj napr. na raňajky.
(Já si nedala, česnek mi poslední dobou nedělá moc dobře....a jak to vonělo, jen jsem naprázdno polykala
magdalenka: doufám, že bude chutnat!
Určitě máš ještě v zásobě nějaký dobrý recept - nerecept, tak sem s ním
Merylas - že všeho s mírou? To určitě nějakého Míru na dlabanec utáhneš.
výborný tip
děkuji ti za něj, milá catt
tímto udělám hlavně manžílkovi ohromnou radost..ten to miluje