Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kadlíkova vepřojátrová paštika

Pokud jste milovníci poctivých paštik, jistě oceníte recept na tuto paštiku, ve které můžete upotřebit čerstvé vepřové maso a játra. Nejlepší paštika je totiž ta, kterou si uděláte doma.

Hodnocení receptu je 5,0 (38×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 240 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 120 min

240 min (120 min příprava + 120 min tepelná úprava)

14. 5. 2012 10:21

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie13 503 kJ / 3 227 kcal
Bílkoviny413,30 g
Tuky58,68 g
Vláknina92,15 g
Cholesterol 6,16 g
Sodík 2,37 g
Sůl6,75 g
Sacharidy240,95 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

U masných výrobků, se uplatňuje opakovaná pasterizace v průběhu jednoho i více dnů. První pasterizaci přežijí spory, po zchladnutí vyklíčí a jsou zničeny další pasterizací. Proto je dobré zavařit paštiku ještě jednou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Kadlik Kadlik

14. 5. 2012 14:40

vseumel: jo... musí si to "odfouknout"... ono je to podstatou zavařování - domácího! Konzervace teplem, a následne udržení podtlaku, a vzduchotěsna! Tento zvuk je mi milý, stejně jak uvolnění přetlaku, když se třeba otevře pivo!:-))

senky senky

14. 5. 2012 14:24

:-D:-D:-D Takové čtení jsem po dnešku potřebovala:yes::yes: ale zase mě začala honit mlsná:-/:-D:-D:-D:-D

Zavařuju jenom do šroubovacích sklenic, maso syrové i pečené, klobásy, slaninu vždycky dva dny po sobě po hodině a půl, na 100°C a ještě se nikdy nic nepokazilo;-):-p

vseumel

14. 5. 2012 14:02

Jeden veterinář mi říkal, že když zavařené věci po domácku při otevření neudělají "puffff", tak je hned hází do popelnice. Jen takový dodatek, jak se vyhnout pozdějším nepříjemnostem. Jinak klobou dolů za hezký a zábavný recept. Tady je někdo trpělivý. ;-):yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

14. 5. 2012 13:28

Další parádička z Kadlíkovy kuchyňky:-D+:yes::-K
Kadlíku já v papiňáku kromě vaření príma pochoutek i zavařuji.Ovoce,klobásky,maso-no prostě co je po ruce:-))
Naďko ten Inpost je tuším jen v Jihomoravském kraji.Ceny máme ale opravdu slušné:-)To se pak dobře vaří:-p

Kadlik Kadlik

14. 5. 2012 13:17

jo, a podotýkám, zavařovací hrnec!

Kadlik Kadlik

14. 5. 2012 13:16

Nadja: vždyť to píšu - řeznictví Makovec - jsou od Prostějova, mají hromadu poboček - hlava za 7 korun,
www.makovec.cz/
a játra za 29 jsou v akci na Inpostu
www.inpost.cz/maloobchodni-akcni-nabidka/

jenom to chce sledovat!!! Bydlím od obou řeznictví, co bych po třech pivech dočural!!!;-)

Kadlik Kadlik

14. 5. 2012 13:10

cathleen: jo, mám teploměr u dna hrnce, zatížím trochu víko, přidám na plynu, a teplota vyleze na 110... Výš už ne, bohužel. To by musel být papiňák..

Nadja Nadja

14. 5. 2012 13:04

:yes: Kadliku, moc mě Tvoje receptíky baví, připomínají mi kuchařku Achille Gregora "Muž v zástěře". :-D
:-O A prozradíš mi, kde tak levně nakupuješ? U nás mají hlavu za 29 Kč/kg a játra asi 54 Kč/kg - tedy měli - to byla cena asi před měsícem.

nofrona

14. 5. 2012 12:58

:-p:yes::yes:

zizala zizala (moderátorka)

14. 5. 2012 12:31

cathleen: Já právě proto, že už nemám ty sklenice "masovky" a plechový víčka, se bojím zavářet cokoliv od masa. Přece jen to není moc spolehlivý a šroubovací víčka mi někdy špatně chytnou i u zeleniny a ovoce:-8

cathleen cathleen (moderátorka)

14. 5. 2012 12:18

Kadlik::-O myslíš, že když zaváříš normálně v hrnci ve vodě (ne v zavařovacím hrnci), že vyvineš vyšší teplotu než 100°C?
Masovky s plechovýma držákama mívala kdysi dávno moje maminka....

Frantiska Frantiska

14. 5. 2012 12:09

a zavarujete to v zavarovacim hrnci a nebo v troube a nebo normalne v hrnci?

Kadlik Kadlik

14. 5. 2012 12:07

Děvčata, proto zavařuju dvakrát, a vždycky se snažím tu teplotu držet tak 1,5 hodiny na 110 stupních. A stejně byly nejlepší masovky sklínky, ještě s těma plechovýma držákama! Na obalu víček Omnia jsem nedávno četl - nevystavovat teplotě nad sto stupňů!!:-//

cathleen cathleen (moderátorka)

14. 5. 2012 11:55

magdalenka: je na každém, co si zvolí. Když jsem chtěla koupit víčka "na maso", neexistovalo jiné, než klasické s červenou gumičkou - vyráběné přímo na zaváření masa.
Jasně, hotové, zavařené maso dostaneš v obchodě koupit i pod šroubovacíma víčkama, ale to není zavářeno doma, takže je v něm navíc spousta konzervantů a maso se nekazí.

magdalenka magdalenka

14. 5. 2012 11:49

cathleen:aj ja používam šrobovacie viečka...a paštika je v pohode.
Kadliku, :yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Další recepty

Tématické fráze: zavařování paštiky zavařená domácí paštika paštika z vepřové hlavy zavařená paštika jak dlouho zavarovat pastiku jak dlouho vařit paštiku jak zavařit paštiku konzervace paštiky zavařování pastiky do sklenic zavařování paštik domácí paštika zavařená jak dlouho se zavařuje paštika zavařovaná paštika zavařování domácí paštiky konzervace paštik jak zavařit domácí paštiku domaci zavařena paštika zavarovani pastiky v troube paštika zavařování domácí paštika z vepřové hlavy

Suroviny: hlava vepřová, játra vepřová, cibule, kuře, rohlík, bobkový list, pepř celý, sůl, tymián, pepř mletý, majoránka, chilli

TopRecepty.cz

Kadlíkova vepřojátrová paštika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y78P