Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Boršč z Arbatu

Výrobě této tradiční ruské pochoutky je zapotřebí věnovat velmi mnoho času, ale nikdo nebude litovat. Pro tuto časovou náročnost se vaří ve větším množství. Tato polévka pochází z Ukrajiny, ale boršč se s expanzí Ruského impéria rozšířil do mnoha zemí.

Hodnocení receptu je 5,0 (87×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava)

13. 3. 2012 23:01

Suroviny pro 10 porcí

10 porcí

Nutriční hodnoty

Energie12 129 kJ / 2 899 kcal
Bílkoviny184,10 g
Tuky157,20 g
Vláknina49,92 g
Cholesterol 579 mg
Sodík 3,06 g
Sůl7,34 g
Sacharidy163,13 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Poctivě jsem prošla všechny zdejší recepty na boršč a každý se něčím lišil. Proto jsem se rozhodla tento recept napsat.

Pokud si někdo pamatuje první český "fast food" s názvem Arbat na pražských Příkopech, kde byl v polovině osmdesátých let k dostání nejenom tento výtečný boršč, ale také křupavé hranolky s tatarkou či kečupem (možná první v Praze), tak si může recept uvařit třeba jen ze sentimentálních důvodů...

Výrobě této tradiční ruské pochoutky je zapotřebí věnovat celé dopoledne, případně odpoledne, ale nikdo nebude litovat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

maris maris

7. 1. 2016 12:34

Karel: podívejte se líp, kvalitních receptů je tady daleko víc;-):-)

hosta hosta

7. 1. 2016 12:34

mpk: Restaurace Arbat se opravdu jmenovala podle moskevského Arbatu, ale boršč nebyl pojmenován podle známé ulice ale proto, že se v této báječné pražské restauraci vařil;-)

Karel

7. 1. 2016 12:24

Děkuju Vám za skvělý recept. Tento web mi vyskakuje v reklamách a měl jsem pocit, že tu jsou jen samé hroznosti. Smažené cokoli, polévky s masoxem nebo vegetou, šlichty všeho druhu. Váš recept je první, který tu vidím a má úroveň. Díky za něj!!! :-K

Dajda Dajda

7. 1. 2016 12:23

mpk: Ono v té "komunistické" jídelně bylo jídlo leckdy kvalitnější než to, co se nám nabízí dneska. To nemá s politickými -ismy ale vůbec nic společného.:-O

maris maris

7. 1. 2016 12:00

mpk: jmenuje se to podle Arbatu, který byl v ulici Na Příkopě, autorka to sama uvádí. Pamětníci si určitě vzpomenou a boršč tam býval opravdu vynikající a to s komunisty nemělo co dělat. Bohužel nevím, jestli Vy víte o čem mluvíte, jestli jste to tam znal/a/.

mpk

7. 1. 2016 11:49

Věra:Jmenuje se to podle Arbatu v Moskvě a ne jak píšete po komunistické jídelně v Praze

Věra

6. 1. 2016 22:48

Do Arbatu jsem chodila 12 let, měli tam nejen borč, ale i bavorské vdolečky a dobrou studenou kuchyni.Snažili se i modernizovat a vysoké židle vyměnili a sice umělohnotná sedátka, ale přibylo míst k sezení a to bylo fakt pitřeba,
při té návštěvnoati.O patro výš byla vinárna restaurace a snad ještě v suterénu vinárna Gruzie, to už si nepamatuju:-8

VALENTYNA FIALOVA

6. 1. 2016 17:50

ale kolik hospodynek,tolik receptu...pridavaji jak ocet,tak a icukr,aby vinekla chut:-K

VALENTYNA FIALOVA

6. 1. 2016 17:37

jsem s Ukrajiny,ale v mojim kraje boršč s cervene repy ne varili,davali repu ale jinu,muj manzel čech,miloval boršč ale ne cerveny,na ukrajine my davali inu repu,ale tady nemam,tak varim s cerveny,ale dam samotnu provarit do zlate barvy,a pak pridavam ostatny ingredijence,uz asi pul roku varim v papinjaku,za 4minuty mam hotovo,čerstve uvareny nemam rada,uvarim a jim na druhy den,to jako gulas,musi zalezet,vsem dobrou chut a zdravicka v novem roce:-K

danulik

6. 1. 2016 11:26

Pekný recept. Boršč tiež podobne varievam. Je to pracné jedlo, ale stojí za to. Ja robím tak, že čo nezjeme, zavarím do pohárov a mám k dispozícii, keď nemám čas niečo uvariť.

ripko

19. 12. 2015 16:34

Udelujem bod za chutne jedlo ale hlavne za PERFEKTNE NAPÍSANÝ recept. Nič som nemusel skúmať, kedy, čo a ako, všetko podrobne a presne napísané. TAKTO má, páni a dámy, vyzerať recept! :) :yes:

Tom Beyk Tom Beyk

19. 4. 2015 11:39

Teď jsem ho dovařil a jdem na to. Dělal jsem to trochu jinak ale tenhle se mi zdá lepší:yes::yes::yes:

wena86 wena86

2. 8. 2014 15:16

Dělala jsem poprvé a naprosto luxusní :-p děkuji za super recept:-K:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Angelika

31. 7. 2014 10:20

Včera dovaříno a musím uznat, že je moc moc dobrý

marmar

15. 3. 2014 14:23

Nikdy jsem boršč nevařila. Dcera mě přemluvila, ať ho někdy zkusím. Tenhle recept se mě zaujal a opravdu byl vynikající, manžel si 2x přidal.:-))

1 2 3 4 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: arbat praha boršč pirožky ze slovanského domu arbat na příkopech boršč recept borč-polévka boršč z vepřového masa arbat hranolky top recepty boršč boršč bez masa nejlepsi borsc restaurace arbat arbat arbat v praze restaurace arbat praha boršč v jednom hrnci boršč ze tří druhů masa boršč v praze hranolky z arbatu borst

Suroviny: přední hovězí, plec vepřová, kýta vepřová, špek, kost hovězí, cibule, řepa červená, zelí bílé, mrkev, petržel, celer, rajče cherry, protlak rajčatový, smetana ke šlehání, mouka hladká, máslo, koření nové koření, bobkový list, cukr, ocet, šťáva citronová, pepř mletý, sůl, smetana zakysaná, kopr

TopRecepty.cz

Boršč z Arbatu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DPox