Švestkový kompot
Jste milovníci švestek na koláčích, bublaninách, v buchtách i knedlích? Vyzkoušejte tento švestkový kompot a můžete modrofialovými sladkými plody doprovázet vaše kuchařské umění po celý rok.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 021 kJ / 1 200 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 5 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 300,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Švestky důkladně omyjeme a zbavíme pecek. Buď je necháme celé, nebo je rozkrojíme napůl.
Krok 2: Švestky narovnáme do čistých sklenic těsně vedle sebe.
Krok 3: Do hrnce nalijeme vodu, přidáme cukr a necháme krátce provařit.
Krok 4: Naplněné sklenice zalijeme mírně zchladlým nálevem, hrdla sklenic po naplnění očistíme a sklenice dobře uzavřeme čistým víčkem.
Krok 5: Ihned sterilujeme 20 minut při 80 °C.
Zveřejněno 21. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švestkový kompot
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJx6
Moje poznámka
Švestkový kompot
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJx6
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 7 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 6 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 6 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 8 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 9 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 12 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 12 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 12 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 12 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 13 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 13 hodinami
Tématické fráze:
kompot ze švestek,
zavařovani švestek kompot,
jak zavařit švestky,
zavarovani svestek,
šveskový kompot,
kompot z švestek,
švestkovýkompot,
zavařujeme švestky,
zavařování švestek na kompot,
zavařujeme švestky nejlepší recept,
švetkový kompot,
kompot ze švestek recept,
švestový kompot,
kompoty,
zavařit švestky,
šveskový kompot recept,
svesky zavarit,
kompoty pro diabetiky,
zavařování švestkového kompotu,
výroba švestkového kompotu
Suroviny:
švestky,
voda,
cukr krystal
Komentáře (18)
Zdravim ze severo zapadni Canady